Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Walter en Esther - 28-03-2019
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


 
Onze reis Bangkok-Ayutthaya-Khao Sok-Koh Samui was in één woord onvergetelijk! Bij de voorbereidingen is er door Footprint Travel goed geluisterd naar onze wensen en meegedacht. Hierdoor is het echt maatwerk geworden. Van het begin tot het einde was alles goed geregeld. De chauffeurs waren keurig op tijd, de hotels hadden een goede ligging, waren schoon en hadden goed ontbijt en vriendelijk en behulpzaam personeel. De excursies waren goed georganiseerd. Ook hierin is maatwerk geleverd. We hebben ook excursies ondernomen die niet in de standaard bouwstenen zaten. Al met al is het ons zo goed bevallen, dat we nu al weer heimwee hebben. We kunnen Footprint Travel zeker aanbevelen aan andere reizigers! 
 

Accommodaties

 
Alle accommodaties hadden hun eigen charmes. Chillax in Bangkok lag zeer goed gelegen en het ontbijt was prima en het personeel vriendelijk. Iudia on the river in Ayutthaya was zeer sfeervol. We hadden een mooie kamer met rivier en tempelzicht en terras. Het ontbijt was goed en het personeel erg vriendelijk. Bij het naastgelegen hotel Sala kun je goed eten met uitzicht op de rivier en tempelcomplex. Op redelijke loopafstand kun je 's avonds een gezellige nachtmarkt bezoeken waar vooral de locals naartoe gaan. In Khao Sok hadden we in het Paradise Resort een luxe boomhut en was het goed toeven op de veranda met de junglegeluiden en het uitzicht. Ook daar erg aardig personeel en een gezellig restaurant met redelijk eten. Iets verderop, aan de doorgaande weg, lagen diverse restaurants, winkeltjes en massagesalons. Hier heerlijk gegeten en ons goed laten masseren. Op Koh Samui in het Secret Garden Resort hadden we het huisje aan het strand, met buitendouche. Een geweldige ervaring. Het eten en drinken in het restaurant (tevens bar) is van zeer hoge kwaliteit. Het personeel is super aardig en behulpzaam en servicegericht. Het enige nadeel is dat er diverse aanlegsteigers in de directe omgeving zijn, waar ook grotere boten aanleggen.


Activiteiten


Op de eerste dag hebben we de omgeving van het hotel verkend, waarbij we vooral de gezellige Ram Buttri konden waarderen en de directe omgeving van het hotel. De tweede dag hebben we op eigen gelegenheid het prachtige Grand Palace en de sprookjesachtige Wat Pho wandelend bezocht. De night foodtour by tuktuk in Bangkok was geweldig. Zeker een aanrader om gelijk in de eerste dagen in Bangkok te doen. Je leert meteen veel over het Thaise eten en komt op de plekken waar de locals zelf graag eten. Je ziet ook de bloemenmarkt, gaat naar de Wat Pho in de avond als het mooi verlicht is en als afsluiter naar een rooftop bar met uitzicht op de WatArun.

In Khao Sok was de nachtsafari spannend en indrukwekkend. De volgende dag de tocht over het meer prachtig. Bij een eiland heerlijk kunnen zwemmen. Op Koh Samui was de excursie naar Ang Thong prachtig en goed georganiseerd. Leuke gids, leuk bootpersoneel, goed eten en bovenal prachtige natuur en uitzichten. Veel apen gezien, gesnorkeld, gezwommen, gehiked. Zelf hebben we op Samui nog 3 dagen een scooter gehuurd en zijn we naar een spa geweest die midden in de prachtige natuur ligt. Tamarind Springs geheten. Een waanzinnige belevenis. Alle excursies kunnen we aanbevelen.Thailand reizen - BangkokThailand reizen - Eten bij een straatstalletje in BangkokThailand reizen - AyutthayaThailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Varen op het meer in Khao Sok Thailand reizen - Khao Sok national parkThailand reizen - Thailand reizen -