Vietnam reizen - Praktische reisinformatie

Vakantie Vietnam reizen - Rondreis Vietnam - Bouwstenen Vietnam • Tijdverschil Vietnam

  Tijdverschil Vietnam

  Tijdverschil Vietnam - Tijd in Vietnam


  Lees hier meer over het tijdverschil tussen Vietnam en Nederland.
  Verder lezen
 • Telefonie en internet Vietnam

  Telefonie en internet Vietnam

  Internet Vietnam - mobiele telefoon - kengetal Vietnam - elektriciteit


  De meeste hotels, restaurants en cafés bieden gratis draadloos internet (wifi) aan. Je kunt dus gemakkelijk in contact blijven met het thuisfront, het wereldnieuws volgen en je foto's uploaden op facebook of whatsappen. 
  Verder lezen
 • Veilig reizen in Vietnam

  Veilig reizen in Vietnam

  Veiligheid Vietnam - Ambassade - Vietnam specialist - Reisverzekering


  Vietnam is een veilig land om rond te reizen. En aangezien Vietnamezen dol zijn op kinderen, is het een zeer geschikt land om met het gezin naartoe te gaan. Indien reizigers in Vietnam criminaliteit ondervinden, dan is dat meestal diefstal op straat. Op drukke markten in de grote steden zijn zakkenrollers actief. En een bekende methode is op de brommer langs rijden en je tas of camera van je schouder grissen. Hou je waardevolle spullen daarom zo dicht mogelijk bij je als je op straat loopt. 
  Verder lezen
 • Geldzaken Vietnam

  Geldzaken Vietnam

  Valuta Vietnam - Wisselkoers Vietnam - Vietnamees geld


  De munteenheid in Vietnam is de Vietnamese Dong (VND). Het kleinste biljet is 1,000 dong en het grootste biljet is 500,000 dong! Het is de minst 'waardevolle'  valuta ter wereld. 
  Verder lezen
 • Boeken en films over Vietnam

  Boeken en films over Vietnam

  Boeken - films - websites


  Met deze lees- en kijktips kan je reis naar Vietnam thuis beginnen. Er zijn talloze boeken en films over de Vietnam-oorlog, wij hebben hier een selectie voor je gemaakt. 
  Verder lezen
 • Taal Vietnam en Vietnamese woorden

  Taal Vietnam en Vietnamese woorden

  Vietnamese taal - woordenlijst - Engels


  Vietnamees is veruit de meest gesproken taal in Vietnam. Deze klanktaal (lijkt op Chinees) gebruikt wel het ons bekende Latijnse alfabet, maar dat helpt niet altijd bij de juiste uitspraak vinden van woorden. We hebben een handig woordenlijstje, omdat het gewaardeerd wordt als je toch een poging doet in het Vietnamees.
  Verder lezen
 • Kleding Vietnam en inpaklijst

  Kleding Vietnam en inpaklijst

  Tips kleding Vietnam - cultuur Vietnam - inpaklijst


  Wat is handige kleding voor Vietnam? Heb je voldoende aan luchtige zomerkleding of is een warme fleecetrui ook fijn om bij je te hebben? Kan ik mijn mooie sieraden om op reis door Vietnam of laat ik die beter thuis? Deze rubriek geeft antwoord op die vragen en je vindt er een praktische inpaklijst. 
  Verder lezen
 • Duurzaam reizen Vietnam

  Duurzaam reizen Vietnam

  Respectvol reizen - Goede doelen - Ecologische voetafdruk op reis


  Footprint Travel gelooft dat toerisme een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van een land. Hierbij speel jij als reiziger een cruciale rol. Op reis kun je je ecologische voetafdruk beperken. Daarnaast bepaal jij hoe je je euro uitgeeft en dus wat je stimuleert.
  Verder lezen
 • Cultuur Vietnam

  Cultuur Vietnam

  Vragen stellen - Omgangsvormen - Foto's maken


  We vinden het belangrijk om met respect voor de lokale cultuur te reizen. In deze rubriek vind je informatie over omgangsregels, zoals gezichtsverlies, foto's maken en (on)beleefdheden.
  Verder lezen
 • Vietnam met kinderen

  Vietnam met kinderen

  Rondreis Vietnam met kinderen - Familiereis Vietnam - Vietnam is veilig met kinderen -Gezond op reis - Eten en drinken - Veiligheid - Baby


  Een vakantie in Vietnam is bij uitstek geschikt om met kinderen te doen. In tegenstelling tot Thailand wordt Vietnam nog weinig bezocht door families met kinderen. En dat is volkomen onterecht. Wandelen bij Sapa, varen door Halong Bay en fietsen rond Hoi An is juist geweldig met kinderen. Een reis die grote indruk op ze maakt!
   
  Verder lezen
 • Transport Vietnam: trein, auto en vliegtuig

  Transport Vietnam: trein, auto en vliegtuig

  Trein Vietnam, prive-auto met chauffeur, binnenlandse vluchten Vietnam


  Hoe kan ik het beste door Vietnam reizen? Hoe groot zijn de afstanden tussen de verschillende plaatsen en welk vervoersmiddel is het meest geschikt? Ik reis het liefst zo min mogelijk met het vliegtuig. Kun je van Noord naar Zuid Vietnam per trein reizen? Deze rubriek geeft antwoord op deze veelgestelde vragen. 
  Verder lezen
 • Gezondheid: inentingen Vietnam en malaria Vietnam

  Gezondheid: inentingen Vietnam en malaria Vietnam

  Inentingen Vietnam - vaccinaties en malariagebieden Vietnam


  Deze rubriek geeft antwoord op de vragen: Hoe is het met de gezondheidszorg in Vietnam gesteld? Zijn er inentingen (vaccinaties) nodig voor Vietnam? Is er malaria in Vietnam en wat zijn precies de malariagebieden?
  Verder lezen
 • Ambassade Vietnam

  Ambassade Vietnam

  Vietnamese Ambassade en Nederlandse Ambassade Vietnam


  In deze rubriek vind je de contactgegevens van de Vietnamese Ambassade in Nederland en België en de gegevens van de Nederlandse Ambassade in Hanoi en het Nederlandse Consulaat in Ho Chi Minh City. 
  Verder lezen
 • Accommodatie en hotels Vietnam

  Accommodatie en hotels Vietnam

  Kleinschalige hotels Vietnam en homestays


  Accommodatie en hotels Vietnam. Bij Footprint Travel zoeken we kleinschalige en bijzondere accommodaties. Soms logeer je in een homestay, lodge of huisje aan het strand. In de grote steden logeer je in middenklasse hotels met een gunstige ligging.
  Verder lezen
 • Beste reistijd Vietnam en weer Vietnam

  Beste reistijd Vietnam en weer Vietnam

  Regenseizoen Vietnam - Beste reistijd Vietnam - Klimaat Vietnam - Weer Vietnam


  Wanneer kun je het beste naar Vietnam reizen? Het klimaat in Vietnam verschilt per gebied. Het noorden kent vier seizoenen, het zuiden kent twee duidelijke seizoenen: een droge en natte periode. Het is het hele jaar door lekker warm. Alleen in de winter kan het in het noorden fris zijn.
  Verder lezen
 • Visum Vietnam

  Visum Vietnam

  Visum Vietnam - Toeristenvisum Vietnam - Geldigheid paspoort - Vietnamese ambassade - visum aanvragen - e-visa - visa on arrival


  Visum is verplicht voor Vietnam. Hoe vraag ik een visum aan? Visa on arrival, E-visa.
  Verder lezen