Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze actieve bouwsteen laat je het mooiste deel van Noord-Vietnam zien: het Hoang Lien Nationaal Park in de buurt van Sapa. Vanuit Hanoi reis je per nachttrein heen en weer, de ideale manier om efficiënt te reizen. Met een privé-gids en chauffeur rij je naar een afgelegen gebied waar je prachtige hikes maakt door rijstvelden en langs kleine dorpjes. Zwaai naar de kinderen die op waterbuffels voorbij komen en zie hoe de vrouwen hun klederdracht maken. Iedere groep (minority) heeft een geheel eigen stijl met kleuren en patronen. Je overnacht in een bijzondere accommodatie; een houten huis aan de rivier in een bijzonder gemoedelijk Red Dao-dorp. 
Hoogtepunten

Reis door bergen & langs rijstvelden

Trekking door Hoang Lien Nationaal Park

Overnachten in Red Dao-dorp

Ontmoet de minderheden van het noorden

Verblijf in lodge aan de rivier

Spot waterbuffels

€ 547,- p.p. Prijs bij 2 personen 5-7 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: van de gebaande paden
8,8

Beoordeling van deze reis:
8,8/10 - 21 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (21)
Reisschema
Dag 1: Hanoi - Sapa, vrije dag, transfer en nachttrein
Dag 2: Lao Cai - Sapa - Nam Cang, privé-transfer en hike met gids (met ontbijt, lunch en diner)
Dag 3: Nam Cang, privé-excursie, wandelen met gids (met lunch en diner)
Dag 4: Nam Cang - Sapa - Hanoi, transfer en excursie (privé, met lokale lunch), expres bus (join in)
Dag 5: Hanoi -
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties. In Nam Cang bij Sapa logeer je in een lodge (een groot houten huis) aan de rivier. Het is een lokaal project, gebouwd uit overwegend natuurlijke lokale materialen en minimalistisch doch verzorgd ingericht. Deze basic accommodatie past perfect bij de omgeving vinden wij; middenin de natuur aan de rand van een traditioneel dorp. In de kamers hangen een klamboe en een fan en er staan goede bedden. Douches en toiletten bevinden zich op de gang en deel je met andere gasten (de lodge heeft 10 kamers). Op de 1e verdieping is een veranda waar je heerlijk relaxed kunt zitten. 

Vervoer:
Je wordt aan het eind van de dag naar het station in Hanoi gebracht voor de nachttrein naar Sapa (2e klasse). De nachttrein wordt door veel reizigers gebruikt, het is een gezellige drukte bij het instappen. Je hebt een 4-persoons slaapcoupé, afhankelijk van je reis-samenstelling heb je dus nog ander gezelschap. De bedden zijn al klaar gemaakt en de lichten gaan meestal vroeg uit, want je moet er ook weer vroeg uit. Op de gang is een toilet en wasbak. Neem voor het gemak iets te eten, water, tissues (of wc papier) mee. Er is elektriciteit in de coupé en elk bed heeft een eigen lampje. 
Prijzen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: van de gebaande paden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 547,- p.p.€ 472,- p.p.€ 428,- p.p.€ 398,- p.p.€ 398,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 547,- p.p.€ 472,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 428,- p.p.€ 398,- p.p.€ 398,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet (stretcher, matras of daybed); de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Tet - Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Voor Halong Bay en Bai Tu Long Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2019 van €40,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed). Vliegtickets uitgezonderd.

Opmerkingen:
Alle transfers zijn privé tenzij anders aangegeven. Er geldt een toeslag tijdens Kerst, oud en nieuw en het Chinese nieuwjaar (Tet, valt meestal in februari).
Extensies
Extensie 1: Vrije dag in Sapa voor bezoek Nam Cang
Wil je een wat rustiger reistempo? Kies dan voor een extra dag in Sapa na aankomst met de nachttrein vanuit Hanoi. 

Dag 2: Bezoek bergdorp SapaBezoek bergdorp Sapa
Lekker geslapen in de trein? Hij hoort er 8 uur over te doen, maar heeft regelmatig een uur of twee vertraging. Dat vinden we nooit zo’n probleem, want het betekent meer uren slaap en op een schappelijk tijdstip arriveren. Als je bijna bij Sapa bent (het station is in Lao Cai) word je wakker gemaakt. Op het station wacht er een chauffeur bij de uitgang van het perron. Hij houdt een bordje met je naam omhoog. Het is de plek waar je je treinkaartje in een grote bak moet gooien. Mocht je hem niet treffen, wacht even buiten de uitgang, het wordt vanzelf rustiger en dan vinden jullie elkaar. De rit van Lao Cai naar Sapa duurt een uur. Je eerste kennismaking met het Noord-Vietnamese natuurschoon! In Sapa heb je een dag vrij. Dit oude Franse bergstadje is allang geen klein dorpje meer, maar een energieke stad tussen de bergen waar de H’mong minderheid (met name de vrouwen en meisjes) hun stoffen en juwelen komen verkopen. Daarbij kunnen ze nogal vasthoudend zijn en je tijdens je hele wandeling door en langs het dorp vergezellen. Met een beetje geluk heb je uitzicht op de Fansipan, Vietnams hoogste berg (3143 meter). We hebben een fijn hotel gevonden op loopafstand van het centrum met een fraai uitzicht bij goed weer. Bezoek de markt en koop wat souvenirs bij de lokale dames. Zorg voor stevige schoenen, een regenjas en een petje. In de bergen valt er weleens een bui.

Dag 3: Hiken bij Hoang Lien Nationaal ParkHiken bij Hoang Lien Nationaal Park
Deze ochtend word je na het ontbijt bij het hotel opgehaald door je gids. Vanaf Sapa rijd je in een uur naar het startpunt van de wandeling: het meest afgelegen gebied van het Hoang Lien Nationaal Park. Vanmiddag loop je ongeveer 10 km door rijstvelden en langs kleine dorpjes waar de Tay- en Zwarte H’mong minderheden leven. In dit gebied kom je nauwelijks andere toeristen tegen en ook geen al te opdringerige verkopers zoals bij Sapa. Wel heb je kans waterbuffels te ontmoeten. De kinderen laten zich graag op deze beesten vervoeren. De meeste mensen doen 5 à 6 uur over deze trekking. Enige fitheid is dus wel vereist voor deze hike.  
Je spullen hoef je niet zelf te dragen naar je slaapplek: een houten lodge aan de rand van de rivier in een Red Dao-dorp. Op de veranda is het relaxed zitten met fraai uitzicht op de omliggende bergen, jungle en rivier. In de warme maanden (april -juni) kun je lekker afkoelen in de rivier. De lodge is een lokaal project, het is gebouwd uit overwegend natuurlijke lokale materialen en minimalistisch doch verzorgd ingericht. In de kamers hangen een klamboe en een fan en er staan goede bedden. Douches en toiletten bevinden zich op de gang en deel je met andere gasten (de lodge heeft 10 kamers). ‘s Avonds bereiden de gastvrouw en je gids een Vietnamese maaltijd voor. Samen aan de lange tafel genieten van een welverdiende maaltijd kun je ze alles vragen over de Vietnamese cultuur en gebruiken.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Vrije dag in Sapa voor bezoek Nam Cang:
Dag 1: Hanoi - Sapa, vrije dag, transfer en nachttrein
Dag 2: Lao Cai - Sapa, transfer naar hotel (met ontbijt)
Dag 3: Sapa - Nam Cang, transfer en hike met gids (privé, incl lunch en diner)
Dag 4: Nam Cang, privé-excursie, wandelen met gids (met lunch en diner)
Dag 5: Nam Cang - Sapa - Hanoi, transfer en excursie (privé, met lokale lunch), expres bus (join in)
Dag 6: Hanoi -

Extensie 1: Vrije dag in Sapa voor bezoek Nam Cang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 51,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 26,- p.p.€ 24,- p.p.€ 26,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 51,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 26,- p.p.€ 24,- p.p.€ 26,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Opmerkingen:
In Sapa hanteren de hotels een hoogseizoentoeslag tijdens de Vietnamese feestdagen:
 • TET (Chinees nieuwjaar)
 • 28 april t/m 3 mei (Dag van de overwinning en dag van de arbeid)
 • 2 september (Onafhankelijkheidsdag)
 
 

Extensie 2: Extra dag in Hanoi
De hoofdstad van Vietnam heeft veel te bieden en daarom is een dagje extra in deze hectische stad een goed idee.

Dag 5: Extra dag HanoiExtra dag Hanoi
Wil je nog een excursie doen of het wat rustiger aan doen na de trekking bij Sapa. Boek dan een extra dag in Hanoi. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt en het Hoa Lo (gevangenis) museum. Een ander interessant museum in het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het meer), mooi gepresenteerd en per etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Hanoi:
Dag 1: Hanoi - Sapa, vrije dag, transfer en nachttrein
Dag 2: Lao Cai - Sapa - Nam Cang, privé-transfer en hike met gids (met ontbijt, lunch en diner)
Dag 3: Nam Cang, privé-excursie, wandelen met gids (met lunch en diner)
Dag 4: Nam Cang - Sapa - Hanoi, transfer en excursie (privé, met lokale lunch), expres bus (join in)
Dag 5: Hanoi, vrije dag

Extensie 2: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 65,- p.p.€ 33,- p.p.€ 30,- p.p.€ 33,- p.p.€ 31,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 65,- p.p.€ 33,- p.p.€ 30,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 33,- p.p.€ 31,- p.p.€ 33,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden en excursies

Extensie 3: Met de nachttrein terug naar Hanoi
Reis na de wandelingen door de rijstvelden van Sapa terug naar Hanoi per nachttrein (als je liever niet met de bus gaat). Met deze extensie regelen we de transfer van Sapa naar het treinstation, de treintickets en zorgen we dat je ook van het station in Hanoi naar je hotel wordt gebracht. 

Dag 4: Wandeling bij Ecolodge en reis terug naar HanoiWandeling bij Ecolodge en reis terug naar Hanoi
Vandaag staat er nog een prachtige wandeling op het programma die start in Nam Cang (+/- 7 kilometer, 3.5 uur wandelen). De wandeling kan aangepast worden aan je conditie en wensen. Het pad kronkelt door de bergen omhoog en dwars door rijstterrassen, met goed weer levert het een spectaculair uitzicht op. Het wordt steiler naarmate je Nam Nhiu (dorp) nadert, hier woont een Red Dao gemeenschap. Je ontmoet de lokale bevolking en kunt, afhankelijk van het seizoen, zien hoe men het land bewerkt en hoe ze hun kleurrijke kleding maken. De wandeling gaat verder omlaag naar Sin Chai (dorp) waar de auto op je wacht om je naar Thanh Phu te brengen voor een lokale lunch. Vervolgens rijd je terug naar Sapa waar je afscheid neemt van je gids. De chauffeur zet je aan het eind van de dag af in Lao Cai (treinstation) waar je weer op de nachttrein stapt terug naar Hanoi. 

 

Dag 5: Vertrek uit HanoiVertrek uit Hanoi
Je komt vroeg in de ochtend aan in Hanoi na wederom een nacht in de trein. Bij het station staat er een chauffeur op je te wachten. Let goed op welke uitgang je neemt, er zijn er namelijk twee. In je draaiboek (dat je bij aankomst in Vietnam ontvangt) staat waar je precies heen moet lopen of dat je juist bij de trein moet wachten. Hij houdt een bord met je naam omhoog op het perron richting de juiste uitgang. Vind je elkaar niet direct, geen zorgen, wacht bij de uitgang van het station of bel met de hotline van onze lokale partner. Je hebt deze dag de tijd om te relaxen in Hanoi, op eigen gelegenheid de stad te verkennen of misschien vlieg je vandaag naar een volgende plaats.
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Met de nachttrein terug naar Hanoi:
Dag 1: Hanoi - Sapa, vrije dag, transfer en nachttrein
Dag 2: Lao Cai - Sapa - Nam Cang, privé-transfer en hike met gids (met ontbijt, lunch en diner)
Dag 3: Nam Cang, privé-excursie, wandelen met gids (met lunch en diner)
Dag 4: Nam Cang - Ecolodge - Lao Cai, transfers, excursie (prive) en nachttrein
Dag 5: Aankomst nachttrein - Hanoi, transfer

Extensie 3: Met de nachttrein terug naar Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Minderprijsop aanvraag€ -6,- p.p.€ -3,- p.p.€ -6,- p.p.€ -4,- p.p.€ -6,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Minderprijsop aanvraag€ -6,- p.p.€ -3,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Minderprijs€ -6,- p.p.€ -4,- p.p.€ -6,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer Sapa - Lao Cai
 • Nachttrein 2e klasse (4 persoons coupe) Sapa - Hanoi
 • Transfer station Hanoi - hotel

Exclusief:
 • Overige maaltijden, snacks en dranken
 • Fooien

Extensie 4: Nachttrein Hanoi naar Hue
Neem de nachttrein van Hanoi naar Hué waardoor je een extra dag in Hanoi kunt doorbrengen (en je een vliegreis en hotelovernachting uitspaart). Kies je ook voor de aansluitende bouwsteen 'Keizerstad Hue', dan word je opgehaald van het treinstation. 

Dag 5: Vrije dag Hanoi en nachttreinVrije dag Hanoi en nachttrein
Neem de nachttrein naar Hue vanuit Hanoi. Zo heb je bijna een hele dag extra in Hanoi te besteden. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt. Een interessant museum is het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het Hoan Kiem meer), op elke etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).
 
Je wordt aan het eind van de dag bij je hotel opgehaald en naar het station gebracht. Zorg dat je een uur van tevoren op het treinstation bent, want je moet je treinkaartje nog ophalen bij het kantoor (de details hierover staan in het draaiboek dat je in Vietnam ontvangt - lees die zorgvuldig door!). Neem een fles water, zakdoekjes/wc-papier en wat te eten (snacks/fruit) mee. Je hebt een 4-persoons coupé, afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap deel je de coupé met andere internationale of lokale reizigers. De bedden zijn al opgemaakt en aan het eind van elke gang vind je een toilet en wastafel in het halletje. Maak jezelf comfortabel en laat de trein je in slaap schommelen.

Dag 6: Aankomst trein in HueAankomst trein in Hue
Deze ochtend kom je met de nachttrein uit Hanoi aan in Hue. Kies aansluitend voor de bouwsteen 'Keizerstad Hue' om je reis hier te vervolgen. 
 
Welkom in de oude keizerlijke hoofdstad Hué! In Centraal-Vietnam, op een smal stuk land, was dit de plek van waar de Nguyens anderhalve eeuw - deels onder Frans bewind - regeerden (1802-1945). Een veel voorkomende achternaam, omdat veel mensen ervoor kozen hun naam te veranderen in ‘Nguyen’. Eens het politieke, culturele en religieuze centrum van het land, is de oude stad van Hué sinds 1993 UNESCO Werelderfgoed. Je logeert in het nieuwe gedeelte van de stad, in een gezellige straat met restaurants en winkels. Het is hier een stuk rustiger dan in Hanoi, Ho Chi Minh City en Hoi An, overal zie je cyclo’s (fietstaxi’s). Een leuke plek voor een drankje na het eten is de DMZ-bar. Een grappig café met op de 1e verdieping een pooltafel en terras met tafels en stoelen. Het is een mix van alternatief en Vietnamese kitsch. Uitzicht op de parfumrivier maakt het een toplocatie!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nachttrein Hanoi naar Hue:
Dag 1: Hanoi - Sapa, vrije dag, transfer en nachttrein
Dag 2: Lao Cai - Sapa - Nam Cang, privé-transfer en hike met gids (met ontbijt, lunch en diner)
Dag 3: Nam Cang, privé-excursie, wandelen met gids (met lunch en diner)
Dag 4: Nam Cang - Sapa - Hanoi, transfer en excursie (privé, met lokale lunch), expres bus (join in)
Dag 5: Hanoi - nachttrein Hue, vrije dag en transfer
Dag 6: Aankomst Hue, transfer naar hotel

Extensie 4: Nachttrein Hanoi naar Hue
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer en nachttrein€ 125,- p.p.€ 110,- p.p.€ 106,- p.p.€ 103,- p.p.€ 101,- p.p.€ 100,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Transfer en nachttrein€ 125,- p.p.€ 110,- p.p.€ 106,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Transfer en nachttrein€ 103,- p.p.€ 101,- p.p.€ 100,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer hotel naar station Hanoi
 • Treinkaartje 2e klasse nachttrein Hanoi - Hué (sleeper)

Exclusief:
 • Maaltijden
 • Excursies
 • Entrees, donaties en fooien

Excursies
HanoiExcursie 1: Go Local! Verken de markten van HanoiGo Local! Verken de markten van Hanoi
Vandaag ga je op pad om kennis te maken met de tradities en lokale specialiteiten van Hanoi. Vietnam staat bekend om haar verfijnde keuken en een proeverij mag dan ook niet ontbreken. In het oude centrum, bij Chau Long markt vind je volop pho bo (Hanoi’s beef noodle soup), wat men graag als ontbijt nuttigt. Op de Chau Long markt zie je alles voorbij komen, fruit, vlees, kikkers... Je mag zelf kiezen wat je hier gaat proeven, iets heel exotisch zoals groene mango met chili, wormen of varkensvlees met groene rijst. Na de markt ga je het beroemdste gerecht van Hanoi 'Banh Cuon' proberen, dat is gestoomde rijst pannenkoek met gehakt en champignons. Je wandelt verder Dong Xuan markt voor 'banh tom' en 'bun cha', je gids vertelt je precies wat erin zit. En de ochtend sluit af met bezoek aan een lokaal café dat stamt uit 1936 om koffie of een dessert te proeven. 
 
Duur: 08.30 - 12.30 uur (er is ook een markt-excursie in de middag)
Privé-excursie, inclusief streetfood en koffie

Excursie 1: Go Local! Verken de markten van Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.€ 36,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 48,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.€ 36,- p.p.
Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!Ontdek Hanoi op de fiets!
Vandaag maak je kennis met een heel andere kant van Hanoi. Je wordt 's middags bij het hotel opgehaald. Je kunt vandaag kiezen tussen een stadsfiets (zonder versnellingen) en mountainbike. Samen met een gids fiets je over rustige zandwegen, door smalle steegjes en over lokale markten. Onderweg stop je bij een café voor een lokaal drankje om bij te tanken. Vanaf de beroemde Long Bien brug heb je een uitstekend uitzicht over de Rode Rivier en de stad. Pauzeer op de brug om de stroom brommers en fietsen te fotograferen. Ze vervoeren werkelijk alles achterop hun tweewielers. De fietstocht brengt je ook bij Quang Ba, een pottenbakkers-dorp. Prima moment om de benen te strekken voor je weer terug gaat. Bij het West Lake zie je goed hoe oud en nieuw samen gaan in Hanoi. Fietsen is een hele fijne manier om een land te leren kennen; je voelt je veel meer onderdeel van het land dan toeschouwer. Het drukke verkeer beweegt soepel langs elkaar en je bent binnen no time buiten de binnenstad waardoor je kunt genieten van de omgeving.
 
Ochtendprogramma, join in-excursie. Max 12 deelnemers.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.
Excursie 3: Ninh Binh: Hoa Lu & Tam CocNinh Binh: Hoa Lu & Tam Coc
Deze ochtend worden jullie opgehaald bij je hotel en reizen jullie naar het zuiden, naar Ninh Binh. Eerst staat een bezoek aan Hoa Lu op het programma. Dit is de oude hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw. De eeuwenoude tempels van King Dinh en King Le zijn indrukwekkend, zeker als je de verhalen erbij hoort. Het gebied rond Ninh Binh is ook prachting, vaak 'Halong op het droge' genoemd vanwege de vele groene gebergten, rijstvelden en rivieren. Daarna ga je van Hoa Lu verder naar Tam Coc voor de lunch in een Vietnamees restaurant. 's Middags stap je een 'sampan' voor een bootritje dwars tussen de rijstvelden door (rijst wordt meestal in mei en september geoogst). Als je wilt kun je daarna nog een rondje fietsen (ongeveer 3 kwartier). Eind van de dag word je terug gebracht bij je hotel in Hanoi. 
 
Vandaag reis je in internationaal reisgezelschap, in dit geval een goede optie voor een dagtour; voordeliger en eenmaal in Ninh Binh tref je toch andere reizigers bij de bezienswaardigheden. De groep bestaat uit maximaal 25 personen. Je reist per minivan met Engelssprekende gids.

Excursie 3: Ninh Binh: Hoa Lu & Tam Coc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.
Excursie 4: Vietnamees koken bij mensen thuis in HanoiVietnamees koken bij mensen thuis in Hanoi
Een gids haalt je deze ochtend op bij je hotel om je mee te nemen op een culinaire ontdekkingstocht. Je mag meehelpen bij het doen van inkopen op de Hang Da markt. In Vietnam gaat men 2 keer per dag naar de markt, zodat de ingrediënten altijd verser dan vers zijn. De locatie van de kookworkhop is in het midden van het oude centrum (Old Quarter) in een traditioneel huis. Je wordt er ontvangen met Vietnamese thee en een lokale snack en krijgt uitleg over de typische kookstijl van Hanoi. De chef zal je helpen bij het bereiden van een aantal gerechten; je snijdt en hakt de groenten en kruiden, maakt zelf een saus, maakt de borden op en uiteraard mag je het resultaat verorberen. 
 
Privé excursie met gids, transfers, workshop met ingrediënten en lunch
Duur: 09.30 -13 uur

Excursie 4: Vietnamees koken bij mensen thuis in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 74,- p.p.€ 59,- p.p.€ 54,- p.p.€ 51,- p.p.€ 48,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 74,- p.p.€ 59,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 54,- p.p.€ 51,- p.p.€ 48,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Vietnam reizen - Vietnam - Het station is in Lao Cai als je naar Sapa gaatVietnam reizen - Vietnam - Rij door het afgelegen gebied rond SapaVietnam reizen - Vietnam - Verken de "off the beaten track" bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Ontdek het mooiste deel van Noord-Vietnam, Hoang Lien Nationaal ParkVietnam reizen - Vietnam - Rond Sapa kun je talloze wandelingen maken tussen de bergen en rijstveldenVietnam reizen - Vietnam - Hike bij het Hoang Lien Nationaal ParkVietnam reizen - Vietnam - Maak kennis met het Noord-Vietnamese natuurschoon rond SapaVietnam reizen - Vietnam - Red Dao-dorp in de heuvels van SapaVietnam reizen - Vietnam - Wandel door het Red Dao-dorp bij Nam Cang, SapaVietnam reizen - Vietnam - Ontmoet de bewoners van het Red-Dao-dorpVietnam reizen - Vietnam - Ga op bezoek bij de Red Dao-minderheid van Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Red Dao in traditionele klederdrachtVietnam reizen - Vietnam - De kinderen van de Red Dao laten zich graag per waterbuffel vervoerenVietnam reizen - Vietnam - Red Dao vader bij Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Zelfs de kleinste telg van de Red Dao-minderheid heeft traditioneel Red Dao mutsje opVietnam reizen - Vietnam - Red Dao vrouw hoedt haar waterbuffels langs de weg bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Ontmoet de uiterst vriendelijke Red Dao-minderheid van Noord-VietnamVietnam reizen - Vietnam - Waterbuffels langs de weg bij Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Bekijk het traditionele handwek van de Red Dao vrouwen zoals borduren en naaienVietnam reizen - Vietnam - Prachtig handwerk van de Red Dao-minderheid van SapaVietnam reizen - Vietnam - Traditionele Red Dao broek hangt te drogen in Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Traditionele klederdracht van de Red Dao, Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Wandel met de gids door het Red Dao dorpVietnam reizen - Vietnam - De red Dao kinderen zijn altijd erg nieuwsgierig naar toeristen, die door Nam Cang wandelen, SapaVietnam reizen - Vietnam - Laat je verrassen door een heerlijke Vietnamese maaltijdVietnam reizen - Vietnam - Krijg je ook al trek bij het zien van deze Vietnamese maaltijdVietnam reizen - Vietnam - Kinderen in de boom tijdens de wandeling bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Vrouwen werken op het land, SapaVietnam reizen - Vietnam - Het groene heuvellandschap van SapaVietnam reizen - Vietnam - Wie durft? Hike "off the beaten track" bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Het afgelegen Sapa zit vol avonturenVietnam reizen - Vietnam - Rivercrossing met de jeep bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Locals vissen in de rivier bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Stap op de nachttrein van Hanoi naar SapaVietnam reizen - Vietnam - Brommers komen je van alle kanten tegemoet, al dan niet voorzien van (verwarmde) kastjes met eten achterop.Vietnam reizen - Vietnam - Ontdek de straatmarkten van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Verken traditioneel HanoiVietnam reizen - Vietnam - Wandel via de Long Bien brug de Rode Rivier van Hanoi overVietnam reizen - Vietnam - Tran Quoc pagode bij West Lake, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Er is zoveel te zien op de nachtmarkt van Hanoi
Reacties van reizigers (21)
 

Blogs over Vietnam


Sluiten