Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Snorkelen en duiken in Thailand

In Thailand kun je zeer goed snorkelen of duiken. Vanaf het strand of met een bootje vaar je naar de beste plekjes om allerlei soorten vissen en prachtig koraal te zien. Georganiseerde snorkeltours worden vaak voor een halve of een hele dag aangeboden, maar als je zelf een bril en snorkel hebt kun je natuurlijk altijd bekijken wat er onder je door zwemt. Altijd al eens willen duiken maar nog geen duikbrevet? Dat is geen probleem, in Thailand kun je een “discovery duik” nemen. Met deze duik ervaar hoe het is om te duiken en kom je er achter of het wat voor jou is. Wil je je duikbrevet gaan halen, dat kan in een paar dagen en is in Thailand zeer betaalbaar. Heb je al een duikbrevet? Er is veel te ontdekken in Thailands subtropische onderwaterwereld.
 
Duiken in Thailand is het gehele jaar een goede optie. Gemiddeld is er een zicht van 30 meter, zodat je de vissen en het koraal goed ziet. De temperatuur van het water is prima om te duiken, gemiddeld zo’n 28 – 30 graden Celsius. De kust van Thailand is opgedeeld in een westelijke en een oostelijke kant. Beiden kennen een eigen regenseizoen, waardoor je het gehele jaar door kunt genieten van de kust van Thailand. Van oktober tot en met april is een verblijf aan de kust van de Andaman Zee het beste en tussen mei en september biedt de Golf van Thailand het meeste vertier. Bekijk hier hoe het weer in Zuid Thailand is.  
 
Let op: zelfs als het bewolkt is kun je verbranden omdat de zon in Thailand fel is. Als je gaat snorkelen trek een T-shirt en shorts aan zodat je tijdens het snorkelen niet transformeert in een kreeft. Smeer je bovendien in met waterproof zonnebrand.
 

Snorkelen en duiken in de Andaman Zee

Aan de westkant, bijvoorbeeld bij Phuket en Krabi (Railay Beach) kun je snorkelen en duiken met haaien! En nee, totaal niet gevaarlijk. Ze zijn verre van geïnteresseerd in jou dus je kunt lekker ronddobberen terwijl jij deze intrigerende beesten een paar meter dieper onder je door zwemmen. Een unieke ervaring tijdens jouw reis door Thailand! Ga je in april, dan is er een kans dat je een whale shark ziet tijdens een van je duiken.
 
In de Andaman Zee kun je wereldberoemde duikplekken bezoeken, die prima vanaf bijvoorbeeld Phuket zijn te bezoeken. Lokale duikscholen nemen je mee op een dagtrip waarbij je meerdere duiken maakt. Ook bieden zij vaak ‘liveaboards’ aan waarbij je een aantal nachtjes doorbrengt op een boot en overdag een groot aantal duiken maakt.
 

Snorkelen en duiken in de Golf van Thailand

Aan de oostzijde ligt onder andere Koh Tao, de ‘duikhoofdstad’ van Thailand. Zeker voor beginners is dit een ideale locatie voor de start van een duik carrière. Je kunt in een paar dagen (relatief goedkoop) je duikbrevet halen en daarna kan je overal ter wereld genieten van al het moois dat in het water leeft en te zien is. Vanaf Koh Samui, ook aan de oostkant van Thailand, kan je genieten van een mooi koraalrif. Snorkelen tussen de barracuda’s en bijvoorbeeld “Nemo” spotten kan in het Angthong National Marine Park. In de Golf van Thailand is de kans nog ietsje groter om een whale shark te zien tijdens een scuba duik. De wateren van Thailand bieden zowel voor de liefhebber van kleine als fans van heel grote dieren veel plezier: roggen, verschillende soorten haaien, zeepaardjes, manta’s zijn slechts een paar van het brede scala wat je onder water zult tegen komen. Of wat denk je van een duik naar een wrak of in een grot? Ook dat kan in Thailand!
 
Ook bij Koh Chang, niet ver van Bangkok, komt je snorkelset goed van pas. Ten zuiden van Koh Chang vind je mooie koraalriffen, zoals bij Koh Wai-Boek. Een tourtje kun je zelf boeken via een van de duikscholen zodat je met een ervaren begeleider kunt genieten van je snorkelavontuur.
 

Leren duiken in Thailand (PADI Open Water)

Als je je duikbrevet wilt halen, dan is dat in Thailand heel goed mogelijk. PADI is het grootste duikinstituut ter wereld en de meeste duikscholen zijn bij hen aangesloten. Het halen van je "PADI Open Water" duurt ongeveer vier dagen. Je leert alle basisvaardigheden om te duiken, zowel in theorie als in de praktijk. Het zijn intensieve dagen, houdt hier rekening mee. Plan sowieso een extra dag in, voor als je tijdens de cursus vertraging oploopt, nog een extra fun dive wilt maken of gewoon om te kunnen relaxen op het strand. Als je bent geslaagd, kun je er voor kiezen om ook je "PADI Advanced" te halen. Met dit certificaat mag je diepere duiken (tot 30 meter) maken en specialiseer je in bijvoorbeeld nachtduiken, wrakduiken, navigatie en onderwater fotografie. 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter