Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Is Thailand geschikt om met kinderen te reizen?

Thailand is een heerlijke vakantiebestemming om met kinderen te bezoeken. Thailand is een echt avontuur voor kinderen en zij zullen zich echt in een andere wereld wanen. De Thaise keuken is ook voor kinderen geschikt, restaurants zullen kinderen nooit pittige gerechten voorschotelen, maar de kinderen kunnen wel genieten van de smaaksensaties uit de Thaise keuken. In meer toeristische plaatsen zullen westerse gerechten als kip met friet, pasta en pizza verkrijgbaar zijn. Praktische benodigdheden voor de allerkleinsten zoals luiers zijn in supermarkten verkrijgbaar.
 

Tips voor reizen naar Thailand met kinderen

Waar moet je wel goed aan denken als je reist met kinderen door Thailand? Een paar tips:
 • Blijf constant zonnebrand smeren want de zon is erg fel (ook als het bewolkt is).
 • Was iets vaker dan normaal de handen.
 • Er is speciale DEET voor kinderen die voldoende beschermd maar minder heftig is voor de huid.
 • Neem een klamboe mee zodat de kinderen ook ’s nachts niet worden gestoken door muggen.
 
 

Activiteiten in Thailand voor kinderen

In Thailand zijn er veel activiteiten die voor kinderen heel speciaal zijn om mee te maken. En voor de ouders trouwens ook! Een paar ideetjes om met het hele gezin te doen:
 • In bad met een olifant
  De lach zal niet meer van je kind z'n gezicht verdwijnen als je hem meeneemt naar Chiang Mai om daar het Elephant Nature Park te bezoeken. Jullie kunnen de olifanten voeden en wassen: een onvergetelijke ervaring om zo dicht bij deze enorm grote dieren te zijn.
 • Zwemmen, snorkelen en duiken in Thailand
  In de Thaise wateren kun je heerlijk zwemmen, de zee is vaak rustig zonder al te veel golfslag. Het gehele jaar door is Thailand een prima bestemming om te bezoeken als je een aantal dagen aan het strand wilt liggen. Boek met je kinderen een snorkeltocht of ga misschien zelfs met de oudere kinderen duiken, en laat ze zien hoe mooi de wereld ook onder water is.
 • Outdoor fun voor het hele gezin
  Reis je met iets oudere kinderen en zijn zij wel in voor een sportieve uitdaging? Maak dan een jungle trekking in het noorden van Thailand! Of ga eens met z’n allen ziplinen (tokkelen) door prachtige natuur. Ben je op zoek naar nog meer adrenaline, dan kan je gaan bamboo raften. Super spectaculair en waarschijnlijk het hoogtepunt van jullie reis!
 • Op safari in Khao Sok National Park
  Dieren in het wild zien is heel bijzonder, voor jong en oud. In het Khao Sok National Park kun je met een ranger een (nacht)safari maken. De rangers laten je van alles zien en vertellen je over de flora en fauna. Waarschijnlijk heeft je zoon of dochter meteen een goed onderwerp voor een volgende spreekbeurt!
 

Rondreis Thailand met het hele gezin

Met de Thailand rondreizen van Footprint Travel reizen jullie als gezin per auto met een eigen chauffeur. Ideaal! Je hoeft dus niet zelf te rijden en het hele gezin kan ontspannen genieten van de rit en het moois dat je onderweg ziet. We bieden een speciale familiereis Thailand aan, maar wil je liever één of meerdere bouwstenen aan de route toevoegen, dan kan dat ook. Wij organiseren reizen op maat. Je kunt helemaal naar eigen inzicht met onze Thailand bouwstenen -korte Thailand reizen- je eigen rondreis samenstellen. Wij helpen je graag met het samenstellen van jullie Thailand droomreis. Vraag een vrijblijvende offerte aan en laat je inspireren door de mogelijkheden die Thailand biedt voor het hele gezin.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter