Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Treinreis Vietnam

Vietnam is het ideale land om met de trein doorheen te reizen. Er loopt een treinspoor van Hanoi in het noorden tot Ho Chi Minhstad (Saigon) in het zuiden. Een treinreis maken door Vietnam is zoveel meer dan alleen van A naar B komen. Je ontmoet de lokale bevolking, ziet meer van het land dan als je vliegt en het is een efficiënte manier van reizen. Je stapt 's avonds op de trein (meestal vertrek je vanuit het stadscentrum) en 's ochtends kom je op je bestemming aan. Dat scheelt ook nog een overnachting. Treinen zijn comfortabel en veilig. Bij Footprint Travel zorgen we dat je bij het treinstation wordt gebracht en opgehaald. Bij aankomst in Vietnam ontvang je alle treinkaartjes en andere vouchers, je hoeft dus niet meer zelf op pad om dat te regelen zodat je volop van je vakantie kunt genieten!

Auto met chauffeur

Bij Footprint Travel krijg je op sommige routes je eigen auto met chauffeur mee, bijvoorbeeld naar Bach Ma National Park. De chauffeurs spreken meestal nauwelijks Engels, maar het is zeker voldoende om je naar je bestemming te brengen en met wat handen- en voetenwerk met elkaar te communiceren. Bij sommige bezienswaardigheden kun je ter plaatse een gids boeken. Als het belangrijk is van tevoren een lokale gids geregeld te hebben, dan bieden wij dit aan binnen het programma.
 
Je kunt een Engelssprekende gids inhuren, wat zeker je begrip van de lokale cultuur zal verhogen. Vietnam reizen op maat worden volledig aangepast aan jouw behoeftes. Dit kan bijvoorbeeld een aanrader zijn, indien jullie met een vrij grote groep op pad gaan. Wil je zelf een groepsreis Vietnam organiseren, dan kan Footprint Travel, als reisspecialist Vietnam, je het regelwerk uit handen nemen.
 
 

Binnenlandse vluchten Vietnam

Vietnam is een langgerekt land, wil je alle hoogtepunten zien, dan zul je heel wat kilometers afleggen tijdens je rondreis Vietnam. Met het vliegtuig reis je snel en gemakkelijk tussen de steden Hanoi, Hue, Nha Trang, Ho Chi Minhstad (Saigon) en het eiland Phu Quoc. Voor binnenlandse vluchten maken we gebruik van Vietnam Airlines. De meest betrouwbare vliegtuigmaatschappij binnen Vietnam en partner van o.a. KLM binnen Sky Team. Er zijn nog meer vliegtuigmaatschappijen, die af en toe met scherpe prijzen stunten, zoals Jetstar en VietJet. Deze maatschappijen staan er echter om bekend dat ze vaak vertraging hebben en geregeld vluchten annuleren. 

Motorbike huren in Vietnam

 
In Vietnam raden wij het af om zelf een motorbike te huren. Je hebt hiervoor officieel een Vietnamees rijbewijs nodig en dat is moeilijk te verkrijgen. Zonder dit rijbewijs kun je bij ongelukken, ook als je niet de veroorzaker bent, in grote problemen komen, tot de gevangenis aan toe.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter