Visum Vietnam

Visum Vietnam - Toeristenvisum Vietnam - Geldigheid paspoort - Vietnamese ambassade - visum aanvragen - visa on arrival

Visum Vietnam

 
Om te reizen in Vietnam heb je een visum nodig. Er zijn twee manieren om dit visum te verkrijgen:
 
  1. Je regelt het visum in Nederland
    Je kunt het zelf aanvragen bij de Ambassade, maar je kunt het ook laten doen door een visumbureau. Het visum zelf kost € 77,00 indien je niet langer dan een maand in Vietnam verblijft en slechts eenmaal inreist. Wil je meerdere keren Vietnam binnenreizen dan heb je een ‘multiple entry’ visum nodig (deze is duurder). Als je langer dan een maand in Vietnam gaat verblijven is het visum ook duurder. Je kunt het aanvragen per post (aangetekend) of zelf naar de ambassade gaan.  Je kunt er terecht op maandag, woensdag en vrijdag tussen 14.00 - 17.00 uur en je kunt wachten op het visum en dezelfde dag mee terug nemen. Een bemiddelingsbureau vraagt tussen de € 25 en € 30 voor het regelen. Ook dan moet je het paspoort aangetekend opsturen of zelf langs brengen.
  2. Visa on Arrival
    Als je per vliegtuig in Vietnam aankomt kun je je visum sinds kort ook bij aankomst kopen. Voor de douane op het vliegveld van Hanoi of Ho Chi Minh City moet je dan naar de immigratiedienst. Hiervoor heb je een 
    visumautorisatiebrief en twee pasfoto's (paspoort formaat) nodig. De brief kun je verkrijgen via deze website: http://www.visumvietnam.nl/. Deze autorisatie kost ongeveer € 20. Bij aankomst betaal je $25 voor het visumstempel (kan alleen in dollars betaald worden). Wil je langer in Vietnam verblijven en/of wil je meer dan één keer het land in reizen gedurende je reis (bijvoorbeeld als je een uitstapje naar Cambodja maakt), dan heb je een duurder visum nodig. De autorisatiebrief moet je zelf thuis printen en je moet twee pasfoto's en voldoende dollars meenemen. 
Omdat je soms lang moet wachten bij het loket van de Visa on Arrival raden wij je aan om in Nederland bij de ambassade je visum te regelen; dit geeft je ook een prettig gevoel, dat het geregeld is, Bekijk de meest recente informatie over het visum en visa on arrival op de website van de Ambassade (voor de openingstijden) en bij visuminfo
 

Geldigheid paspoort Vietnam

LET OP: Voor alle reizigers gelden de volgende voorwaarden:
 
  • Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Vietnam. (1 dag korter en de luchtvaartmaatschappij laat je niet vertrekken uit Nederland.)
  • Je paspoort moet een lege pagina hebben voor het visumstempel
  • Je dient een retourticket of ticket naar volgende bestemming te kunnen laten zien.
 
Er wordt geen visa afgegeven als het paspoort beschadigd is of als het een noodpaspoort betreft. Vanaf 26 juni 2012 mogen kinderen niet meer worden bijgeschreven op het paspoort van de ouders, maar dienen een eigen paspoort te hebben. De geldigheid van de kinderbijschrijving vervalt op die datum en kinderen hebben hun eigen paspoort nodig om naar het buitenland te reizen. Het vervallen van de kinderbijschrijving heeft geen gevolgen voor de geldigheid van het paspoort van de ouder. Tip: reist u erg veel, vraag dan een zakenpaspoort aan. Deze is weliswaar duurder, maar heeft 66 in plaats van 34 bladzijden, handig voor in- en uitgangsstempels en visa.
 
Voordat je naar de Ambassade gaat of je visum online regelt, raden we je aan de meest recente informatie over het visum en visa on arrival te bekijken op de website van de Ambassade (voor de openingstijden) en bij visuminfo
 

 

Vietnamese Ambassade in Nederland en België

Voor adressen, telefoonnummers en websites, zie de rubriek Vietnamese ambassade in Nederland en Nederlandse ambassade in Vietnam.







Deze praktische reisinformatie hoort bij de volgende Vietnam reizen: