Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Thai

De taal die door de meeste mensen gesproken wordt is Thai, een taal waarbij de toonhoogte van groot belang is tijdens het uitspreken van de woorden. Een grappig voorbeeld hiervan is de zin mai mai mai mai mai. Het betekent het groene bos brandt niet, nietwaar? Natuurlijk dient mai steeds op de juiste toonhoogte wordt uitgesproken.
 

Een paar woorden

In Thailand gebruikt men een ander alfabet dan wij, hierdoor is het lezen erg lastig voor ons. Een paar woorden (fonetisch), omdat het toch erg gewaardeerd wordt, als je een beetje je best doet:
 
  • Bedankt (als je een man bent): Kap kun kap
  • Bedankt (als je een vrouw bent): Kap kun kha
  • Ja: Chai
  • Nee: Mai chai
  • Hallo: Sawadee
  • Bier: Bia
  • Cola: Khoo Laa
 
In Thailand kent men naast een aantal dialecten ook andere soorten Thai. Die gebruikt men alleen in bepaalde formele sociale relaties, zoals Koninklijk Thai en Sacraal Thai.
 

Engels 

Engels wordt als zeer belangrijk gezien en zelfs de kleinsten op school krijgen al Engelse les. Ouders zullen dan ook stimuleren dat hun kinderen Engels tegen een westerling spreken om te oefenen. 
 
Gidsen zijn opgeleid om Engels, of een andere specifieke taal, te spreken. In het begin kan het even wennen zijn aan de tongval, maar al snel wen je aan de uitspraak. Chauffeurs zijn in principe niet opgeleid om Engels te spreken. Sommige hebben zichzelf in interactie met de reizigers het een en ander aangeleerd. Hoe toeristischer het gebied, hoe beter Engels iemand zal spreken. 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter