Rene Pen - 04-12-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Zuid-Oost Azië overtrof onze verwachtingen en wij gaan zeker nog een keer! Het zo maar in de rivier springen vanaf je hotelterras aan de Kwai en je mee laten slepen door het snelstromende water, heerlijk! Maar toch ook de prachtige jungle van Khao Sok, wat een groene oase. En lekker genieten van de rust op het prachtige Ko Yao Yai, inclusief kookcursus bij Mina, een echte aanrader.

Variatie was super, van 4-sterren naar basic (zonder stroom), met de nachttrein tussen de Thaise mensen naar een super-de-luxe boomhut. Dan tussen de backpackers op een matrasje op de grond weer naar een 4-sterren tent op Railay om daarna lekker uit te rusten in een lekker rustig resort met heerlijke accommodatie.

Aan de River Kwai zijn wij naar de Hellfire Pass geweest. Heel indrukwekkend. In onze geschiedenisboekjes lees je veel over de Duitsers in WO 2, maar bijna niets over de Japanners. In Khao Sok zijn we vanaf een drijvend hutje op het meer een jungle trek gaan doen. Lekker door de jungle lopen en via een grot met veel water weer terug gegaan. Wij waren ongeveer de oudste gasten en wij zijn nog niet eens 50 jaar! Redelijke conditie is wel aan te bevelen!

De organisatie van de reis was in een woord geweldig! Gidsen bij River Kwai en Khao Sok zijn super opgeleid en weten heerlijk te vertellen over natuur, religie en geschiedenis. Lokale chauffeurs en of longtailboot kapiteins mogen wel wat scholing aangaande de Engelse taal.


Thailand reizen - Koken met Mina op Ko Yao NoiThailand reizen - River KwaiThailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen -


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel