Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Internet

Veel hotels, cafés en restaurants in grotere plaatsen bieden draadloos internet, wat erg handig is als je een eigen laptop of smartphone bij je hebt. Er zijn veel internetcafés in Thailand. De snelheid varieert nogal.
 

Telefonie

Internationaal telefoneren vanuit je hotel is over het algemeen erg duur. In steeds meer internetcafés is het mogelijk om internationaal te bellen, over het algemeen is dit de goedkoopste optie. Skypen met je eigen laptop is vaak mogelijk in hotels, cafés en restaurants waar WiFi is.
 

Mobiel bellen

Je kunt ter plaatse een prepaid SIM-kaart kopen voor je mobiele telefoon (zorg dat je telefoon geen SIM-lock heeft). Er zijn speciale SIM-kaarten voor reizigers, onder andere te koop bij de 7Eleven winkels die je door het hele land vindt. Je krijgt dan een Thais nummer en je kunt goedkoop je chauffeur of gids bellen, restaurants reserveren of afspreken met reisgenoten. Je kunt op deze manier ook goedkoper SMS-jes naar Nederland sturen. Geef thuisblijvers en ons/onze lokale vertegenwoordiger je tijdelijke telefoonnummer, zodat je goed bereikbaar blijft.
 

Internationaal toegangsnummer (kengetal) Thailand

De landcode om naar Thailand te bellen is +66. De landcode om naar Nederland te bellen is +31. Vergeet niet de eerste nul van de regiocode te laten vervallen.
 

Elektriciteit en (verloop) stekker Thailand

In Thailand is de voltage 220-240 volt. In Thailand gebruikt men dezelfde stekker als in Nederland. Je hoeft dus geen verloopstekker (wereldstekker) mee te nemen. Stopcontacten hebben 2 ronde gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter