Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Accommodatie: kleinschalige hotels in Thailand tot slapen bij mensen thuis

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste, kleinschalige en bijzondere plekken om te overnachten. Op die manier heb je vaak een veel leukere ervaring. Bijvoorbeeld omdat je zo meer in contact komt met de Thaise bevolking. Of omdat je in een huisje op het meer in Khao Sok National Park logeert en met de geluiden van de jungle ontwaakt.
 

Onze hotels in Thailand: de beste ervaring voor de beste prijs

De kleinschalige hotels die we voor je boeken vallen afwisselend in een 3 of 4 sterren categorie. Per plaats hangt onze eerste keuze af van de prijs-kwaliteit verhouding. We bezoeken alle hotels zelf en letten er goed op welke voorzieningen worden geboden. Is er een zwembad en een mooie tuin om in te zitten bijvoorbeeld? Of is het personeel heel vriendelijk en wordt er heerlijk voor je gekookt? Op een foto op internet kan het er allemaal prachtig uitzien, maar wij letten er extra op hoe schoon, comfortabel en sfeervol het hotel is. Zo heb je altijd de beste ervaring voor de beste prijs. Misschien heb je een reden om te upgraden, bijvoorbeeld omdat jullie een huwelijksreis maken. We helpen je hier graag bij.
 

Hotels in Thailand met zwembad en tuin

Een zwembad is voor ons een pre en veel hotels waar wij mee werken hebben dit dan ook. Hotels in koudere gebieden (bijvoorbeeld in de bergen) hebben vaak geen zwembad, omdat de gasten hier geen behoefte aan hebben. Veel hotels in Thailand hebben een mooie tuin en zeker hotels op de zuidelijke eilanden hebben vaak een zitje of een veranda bij de kamer. De meeste hotels hebben westerse standaarden. Ga je naar Khao Sok National Park of Kanchanaburi - River Kwai, dan is de accommodatie iets minder luxe maar avontuurlijker
 

Kamers met AC of ventilator

Indien je in een warm gebied bent, heeft de kamer dikwijls airconditioning, kortweg AC genoemd, of een plafondventilator, fan genoemd. Is je hotel in een gebied met erg veel muggen, dan zal er vaak ook een klamboe bij het bed hangen of andere maatregelen worden getroffen.
 

Homestay of slapen bij mensen thuis

Op reizen die ‘van de gebaande paden’ gaan wordt een enkele keer een nachtje in een homestay doorgebracht, maar dat wordt altijd goed aangegeven in de 'Dag tot dag beschrijving'. Je verblijft in een eenvoudige accommodatie om dichterbij een speciaal gebied te komen, bijvoorbeeld om kennis te maken met de lokale bevolking en hun cultuur, bijvoorbeeld als je tijdens je reis door Noord-Thailand een trekking maakt in de buurt van Chiang Mai. In een homestay heeft men wel eens vaker reizigers ontvangen en men zorgt voor matras en dekens. Er is altijd een gids bij, om te zorgen dat je je op je gemak voelt en om te fungeren als tolk. Vaak neemt deze gids ook extra eten mee, waarvan hij weet dat westerlingen het lekker vinden. Sommige mensen vinden een verblijf in een homestay van te voren spannend, maar achteraf hét hoogtepunt van de reis.  
 

Homestay: Lakenzak en handdoek

De hotels in Thailand die wij gebruiken zijn 3 tot 4 sterren en goed uitgerust en voorzien met beddengoed en handdoeken. Mocht je echter van plan zijn in kleinere dorpjes te overnachten (bijvoorbeeld tijdens een trekking bij Chiang Mai), en slaap je bij mensen thuis of in een eenvoudige homestay of guesthouse, dan is een lakenzak een aanrader. Bij outdoorwinkels in Nederland zijn zeer compacte lakenzakken van zijde of katoen te koop, die weinig ruimte in je bagage zullen innemen. Je kunt daar ook compacte handdoekjes kopen.
 

Homestay of onderweg: Douche & WC

De door Footprint Travel geselecteerde accommodaties beschikken over een westerse badkamer bij de kamer, tenzij anders wordt aangegeven, bijvoorbeeld als je bij mensen thuis slaapt. Onderweg zul je echter wel eens gebruik moeten maken van een traditioneel hurktoilet, zoals je die ook in Frankrijk aantreft.
 
Tref je geen wc-papier aan, dan is het de bedoeling dat je je linkerhand en het water gebruikt. De iets luxueuzer uitgevoerde wc heeft een slang naast de wc hangen, die je voor ditzelfde doel kunt gebruiken (mocht je dit, begrijpelijkerwijs, niet heel comfortabel vinden, neem dan een eigen rol of tissues mee).
 

Bijzondere slaapplaatsen in Khao Sok National Park en bij de River Kwai

Heel bijzonder is het om te slapen in een houten of bamboe huisje op het Chieow Lan Lake. Dat doe je bijvoorbeeld als je twee of drie dagen naar het Khao Sok National Park gaat, waar je gaat hiken in de jungle en per bambooraft over het meer zoeft. Hier kun je direct van het drijvende guesthouse het meer in springen om te zwemmen. Als je twee dagen naar River Kwai (Kanchanaburi) gaat om de historische spoorweg te bekijken, kun je ook direct vanaf de veranda bij je houten hutje de rivier in springen: je drijft met de stroming mee en moet jezelf weer aan de kant hijsen! Je slaapt dan in een eenvoudig houten huisje met privé douche en toilet, maar zonder elektriciteit. Bij het licht van een olielampje kun je nog wat lezen in je hangmat op de veranda. 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter