Bieke Van den Bon - 27-11-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


"Oh my big buddha!" We hebben heel mooie dingen gezien en toffe activiteiten gedaan, doodsangsten doorstaan (bij het oversteken in Bangkok) en goed ontspannen (al dobberend op het meer in Khao Sok NP). 

Excursies
  • Kookcursus op Organic Farm bij Chiang Mai. Dit was echt een fijne dag! Zeker een aanrader en goed om mee te starten! Onze overenthousiaste gids Garneth Copperfield (zo noemde ze zichzelf nadat ze aan de hand van bloemetjes het kokoswater en de rijst blauw had gekleurd) leerde ons de magische kunst van het Thais koken op een zeer speelse en vrolijke wijze. Haar enthousiasme motiveerde de groep en bracht de sfeer er helemaal in!
  • Trekking rond Chiang Mai. Mooie tocht door de bergen, soms pittig doordat het geregend had. Gelukkig zorgde de gids voor een wandelstok en hielp ons bij het afdalen en klimmen. Chiang Mai zelf vonden we niet zo'n mooie stad.  
  • Elephant Nature Park bij Chiang Mai. Dit is een prachtig park! Veel leuker en boeiender dan een olifantenrit lijkt me! De gids kende de persoonlijke verhalen van elke olifant en vertelde ze ons allemaal. Het was een mooie dag. 
De nachttrein viel beter mee dan we hadden verwacht en was best wel comfortabel, maar inderdaad wat koud. Een tip voor de persoon die vanboven moet slapen: neem een oogkapje mee, want de lichten blijven deels aan en daar lig je recht onder! ​

Accomodaties 
  • Bangkok Chillax resort: Prachtige kamer en een heerlijk bed! Echt goed hebben we toch niet geslapen een chinees buurtfeestje plaats met vuurwerk en getrommel.
  • Kanchanaburi river kwai raft houses: Wat een prachtig hotel! Schitterend gelegen. Het was zalig om in de hangmat of op ons ‘terrasje’ te liggen en enkel de rivier en bomen te zien en eventueel wat waterbuffels of olifanten! Hier kan je je echt laten meedrijven op de golven van rust… ​ Veel kan je 's avonds niet meer doen behalve iets drinken in de bar, aangezien je heel weinig licht hebt, maar dat heeft ook wel zijn charme.
  • Khao Sok raft houses (drijvende huisjes): Even dacht ik dat we in het paradijs waren beland! Tot de bloedzuigers opdoken tijdens de wandeling tenminste... :-)! Veel luxe heb je hier natuurlijk niet: een hutje met een matras, geen electriciteit na 11 uur, enkele houten planken die naar de 'monkey toilet' leiden en het meer als reuzegroot bad. Maar toch is het heerlijk om er te zijn. Het avondeten was weer heel lekker en gezellig. Na het eten zijn we nog even met een aantal gaan ‘nachtzwemmen’ en om 10u30 ging de generator uit en was er geen elektriciteit meer en dus ook geen licht. Al gaf de maan wel nog erg veel licht en weerspiegelden de rotspuntige eilandjes in het fonkelende meer. 
 
Wat mij opvalt in Thailand is dat het erg toeristisch is. De organisatie van de activiteiten die Footprint Travel voor ons gepland had waren wel zeer goed. Alles is vlot verlopen en jullie hebben er de leukste activiteiten wel voor ons uit gekozen denk ik. Ik zou in de toekomst zeker opnieuw op Footprint Travel beroep doen als ik nog zo'n reis wil plannen!


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel