Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Accommodatie: kleinschalige hotels in Vietnam tot slapen bij mensen thuis

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste, kleinschalige en bijzondere plekken om te overnachten. Op die manier heb je vaak een veel leukere ervaring. Bijvoorbeeld omdat je zo meer in contact komt met de Vietnamese bevolking. Of omdat je middenin Bach Ma National Park logeert en met de geluiden van de jungle ontwaakt.
 
 

Onze hotels in Vietnam: de beste ervaring voor de beste prijs

De kleinschalige hotels die we voor je boeken vallen afwisselend in een 3 of 4 sterren categorie. Per plaats hangt onze eerste keuze af van de prijs-kwaliteit verhouding. We bezoeken alle hotels zelf en letten er goed op welke voorzieningen worden geboden. Is er een zwembad en een mooie tuin om in te zitten bijvoorbeeld? Of is het personeel heel vriendelijk en wordt er heerlijk voor je gekookt? Op een foto op internet kan het er allemaal prachtig uitzien, maar wij letten er extra op hoe schoon, comfortabel en sfeervol het hotel is. Zo heb je altijd de beste ervaring voor de beste prijs. Misschien heb je een reden om te upgraden, bijvoorbeeld omdat jullie een huwelijksreis maken. We helpen je hier graag bij.
 

Hotels in Vietnam met zwembad en tuin

Een zwembad is voor ons een pre en veel hotels waar wij mee werken hebben dit dan ook. Hotels in koudere gebieden (bijvoorbeeld in de bergen bij Sapa) hebben vaak geen zwembad, omdat de gasten hier geen behoefte aan hebben. Met name hotels aan de kust hebben een mooie tuin en een zitje of een veranda bij de kamer (Hoi An, Whale Island en Phu Quoc) . De meeste hotels hebben westerse standaarden. Ga je naar Bach Ma National Park of Whale Island, dan is de accomodatie iets minder luxe maar avontuurlijker.
 

Kamers met AC of ventilator

Indien je in een warm gebied bent, heeft de kamer dikwijls airconditioning, kortweg AC genoemd, of een plafondventilator, fan genoemd. Is je hotel in een gebied met erg veel muggen, dan zal er vaak ook een klamboe bij het bed hangen of andere maatregelen worden getroffen.
 

Homestay of slapen bij mensen thuis

Op reizen die ‘van de gebaande paden’ gaan wordt een enkele keer een nachtje in een homestay doorgebracht, maar dat wordt altijd goed aangegeven in de 'Dag tot dag beschrijving'. Je verblijft in een eenvoudige accomodatie om dichterbij een speciaal gebied te komen, bijvoorbeeld om kennis te maken met de lokale bevolking en hun cultuur, bijvoorbeeld als je tijdens je reis door Noord-Vietnam een trekking maakt in de buurt van Sapa. Daar logeer je in een eenvoudige lodge (groot houten huis) en deel je de badkamer en toilet met de andere gasten. Er is altijd een gids bij, om te zorgen dat je je op je gemak voelt en om te fungeren als tolk. Van de gebaande paden gaan is voor sommigen spannend, maar voor de meeste mensen uiteindelijk hét hoogtepunt van de reis.  
 

 

 

 

 

 

 

 

Homestay: Lakenzak en handdoek

De hotels in Vietnam die wij gebruiken zijn 3 tot 4 sterren en goed uitgerust en voorzien met beddengoed en handdoeken. Mocht je echter van plan zijn in kleinere dorpjes te overnachten of in een eenvoudige homestay of guesthouse (bijvoorbeeld tijdens een trekking bij Sapa of in Bach Ma National Park), dan is een lakenzak een aanrader. Bij outdoorwinkels in Nederland zijn zeer compacte lakenzakken van zijde of katoen te koop, die weinig ruimte in je bagage zullen innemen. Je kunt daar ook compacte handdoekjes kopen.
 

Douche & WC: homestay of onderweg

De door Footprint Travel geselecteerde accommodaties beschikken over een westerse badkamer bij de kamer, tenzij anders wordt aangegeven, bijvoorbeeld tijdens de trekking rond Sapa. Onderweg zul je echter weleens gebruik moeten maken van een traditioneel hurktoilet, zoals je die ook in Frankrijk aantreft.
 
Tref je geen wc-papier aan, dan is het de bedoeling dat je je linkerhand en het water gebruikt. De iets luxueuzer uitgevoerde wc heeft een slang naast de wc hangen, die je voor ditzelfde doel kunt gebruiken (mocht je dit, begrijpelijkerwijs, niet heel comfortabel vinden, neem dan een eigen rol of tissues mee).
 
 

Slapen in een huisje aan het strand op Whale Island

Op Whale Island logeer je in een niet alledaags 'resort'. Dit resort bestaat uit ongeveer 30 bamboehuisjes gelegen aan het strand en erachter tussen het groen. Het is een eenvoudige maar knusse accomodatie, het plafond is van bamboe of riet en er hangt een klamboe ter bescherming tegen de muggen en andere beestjes. Het is een van de weinige tropische eilandjes van Vietnam, er is geen enkel gemotoriseerd vervoer en het eiland is geheel bedekt door groen. Zorg voor bedekkende kleding aan het begin en eind van de dag. Je zult er zeker wat gekko's en andere ongevaarlijke tropische eilandbewoners tegenkomen, dat hoort bij logeren middenin de natuur en het went verrassend snel. 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter