Miek Smilde - 18-08-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Mai Chau was voor ons een hoogtepunt van de reis, terwijl we daar eigenlijk niet naar toe zouden gaan. De planning was Halong Bay, maar dat ging niet door wegens weersomstandigheden. Het geboden alternatief, de rijstvelden van Mai Chau, was een schot in de roos. Prachtig landschap, heerlijk eten en een heel mooi resort.
Ook de keizersstad Hué had ik ook nooit willen missen en Hoi An evenmin. Prima gidsen!

De organisatie was heel erg goed. De lokale reisagent was voortdurend bereikbaar, de gidsen stonden allemaal klaar op het afgesproken moment en als er een vraag was, konden we bellen of sms-en en kregen we meteen antwoord.
De accommodaties lagen op prachtige plekken, goed verzorgd, gelukkig vooral kleinere accommodaties en zeer persoonlijke ontvangst.​​​

Neem de tijd voor Vietnam. Het land biedt zoveel, dat wij eigenlijk te weinig tijd hadden, omdat we ook nog naar Cambodja gingen. Het Noorden van Vietnam (Mai Chau) is prachtig; de culturele erfenis van de keizers in Hué is imposant. Hoi An is echt een geweldige stad - Tip: laat kleren maken! En steden als Hanoi en Ho Chi Minh stad zijn allesbehalve rustgevend, maar wel interessant om te ervaren, zeker per fiets!
 


Vietnam reizen - Rijstvelden bij Mai ChauVietnam reizen - Het poten van de jonge rijst, MAi ChauVietnam reizen - De winkeltjes van VietnamVietnam reizen - Eén van de prachtige gebouwen uit de verboden stad, HuéVietnam reizen - Heerlijke fruit, waaronder de knalroze drakenvruchtVietnam reizen - Kleurrijke lampionnen, Hoi An