Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Veilig reizen Thailand

Thailand is een veilig land, waar de gastvrije bevolking eerlijk is en zijn uiterste best zal doen om je te helpen en het naar je zin te maken. Voor de meest recente informatie over veiligheid in Thailand en reisadvies kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 

Diefstal

Het fenomeen diefstal bestaat in Thailand nauwelijks en veruit de meeste toeristen zullen onbestolen naar huis terugkeren. Inbraken en gewapende overvallen komen nagenoeg niet voor. Bedenk dat de meeste diefstal gelegenheidsdiefstal is en het gevolg is van onzorgvuldigheid of naïviteit. Dit kan voorkomen worden door je paspoort, creditcard en grote bedragen geld onzichtbaar in een money belt onder je kleding te dragen, weg te stoppen in een handtas of in de hotelsafe te laten. Het geld dat je die dag nodig hebt stop je in een andere portemonnee. Vergeet niet dat 3000 Baht (€ 70,-) voor sommige mensen een maandsalaris is. En geef je paspoort of rijbewijs nooit af wanneer je bijvoorbeeld een brommer of jetski huurt (beter huur je deze zaken in het geheel niet, er gebeuren geregeld ongelukken mee of worden in opdracht gestolen). Geef indien erom gevraagd wordt een kopie van je paspoort of rijbewijs. Zorg in ieder geval voor een goede reisverzekering met werelddekking!
 

Drugs en tabak

Sinds november 2017 is het niet toegestaan te roken op de populaire Thaise stranden. Check daarom voordat je een sigaret opsteekt op het strand of het daar is toegestaan. Roken op verboden gebied kan bestraft worden met een hoge boete of zelfs gevangenisstraf. Drugs zijn illegaal in Thailand. Indien je wordt betrapt met drugs, beland je in de gevangenis en er staan zeer zware straffen op. Er wordt geen verschil gemaakt tussen persoonlijk gebruik en distributie. Eén pil of een paar gram in je bezit kan voldoende zijn voor jarenlang ‘brommen’. In nachtclubs kunnen invallen gedaan worden en je hotel is verplicht drugsgebruik aan de politie te melden. Neem nooit ongecontroleerd een pakje voor iemand mee over de grens. Desgewenst kun je kleine slotjes op je bagage doen of je bagage laten sealen in plastic op het vliegveld.

Nederlandse Ambassade in Thailand

Indien je in ernstige problemen komt door eigen toedoen kan de ambassade weinig voor je betekenen. Ze kunnen je voorzien van een nieuw paspoort en eventueel een tolk en een advocaat aanraden, maar verder ben je gebonden aan de wetten die gelden in Thailand. In de rubriek Ambassade vind je adressen van Nederlandse en Belgische ambassade in Thailand.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter