Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Bezienswaardigheden Bangkok

 
Na een vlucht van ongeveer 11 uur ben je in Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Een echte wereldstad die voor velen de poort tot Zuidoost Azië is. Bangkok heeft veel bezienswaardigheden en is een goede introductie voor de rest van Thailand. Zodra je het vliegtuig verlaat, worden al je zintuigen geprikkeld. Bangkok biedt een mengelmoes van zien, ruiken, horen en proeven. Eeuwenoude tradities worden gecombineerd met het moderne stadsleven en dat maakt Bangkok zo uniek.
De meeste mensen plannen één of twee dagen om de stad te ontdekken. We geven je een paar suggesties voor absolute hoogtepunten van deze adembenemende stad.
 

1. Grand Palace en de tempel van de Emerald Boeddha

In 1782 zijn de Thai gestart met de bouw van dit gigantische grote complex waar de Koninklijke familie woont, de overheid kantoor houdt en de Emerald Boeddha te bewonderen is. Dit smaragdgroene beeld is gehouwen uit één blok kostbare jade. De Thai zijn er erg trots op, het is voor hun echt een heel belangrijk boeddha beeld. Het kleine groene beeldje is veel heiliger dan de grote gouden beelden. De Grand Palace is zo groot als 142 voetbalvelden, dus je kan hier uren je ogen de kost geven. Bewonder de gouden tempels, blinkende torens, de met mozaïek bedekte muren en prachtige beelden.
 

2. Het water op in Bangkok

De rivier en talloze kanaaltjes spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven in Bangkok. Je kunt de ferry nemen om bijvoorbeeld de Grand Palace te bezoeken. Sommige boten fungeren zoals onze bussen, deze manier van vervoeren is ontzettend goedkoop. Of je neemt een watertaxi naar een locatie naar keuze. Onderhandel vooraf goed over de prijs en laat je op een ‘longtailboat’ vervoeren terwijl je geniet van Bangkok vanaf het water. Een stukje buiten Bangkok kun je een floating market bezoeken: bootjes doen dienst als marktkraam en het is een drukte van jewelste. ’s Avonds is het mogelijk om een dinner cruise te maken: terwijl jij smult van de heerlijke Thaise keuken, bekijk je deze prachtige verlichte wereldstad.
 

3. Rooftop Cocktails

Ben je na een dagje Bangkok toe aan een beetje rust, trakteer je zelf dan op een heerlijke cocktail in een van de vele rooftop bars van de stad. Zonder het geluid van de drukke stad, zie jij de zon ondergaan terwijl jij aan je Mojito of Cosmopolitan slurpt. Deze bars zijn vaak hip en chic, dus check van te voren even de dresscode van de bar waar jij graag naar toe wilt.
 

4. Wat Arun & Wat Pho

Wat Arun heeft een 82 meter hoge ‘prang’ die versierd is met gebroken Chinese porselein dat in prachtige bloemen mozaïek is aangebracht. De ligging van de tempel aan het water is prachtig! Neem vanaf Wat Arun de ferry naar de overkant van de rivier, daar ligt Wat Pho. Dit is de oudste en grootste Boeddhistische tempel van de stad. Er zijn honderden Boeddhabeelden te zien, inclusief de liggende Boeddha. Dit is met 46 meter lengte, het grootste Boeddhabeeld van Thailand. Echt indrukwekkend!
 

5. Chatuchak Weekend Market

Eindig je je Thailand reis in Bangkok? Wacht dan met het kopen van souvenirs totdat je de Chatuchak Weekend Market hebt bezocht. Deze markt is één van de grootste in Azië dus je zult gegarandeerd slagen. De sfeer is heel relaxed, zonder opdringerige verkopers, dus je kunt uren struinen langs alle winkeltjes. Pas op, dat je niet verdwaalt! Maar een nog groter gevaar is dat je behoorlijk platzak terugkomt, want van al dat moois word je erg hebberig!
 

Rondreizen & Bouwstenen Thailand

Bangkok is een prima start- of eindpunt van jouw reis door Thailand. Footprint Travel biedt bovendien allerlei leuke fiets- en wandelexcursies door de stad. Ontdek het Bangkok op een andere manier en wijk af van de gebaande paden met jouw gids die je door het fotogenieke Bangkok meeneemt. Heel speciaal is om ’s avonds te fietsen door Bangkok, bezoek dan met een gids Chinatown dat prachtig wordt verlicht en een echt kleurenspektakel oplevert. Nadat je Bangkok hebt ontdekt, wacht de rest van Thailand op je. Combineer met onze bouwstenen, korte Thailand reizen, een route die aansluit bij al jouw wensen. Of kies voor een van de individuele rondreizen Thailand, waarbij je op je eigen tempo Thailand bezoekt. Vraag een vrijblijvende offerte aan, want de reisexperts van Footprint Travel denken graag met je mee!
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter