Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Diefstal
De meeste reizigers zullen onbestolen naar huis terugkeren, maar helaas is diefstal geen onbekend begrip in Vietnam. Gewapende overvallen komen gelukkig weinig voor. Bedenk dat de meeste diefstal gelegenheidsdiefstal is, te voorkomen door je camera, creditcard en grote bedragen geld onzichtbaar niet opzichtig bij je te dragen. Het geld dat je die dag nodig hebt stop je in een andere portemonnee. Zorg in ieder geval voor een goede reisverzekering met werelddekking.

 
Drugs
Drugs zijn illegaal in Vietnam. Indien je wordt betrapt met drugs, beland je in de gevangenis en er staan zeer zware straffen op. Er wordt geen verschil gemaakt tussen persoonlijk gebruik en distributie. Eén pil of een paar gram in je bezit kan voldoende zijn voor jarenlang ‘brommen’. In cafe's en clubs kunnen invallen gedaan worden en je hotel is verplicht drugsgebruik aan de politie te melden. Neem nooit ongecontroleerd een pakje voor iemand mee over de grens. Je kunt kleine slotjes op je bagage doen of je bagage laten sealen in plastic op het vliegveld.
 
 

Ambassade in Vietnam

Indien je in ernstige problemen komt door eigen toedoen kan de ambassade weinig voor je betekenen. Ze kunnen je voorzien van een nieuw paspoort en eventueel een tolk en een advocaat aanraden, maar verder ben je gebonden aan de wetten van het land waar je bent. De ambassade in Vietnam is gevestigd in Hanoi. In Ho Chi Minh City is het Nederlandse consulaat. In de rubriek 'Ambassade Vietnam' vind je de contactgegevens.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter