Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Fort Zeelandia    

Fort Zeelandia werd rond 1600 door Nederlanders gesticht en is het oudste bouwwerk van Suriname. Het werd gebouwd als vijfhoekig verdedigingswerk tegen aanvallen van buitenaf. Ook werd er op Fort Zeelandia handel gedreven. Het Fort heeft lange tijd dienst gedaan als gevangenis. Momenteel is in het Fort het Surinaams Museum gevestigd. Rondom het Fort staan verschillende mooie officierswoningen. Ook vind je hier een voormalig kruithuis wat nu dienst doet als apotheek.

Waterkant

De Waterkant is dé ontmoetingsplek in Paramaribo. Op deze plek aan de Suriname rivier vind je veel leuke eetgelegenheden. Daarnaast vind je hier prachtige koloniale woningen. Er vindt dagelijks een markt plaats waar veel verse producten aan de man worden gebracht.
 

Historische binnenstad

De binnenstad van Paramaribo staat bekend als "De Houten Stad" vanwege de overwegend in hout opgetrokken gebouwen uit de koloniale tijd. Sinds juli 2002 staat de historische binnenstad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is heerlijk ronddwalen door straten met bekende namen als de Keizerstraat en de Heerenstraat.

St. Petrus en Paulus Kathedraal

De St. Petrus en Paulus Kathedraal is de grootste houten kerk van Zuid-Amerika. De kerk is in 1883 gebouwd, en is naast het stenen fundament volledig opgetrokken in diverse Surinaamse houtsoorten. De 44 meter hoge toren en de bijzondere kleurencombinatie van de kerk - geel met grijs - trekken meteen je aandacht. De kathedraal werd in april 2014 geïnaugureerd als basiliek, is een eretitel voor bijzondere kerkgebouwen en bedevaartsoorden.

Synagoge en moskee  naast elkaar in de Keizerstraat

De multi-etnische samenleving brengt met zich mee dat er in Suriname verschillende godsdiensten bestaan. In Paramaribo vind je dan ook een kathedraal, hindoe tempels, een synagoge en moskeeën. In de Keizerstraat staan de Neve Shalom Synagoge en de Moskee van de Surinaamse Islamitische Vereniging naast elkaar, wat uniek is in de wereld. De Ne Ve Salom Synagoge is een Nederlands Israëlitische Synagoge die in 1842 in gebruik is genomen. De moskee is ingewijd op 27 juli 1984, en vervangt de vorige houten moskee uit 1932.

Het Onafhankelijkheidsplein

Het Onafhankelijkheidsplein is een prachtig open en groen plein. Aan het plein vind je de belangrijkste gebouwen van de stad, zoals het Ministerie van Justitie & Politie, het Gouverneurshuis, het Ministerie van Financiën, het Presidentieel Paleis en de modern ogende Congreshal. Iedere zondagochtend vindt op het plein de zogelvangwedstrijd plaats, een spannende wedstrijd waarbij gestreden wordt om wie de mooist fluitende vogel heeft. Achter het plein vind je de mooie Palmentuin.
 

Palmentuin

De paleistuin met honderden koningspalmen werd rond 1685 aangelegd in opdracht van de toenmalige gouverneur Cornelis van Aerssen van Sommelsdijck. Na zijn dood in 1688 is de tuin lange tijd gesloten geweest voor het publiek. Er is zelfs een tunnel gegraven van het paleis naar het midden van de tuin, die dienst moest doen als vluchtroute in het geval van een eventuele aanslag. Rond 1900 werd de tuin weer opengesteld voor het publiek. In de tuin vind je enkele gedenktekens, zoals het beeld van  Ruben, een jongetje dat door verstikking om het leven kwam. “Ouders let op uw kinderen” is het bijbehorende motto. Op nationale feestdagen worden in de Palmentuin optredens en markten georganiseerd.

Centrale markt

De centrale markt is een groot wit gebouw van twee verdiepingen aan het einde van de Waterkant. Het is de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied. Op markt kun je van alles krijgen: verse groente, fruit, vlees, vis, noten, kruiden, kleding, drogisterij artikelen, vogelkooien, etc. Ook vind je hier  heerlijke Surinaamse lekkernijen. 

Djoeka wojo: marron markt

Ga zeker ook naar de Marron markt of de “Djoeka wojo”, iets verder gelegen dan  de Centrale  Markt. Hier zitten met name marron vrouwen, zij verkopen vooral geneeskrachtige kruiden.  Bijvoorbeeld oso dresi,  geneeskrachtige kruiden die je oplost in sterke drank. Deze kruiden bieden een oplossing voor allerhande gezondheidsproblemen èn problemen in de slaapkamer.
 
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter