Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Mirjam Volman - 17-08-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We vonden de accommodaties tijdens deze reis heel goed. Elke accommodatie had wel iets speciaals. Ik zelf vond het guesthouse bij de River Kwai het meest bijzonder, vooral vanwege de afwezigheid van elektriciteit en de prachtige omgeving. Mijn dochter van 15 jaar moest wel even slikken zonder WIFI. Ik wist het niet, dus ik had haar ook niet kunnen voorbereiden. Uiteindelijk was het helemaal niet erg!
We hebben in twee verschillende hotels in Bangkok geslapen. Deze lagen beide in een fijne buurt. Het uitzicht van het zwembad in het Chillax is prachtig!
In Chang Mai zijn wij uiteindelijk vijf nachten in een mooie en fijn familiehotel met veel Nederlanders gebleven. Het zwembad is fijn en het ligt in een mooie tuin.
Mijn kinderen vonden het resort in Khao Yai Natinal Park minder goed. Ze vonden de bedden niet lekker liggen. Ik vond het hotel in een mooie omgeving liggen. Je hebt er een prachtig uitzicht. 

Het fietsen in Bangkok was heel erg leuk! Echt een aanrader! Het is bijzonder de overkant van Bangkok te zien en door delen van Bangkok te fietsen waar je normaal niet komt! We hebben zelfs in een stortbui gefietst, ook bijzonder en lekker fris!
De vleermuizen kijken in het Khao Yai vond ik leuk, mijn kids van 12 en 15 vonden er niet veel aan. De excursie in het Nationaal Park was mooi, echter weinig dieren gezien en weer veel regen. De watervallen hadden wat mij betreft niet gehoeven.
Mijn dochter vond de excursie naar het Elephant Park het leukste! En dat was ook meer dan de moeite waard. Wat een bijzondere dieren, elk met hun eigen verhaal. De gids hierbij sprak ook goed Engels en het buffet was heerlijk!
De excursies bij de River Kwai waren indrukwekkend, vooral het bezoek aan de Hellfire Pass. We zijn die dag wel in twee musea geweest. Mijn kids vonden dat teveel!
Het reizen met de nachttrein was een belevenis. Achteraf gezien had ik de terugreis wel willen vliegen. Dat kost erg weinig, hoorde ik.

De organisatie was goed. De chauffeurs stonden altijd netjes klaar met hun bordje PTY Volman☺
Bij de excursie naar de river Kwai waren ze ons vergeten. Dit werd prima opgelost. We hadden de dag erop een privé gids. De gids bij de Jungle Rafts was ook prima. Hij verzorgde de excursie naar de Mon Village.
De gidsen bij het Khao Yai waren minder professioneel. Ze gaven niet veel interessante informatie. Het waren vooral grapjes. 

Er waren vele hoogtepunten!!!
Ik vind Bangkok als stad een hoogtepunt. Wat een geweldige stad!! We hebben er ook genoten van de mooie grote winkelcentra.
In Chiang Mai was het geweldig op de night food market. We hebben daar heel gezellig gegeten in de avond met live muziek. De Sunday market is als je op tijd gaat ook erg leuk!
Daarbij is het eten in Thailand heerlijk en lekker goedkoop! Aardige mensen in Thailand en als vrouw alleen met twee kinderen heb ik mij nooit onveilig gevoeld en ik heb nooit rare opmerkingen gekregen! Ik kan het iedereen aanraden!
Thailand is een prachtig land en jullie hebben meegeholpen dat we het zo fijn en goed hebben gehad. Heel erg bedankt, want ik zag er best tegen op met twee kids alleen te reizen. En dat is mede dankzij jullie geweldig gegaan en hebben we kunnen genieten van de relaxte, veelzijdige en prachtige vakantie in Thailand!


Thailand reizen - Fietsen in BangkokThailand reizen - Elephant Nature Park; echt een aanraderThailand reizen - Thaise monnikThailand reizen - Zonsondergang bij Koh ChangThailand reizen - Thailand reizen - BangkokThailand reizen - In de trein in ThailandThailand reizen - Thailand: poseren met monnikenThailand reizen - Fijne hotelsThailand reizen - Elephant Nature ParkThailand reizen - Gouden chedi in ThailandThailand reizen - Thailand reizen - Frangipani motiefThailand reizen - River kwaiThailand reizen - Mango's in Thailand, heerlijk!Thailand reizen - Boeddhisme in ThailandThailand reizen - Nachttein naar Chiang MaiThailand reizen - Van alles te koopThailand reizen - Thailand reizen - Bangkok: ook heel modernThailand reizen - Fietsen in Thailand