Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Privé reizen Thailand met auto met chauffeur

Een Thailand rondreis individueel betekent bij Footprint Travel dat je een eigen huurauto of minivan met chauffeur mee krijgt. Overnachting van de chauffeur, benzine en andere kosten van transport zoals tol- en parkeergeld zijn bij de prijs inbegrepen. De chauffeurs spreken meestal matig Engels, echter ze hebben veel ervaring met het werken met toeristen. Hun begrip van Engels is zeker voldoende om je naar je bestemming te brengen en met wat handen en voetenwerk in basis met elkaar te communiceren. Een chauffeur is echter niet opgeleid om je allerlei achtergronden te vertellen. Bij bezienswaardigheden zijn vaak voor een klein bedrag lokale gidsen in te huren, op deze manier hou je optimale vrijheid en de kosten laag. Indien wij uit ervaring weten dat een lokale gids wenselijk, maar op een bepaalde plek niet altijd voorhanden is, dan hebben wij dit vaak al inbegrepen in de rondreis.
 
Je kunt ook een Engelssprekende gids inhuren. Thailand reizen op maat worden volledig aangepast aan jou behoeftes. Dit kan bijvoorbeeld een aanrader zijn, indien jullie met een vrij grote groep op pad gaan. Wil je zelf een groepsreis Thailand organiseren, dan kan Footprint Travel, als reisspecialist Thailand, je het regelwerk uit handen nemen.
 
Bij Footprint Travel bieden we rondreizen en bouwstenen aan vol met interessante dagexcursies. Je zult meer zien in minder tijd én je kunt op je eigen tempo langs de tempels, musea en andere bezienswaardigheden. Immers je hoeft ter plaatse geen excursie meer te boeken of je tempo aan de groep aan te passen (zoals wanneer je kiest voor een join in programma). Omdat je een eigen huurauto met privé chauffeur meekrijgt, zie je veel meer van het gebied dan bij bijvoorbeeld gedeelde busjes. Je kunt ook even stoppen als je wilt en hoeft met niemand rekening te houden. Als je van meer luxe houdt, kun je bij deze manier van reizen ook kiezen voor een upgrade van hotels. Zo maak je van je privé rondreis een luxe reis. 
 

Scooter huren

Ben je in een plaats gearriveerd en blijf je hier een paar nachten, dan heb je op de vrije dagen geen chauffeur. Op dagen dat je geen chauffeur hebt, is het op mogelijk zelf een scooter te huren en rijden. Er zijn veel richtingaanwijzers en borden. Vergeet niet dat men in Thailand links rijdt. Bovendien deel je de weg met o.a. eenden, honden en koeien. Draag altijd de verplichte helm en pas met name op in de buurt van bussen en trucks, vanwege hun dode hoek in de achteruitkijkspiegel. Als je geen internationaal motorrijbewijs bij je hebt en je wordt aangehouden, dan kan de boete oplopen tot $100. Blijf altijd vriendelijk tegen politie en probeer het op dat moment te schikken. 
 

Treinreis Thailand

Thailand kent geen heel uitgebreid netwerk van treinen. Er zijn echter een paar mooie en handige routes, die zich goed lenen voor een rit per trein. Meest gebruikt worden de nachttreinen van Bangkok naar Chiang Mai (en terug) en Bangkok naar Surat Thani (in het zuiden). De nachttrein is een relaxte manier om je van A naar B te laten brengen, minder milieubelastend dan vliegen en zo bespaar je ook nog wat geld op een overnachting. 
Een leuke route is de dagtrein van Bangkok of Ayutthaya naar Sukhothai. Deze hebben we bijvoorbeeld opgenomen in onze Bouwsteen Fietsen bij tempels Sukhothai en Si Satchanalai en in de Rondreis Thailand Ontdekkingsreis Thailand van Gouden Driehoek tot Koh Chang.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter