Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Duiken in Thailand

Altijd al eens willen duiken? Of heb je al je duikbrevet? In Thailand kunnen zowel beginners als gevorderde duikers hun lol op. Thailand biedt excellente duikspots die jouw reis door Thailand onvergetelijk zullen maken. Er is veel te ontdekken in Thailands subtropische onderwaterwereld.
 

Koh Tao – Duikhoofdstad van Thailand

Aan de oostzijde van Thailand kun je goed duiken. Hier ligt onder andere Koh Tao, de ‘duikhoofdstad’ van Thailand. Zeker voor beginners is dit een ideale locatie voor de start van een duik carrière. Je kunt in een paar dagen (relatief goedkoop) je duikbrevet halen en daarna kan je overal ter wereld genieten van al het moois dat in het water leeft en te zien is. Ook vanaf bijvoorbeeld Koh Samui kun je talloze duikspots bezoeken en ga je met ervaren begeleiding op zoek naar het mooiste koraal en bijzondere vissen.
 

Duiken in de Andaman Zee

In de Andaman Zee kun je wereldberoemde duikplekken bezoeken, die prima vanaf bijvoorbeeld Phuket zijn te bezoeken. Lokale duikscholen nemen je mee op een dagtrip waarbij je meerdere duiken maakt. Ook bieden zij vaak ‘live-a-boards’ aan waarbij je een aantal nachtjes doorbrengt op een boot en overdag een groot aantal duiken maakt. De wateren van Thailand bieden zowel voor de liefhebber van kleine onderwaterdieren als fans van heel grote dieren veel plezier: roggen, verschillende soorten haaien, zeepaardjes, mantaroggen zijn slechts een paar van het brede scala wat je onder water zult tegen komen. Of wat denk je van een duik naar een wrak of in een grot? Ook dat kan in Thailand!
 

Voor het eerst duiken in Thailand

Weet je niet zeker of duiken iets voor jou is, doe dan eens een “discovery duik”. Hier heb je geen brevet voor nodig, maar kun je juist ontdekken of je het leuk vindt. Je wordt uiteraard begeleid tijdens de gehele duik en het is dus ook helemaal veilig. Ook leuk als uitje met het gehele gezin! Thailand is een goede plek om te ervaren of duiken jouw nieuwe hobby wordt.
 

PADI duikcursus in Thailand

Weet je (eventueel na je discovery duik) zeker dat je wilt leren duiken? Dan kun je in Thailand gemakkelijk je PADI Open Water duikbrevet halen. Trek hier minimaal liefst 4 dagen voor uit. Heb je dan wat meer tijd nodig, bijvoorbeeld omdat je last van je oren hebt, dan heb je speling om je duikcursus af te maken. En gaat alles heel vlot, dan kun je met het vertrouwde duikteam wat funduiken maken. Daar ging het tenslotte om! Na je PADI Open Water is de volgende stap PADI Advanced. Met Padi Advanced mag je tot 30 meter diep duiken. Tijdens een Advanced cursus kun je meer specialisatie duiken volgen, zoals nachtduiken, navigatie, vis determinatie of onderwater fotografie. We raden je aan om tussen Open Water en Advanced eerst een aantal duiken te maken, zodat je de basis in de vingers hebt en je op je gemak voelt onder water. Voor de een zal dat sneller gaan dan voor de ander.   
 

De beste tijd om te duiken in Thailand

Het fijne aan duiken in Thailand is dat de zichtbaarheid het gehele jaar goed is. Gemiddeld is er een zicht van 30 meter, zodat je al van ver die reusachtige whale shark (walvishaai) voorbij ziet komen! De watertemperatuur is ook heerlijk om te duiken, gemiddeld zo’n 28 – 30 graden Celsius. In Thailand kun je als duiker het gehele jaar terecht. Van oktober tot en met april is de Andaman Zee het beste en tussen mei en september biedt de Golf van Thailand het meeste vertier.
 

Een duikvakantie in Thailand stel je zelf samen!

Wil je naast een paar duiken, ook genieten van de natuur boven water of ben je geïnteresseerd in de Thaise cultuur? Een rondreis door Thailand laat je de vele gezichten van dit land zien. Footprint Travel heeft individuele rondreizen samengesteld. Individueel wil zeggen dat je reist met je partner of je gezin, en dus niet in een grote groep. Wij regelen alle accommodaties en het vervoer met onder andere een privéchauffeur. Je kunt Thailand relaxed ontdekken op je eigen tempo. Naast de klassieke rondreizen biedt Footprint Travel ook losse bouwstenen aan, waarmee jij je eigen route kunt samenstellen. Ideaal als je een combinatie wilt maken van een duikvakantie en avontuur, natuur en cultuur van Thailand.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter