Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Bij Footprint Travel vinden we het belangrijk om met respect voor de lokale cultuur te reizen. Hierbij enige informatie over cultuur, omgangsregels en gewoontes in Thailand. 

Op de foto

Natuurlijk levert het nemen van foto’s van Thaise mensen mooie plaatjes op. We vinden het wel beleefd om even te vragen of je een foto van iemand mag nemen. De meeste mensen vinden het prima. Respecteer het als mensen nee schudden. Je verhoogt je kans op succes als je eerst met iemand een praatje maakt. Het is not done om iemand te fotograferen die bloot is, bijvoorbeeld omdat ze zich staan te wassen in een rivier of bad.
 

Gezichtsverlies

In Thailand is het ongewoon je geduld te verliezen, daarmee lijd je gezichtsverlies. Door je kalmte te verliezen en boos te worden, verlies je alle respect en lijd je dus gezichtsverlies. Richt je ongenoegen niet op één persoon. Laat je irritatie niet blijken, verhef niet je stem en blijf lachen en geduldig. Vraag rustig wat er aan de hand is of vertel rustig wat je graag wilt dat er zou gebeuren. Dit zal je verder brengen en de Thaise bevolking zal er alles wat binnen hun mogelijkheden ligt, er aan doen om problemen op te lossen. ‘Ruilen’ is ook een goede manier om tot een oplossing te komen. Als je een tweede artikel koopt, is die lagere prijs ineens wellicht wel mogelijk, of je betaalt de hogere prijs maar krijgt een klein artikel cadeau. Beide partijen zijn tevreden gesteld en de harmonie is bewaard.
 

Groeten

De inwoners van Thailand geven normaal gesproken geen hand bij begroeting of afscheid (al went men steeds meer aan het handen schudden met westerlingen). Men vouwt de palmen van de handen samen in een soort gebedshouding: dit noemt men de wai. Een jongere 'wait' voor een oudere. Het hoofd wordt in Thailand beschouwd als het hoogste lichaamsdeel. Raak nooit het hoofd van een Thai aan, probeer ook de onderkant van je voeten niet recht op mensen of voorwerpen te richten, dit wordt als onbehoorlijk beschouwd. Kom je bij een Thai in huis of bezoek je een tempel, dan dien je je schoenen uit te doen.
 

De koning

Het beledigen van of grappen maken over de Thaise koning Bhumibol is not done! Hij wordt, ondanks zijn hoge leeftijd op handen gedragen. Als je in Thailand naar de bioscoop gaat, zul je zien dat er altijd een filmpje over de koning wordt vertoond voordat de film begint. Iedereen staat dan op om de koning te eren.
 

Boeddha

Voor een foto poseren met een Boeddhabeeld achter je wordt als niet netjes beschouwd. Zorg dat je altijd met je gezicht naar een Boeddhabeeld toe staat, keer nooit je rug naar een Boeddhabeeld. Ga in kleermakerszit zitten als je voor een Boeddhabeeld plaatsneemt, zodat je zolen niet naar het beeld wijzen. In Thailand zul je vrouwen meestal met hun benen tegen elkaar aan, schuin achter zich gevouwen zien zitten in een tempel, niet in kleermakerszit.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter