Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Internet in Vietnam

In Vietnam heb je bijna overal goed toegang tot internet. De meeste restaurants, hotels en cafés bieden aan hun klanten gratis draadloos internet aan. Het wachtwoord krijg je bij aankomst in het hotel en in restaurants moet je er naar vragen of staat het op de menukaart. Alleen in de meer afgelegen gebieden, zoals in de bergen bij Sapa en op het eiland Phu Quoc is er minder goed internetbereik. Als je een Vietnamese SIM-kaart koopt, kun je van je telefoon een mobiele hotspot maken zodat je echt overal internet hebt. 
 

Internationaal telefoneren Vietnam

 
Internationaal telefoneren vanuit hotels in Vietnam is vrij duur. Beter kun je contact onderhouden met het thuisfront via Skype of whatsapp (sinds kort ook met belfunctie). Skypen met je laptop, smartphone of tablet is vaak mogelijk in hotels, restaurants en cafés waar wifi is (draadloos internet).
 

Mobiel bellen Vietnam 

 
In Vietnam heeft bijna iedereen een mobieltje, vergelijk het met de brommer; zonder hoor je er eigenlijk niet bij. Echter, op afgelegen gebieden (nationale parken, in de bergen bij Sapa) zul je geen bereik hebben. Blijf je op je mobiele telefoon of smartphone je Nederlandse netwerk gebruiken, informeer van tevoren bij je Nederlandse provider naar de kosten van bellen en van roaming (internetgebruik in het buitenland).
 
Je kunt in Vietnam het beste direct een prepaid SIM kaart kopen voor in je eigen mobiele telefoon. Zorg alvast in Nederland dat je telefoon SIM lock vrij is. Je krijgt dan een Vietnamees nummer en kunt goedkoop bellen om bijvoorbeeld te reserveren bij een restaurant. Je kunt op deze manier ook goedkoper SMS-jes naar Nederland sturen. Geef thuisblijvers én onze Vietnamese vertegenwoordiger je tijdelijke nummer, dan blijf je goed bereikbaar.
 
De bekendste Vietnamese providers zijn: Mobifone en Viettel. Deze hebben bijna door het gehele land goed bereik. Je kunt door een SMS te sturen aan de provider een tijdelijk abonnement nemen op het 3G-netwerk, zodat je overal draadloos internet hebt. Kost ongeveer 3 euro voor een maand. Heel handig wanneer je onderweg naar de volgende bestemming alvast een restaurant wilt opzoeken. Vraag aan de verkoper van de SIM-kaart wat de 3- of 5-lettercode is voor het gebruik van het 3G-netwerk. 
 
 

Internationaal toegangsnummer (kengetal) Vietnam

  • Het internationaal toegangsnummer (kengetal) Vietnam is +84. Vanuit Nederland naar Vietnam: 00 - 84 - netnummer  zonder nul - abonneenummer.
  • Bel je naar een Nederlands nummer, dan is het internationaal toegangsnummer +31 of 0031. Ook dan vervalt de eerste 0 van het Nederlandse telefoonnummer. Vanuit een vaste lijn in Vietnam naar Nederland: 00 31 - netnummer zonder nul - abonneenummer.
 
 

Elektriciteit en (verloop) stekker Vietnam

In Vietnam is de voltage 230 volt. In Vietnam kun je dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland. Je hoeft dus geen verloopstekker (wereldstekker) mee te nemen. Stopcontacten hebben 2 ronde gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter