Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Oost, west, snorkelen in Thailand is the best! 

In Thailand kun je super goed genieten van de onderwaterwereld. Snorkelen of duiken kun je in Thailand vaak heel gemakkelijk: direct vanaf het strand of met een bootje vaar je naar de beste snorkelplekjes. Je kunt genieten van allerlei soorten vissen, groot, klein en allemaal een ander kleurtje. De kust van Thailand is opgedeeld in een westelijke en een oostelijke kant. Beide kanten kennen een eigen regenseizoen, waardoor je het gehele jaar door kunt genieten van de kust van Thailand.
 

Koh Samui aan de oostkust van Thailand

Vanaf Koh Samui, aan de oostkust van Thailand, kan je genieten van een mooi koraalrif. Er worden snorkeltrips van een halve of een hele dag aangeboden. In het Angthong National Marine Park vind je 42 eilandjes waar je als snorkelaar in het heldere water “Nemo” kunt spotten en tussen de barracuda’s door kunt zwemmen.
 

Koh Tao en Koh Phangang (Golf van Thailand)

Koh Tao staat bekend als duik- en snorkelparadijs. In het kristalheldere water kun je genieten van zeer mooi koraal waar vele verschillende vissen tussendoor zwemmen. Er zijn verschillende strandjes die je gemakkelijk met de watertaxi kunt bezoeken. Daarna loop je zo het water in! Phangang is het Full Moon party eiland dat veel backpackers trekt. Het wordt echter tegenwoordig ook bezocht door een gemengder publiek. Aan de westkust van het eiland kun je goed snorkelen, maar pas wel op voor de stroming die er soms kan zijn.
 

Westkust Thailand: Phuket, Koh Phi Phi, Koh Yao Yai en Krabi

Aan de westkust, bijvoorbeeld bij Phuket, Koh Phi Phi, Koh Yao Yai en Krabi (Railay Beach) kun je ook de onderwaterwereld gaan verkennen. Rond Koh Phi Phi kun je onder andere snorkelen met haaien! En nee, totaal niet gevaarlijk. Ze zijn verre van geïnteresseerd in jou, dus je kunt lekker ronddobberen terwijl deze intrigerende beesten een paar meter dieper onder je door zwemmen. Een unieke ervaring tijdens jouw reis door Thailand!
 

Koh Chang: snorkelen ten zuidoosten van Bangkok

Niet ver van Bangkok ligt Koh Chang, ook hier komt je snorkelset goed van pas. En het zou een ontspannen start of een relaxed einde kunnen zijn van jouw rondreis door Thailand. Ten zuiden van Koh Chang vind je mooie koraalriffen, zoals bij Koh Wai-Boek. Een tourtje kun je zelf boeken via een van de duikscholen zodat je met een ervaren begeleider kunt genieten van je snorkelavontuur.
 

Snorkeltip Thailand

Nog wel een tip: de zon in Thailand kan erg fel zijn, zelfs als het bewolkt is kun je verbranden. Als je gaat snorkelen, smeer je dan goed in met waterproof zonnebrand of nog veel beter, trek een T-shirt aan zodat je tijdens het snorkelen niet transformeert in een kreeft.
 

Rondreis Thailand & bouwstenen

Als je na het snorkelen in Thailand weer boven water komt, kun je ook heerlijk kunt genieten van prachtige witte zandstranden waar je even helemaal tot rust komt. Thailand biedt naast deze strandjes bovendien nog veel meer: cultuur, natuur en avontuur. Oftewel in Thailand geniet je van een heerlijke vakantie. De reisexperts van Footprint Travel kunnen je helpen bij je keuze voor een droomreis die aansluit bij jouw wensen. We bieden individuele rondreizen Thailand aan zodat jij Thailand kunt zien op je eigen tempo met je eigen reisgezelschap. Of wil je liever je eigen route samenstellen? Bekijk dan eens onze bouwstenen, korte Thailand reizen en combineer deze tot jouw droomreis. Onze Thailand reisexperts helpen je graag en kunnen je goed adviseren. Vraag een vrijblijvende offerte aan en wellicht stop jij binnenkort je snorkelset in je koffer en vertrek je naar dit prachtige land!
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter