Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Vakantie Vietnam met kids

 
Een vakantie in Vietnam is bij uitstek geschikt om met kinderen te doen. In tegenstelling tot Thailand wordt Vietnam nog weinig bezocht door families met kinderen. En dat is volkomen onterecht. Met kinderen wandelen bij Sapa, varen door Halong Bay en fietsen rond Hoi An is juist geweldig met kinderen. Een reis die grote indruk op ze maakt!
 
 
Gezondheid
Hoewel over Vietnam bij sommigen nog het beeld bestaat van een ontwikkelingsland net uit oorlog, is Vietnam de afgelopen 20 jaar enorm ontwikkeld. In de grote steden zijn meerdere internationale ziekenhuizen en klinieken met zowel lokale als internationale artsen. Er zijn altijd verpleegkundigen en artsen aanwezig die Engels spreken. Net als voor Thailand en Cambodja geldt dat je inentingen moet halen. Malaria komt nauwelijks voor in Vietnam. Laat je hierover informeren door de GGD of Tropenarts. Zorg dat je goed verzekerd op reis gaat, een reisverzekering met geneeskundige dekking is handig. Laat je informeren door je verzekeraar voordat je boekt.
 
Eten en drinken
 
Aan groenten en fruit geen gebrek in Vietnam. De Vietnamese keuken is voedzaam en vetarm. Maar wil je een keer  westers eten, dan kan dat zeker. In Hanoi, Hue, Hoi An, Nha Trang en Saigon zijn talloze Franse, Spaanse, Italiaanse, Japanse (en zelfs een Nederlands!) restaurants te vinden. Voordeel van de Vietnamese keuken is dat de meeste gerechten niet pittig zijn.
 
Het is overal in Zuidoost-Azië aan te raden geen water uit de kraan te drinken. Uiteraard is dit voor kinderen ook heel belangrijk. In Vietnam zijn in bijna in elke stad van formaat westerse supermarkten te vinden. Ook in bijvoorbeeld Sapa (in de bergen van Noord-Vietnam) vind je 'gewone' winkels. In veel Vietnamese producten zit suiker toegevoegd. Let daar dus op bij het kopen van vruchtensappen en yoghurt. Als je verse sap besteld, is het ook gebruikelijk om er suikerwater doorheen te doen. Geef je kinderen op een warme dag een verse kokosnoot met rietje; de ideale dorstlesser en natuurlijk heel leuk om uit zo'n noot te drinken.
 

 

 
Slapen
De meeste hotels hebben geen babybedje, in Vietnam is het heel gebruikelijk dat kinderen bij hun ouders in bed slapen. Je kunt er voor kiezen om een extra bed op de kamer te nemen of om een reistentje (te koop bij o.a. Bever Zwerfsport) te kopen. Makkelijk opvouwbaar, lichtgewicht en met een net. Onze kleine slaapt daar altijd heerlijk in. Dat is geschikt tot een jaar of 2.
 
Baby
Reizen door Vietnam met heel jonge kinderen kan heel goed. Bedenk vooral of jullie de lange reis vanuit Nederland zien zitten. Er is (nog) geen directe vlucht naar Vietnam, dus heb je altijd ten minste 1 overstap. Maar dat kan ook prettig zijn als onderbreking om je kind even te laten bewegen. En bedenk of je het oké vindt om je een paar keer tijdens de reis te verplaatsen met kind(eren) en toebehoren. Je hoeft vanuit Nederland niet alles mee te nemen voor de hele reis. In Vietnam vind je in de steden (Hanoi, Hue, Hoi An en Saigon) ruimschoots luiers, billendoekjes, babyvoeding en poedermelk. De bekende merken zijn goed vertegenwoordigd in de supermarkten: Pampers, Huggies, Friso (Friesland Campina heeft hier een aantal fabrieken). Overal zijn verse groenten en fruit te koop (zelfs biologisch geproduceerd), je kinderen kunnen nieuwe smaken ontdekken!
 
 
 
Veiligheid
Vietnam is een veilig land om te reizen. Gebruik altijd en overal je gezond verstand, dan is er een kleine kans dat je te maken krijgt met criminaliteit. De straat oversteken met het gezin kan een hele klus zijn, hou elkaars hand goed vast, kijk 10x naar links en rechts, en dan is het een kwestie van heel rustig gaan lopen en vooral niet terugrennen naar de stoep waar je vandaan kwam. Kijk vooral uit voor grote bussen en vrachtwagens. Hoe groter het transport, des te minder de chauffeur rekening houdt met mede-weggebruikers.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter