Gwenda Albus - 15-08-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Vietnam is een prachtig land, een absolute aanrader! Heel boeiend qua geschiedenis en de huidige politiek, met bovendien een prachtige natuur en aardige mensen! We hebben enorm genoten van Vietnam en de reis die we hebben gemaakt! 
 
Excursies
1. Scootertour HCMC
Absolute een aanrader! Aardige studenten, leuk om leeftijdsgenoten te spreken en door het verkeer te scheuren!
 
2. Stadstour Hué
Leuke tour! We waren op excursie met een Vietnamees gezin, leuk om eens lokale mensen te spreken (buiten de gidsen). Aan het einde van de tour werden twee tombes bezocht. Op zich mooi, maar één tombe was wat ons betreft voldoende geweest. Gezien de hitte duurde de tour misschien net iets te lang.
 
3. Fiets excursie Hanoi 
We hebben op eerdere vakanties in Thailand en Indonesië, ook fietstours gedaan. Deze bevielen altijd erg goed, en we hadden daarom ook erg veel zin in deze fietstour. Eerlijk gezegd viel de tour helaas wat tegen, doordat we te veel op grote wegen hebben gefietst. 
 
4. Fiets excursie My Son Tempel - Hoi An 
Een leuke route, over smalle paadjes en het platteland! We hebben bij vertrek bij de gids aangegeven dat we niet weer 35 km wilden fietsen. De gids is hier goed op ingesprongen en heeft het busje ons ergens eerder laten ontmoeten, zodat we een kleinere afstand hebben gefietst. Verder een leuke tour, met een leuke lokale lunch. Gids en chauffeur waren prima. 
 
5. Halong Bay
Toeristische plaats, maar absoluut een hoogtepunt van onze reis! De boot was prima, we hadden mazzel en kregen een gratis upgrade naar de VIP kamer, met extra groot balkon. Het eten op de boot was erg goed, veel gangen! De tai chi kon helaas niet doorgaan omdat de manager toevallig vrij was. Kan gebeuren, is niet erg.
 
6. Mekong Delta
Erg leuke tour! Vooral de eerste dag vonden we erg leuk! De homestay was wel erg basic. Aan de andere kant ook wel weer leuk om te zien hoe de lokale bevolking leeft. Bovendien een hele goede gids! Het was een oudere man, hij had heel veel te vertellen en heeft een indrukwekkend levensverhaal.
 
7. Wandeling Sapa
Prachtig gebied, mooie wandeling! Door de modder was het erg glad en was het een aardige strijd om heelhuids beneden te komen. Homestay was prima voor één nacht en de gids was aardig. Gedurende de nacht werd één van ons helaas ziek, waardoor we de tweede dag niet hebben gelopen. In plaats daarvan zijn we met een taxi terug gegaan naar het hotel in Sapa, zodat ze kon uitzieken. De gids was begripvol en behulpzaam, en heeft de taxi geregeld. Dit was erg fijn.
 

We zijn onderweg een paar keer gebeld door de lokale agent. De eerste keer om ons welkom te heten in Vietnam, hoe onze reis was etc. De tweede keer hoe het ging, en de derde keer om ons te bedanken voor het bezoek en om feedback te vragen. Deze telefoontjes hebben wij erg op prijs gesteld. Alle gidsen en chauffeurs waren altijd op tijd, dit was erg prettig. Er is één keer een misverstand geweest over het tijdstip waarop we zouden worden opgehaald. De chauffeur stond veel vroeger bij ons voor de deur dan dat in ons reisschema stond vermeld, maar dit kan een keertje gebeuren.
 
De accommodaties waren prima, het was fijn dat we in elk hotel gratis water kregen. Er waren een aantal erg goede hotels. We vonden Hoi An qua accommodatie erg fijn, en het lenen van fietsen was ideaal. Het personeel in het hotel in Hué was super, heel aardig en behulpzaam. We hadden zelfs de mazzel dat we een gratis upgrade kregen, naar een overdreven luxe kamer!
Het minste hotel was het hotel in Sapa. In HCMC werden we bij aankomst midden in de nacht niet zo prettig ontvangen. We lazen pas een dag van te voren dat we bij aankomst nog niet in de kamer konden, dat hadden we moeten bijboeken. Eigen fout dus maar de receptionist was ook niet erg behulpzaam. 
De locatie van het hotel in Hanoi is erg goed, we vonden het heerlijk dat we zo naar het meer konden lopen of even de avondmarkt konden bezoeken! 
 
Tot slot nog een persoonlijk bedankje voor Denise. Zij heeft tijdens onze vakantie een blog over leuke restaurants in Vietnam geschreven. We hebben een van haar tips ten harte genomen en zijn in Hoi An bij het Soul Restaurant (als ik mij goed herinner) gaan eten. Een hele leuke plek, goede aanrader! Bovendien hebben we daar lekker carpaccio kunnen eten, wat stiekem ook een hoogtepunt was. We wonen in Zuid-Korea, en carpaccio komt hier amper voor (tenzij het schreeuwend duur is). Een goedkope en lekkere carpaccio ging er dan ook goed in!

Het was heel boeiend om langzaam van het voormalige Viet Cong gedeelte naar het voormalig 'Amerikaanse' gedeelte te reizen. Halong Bay en Sapa waren wat natuur betreft absolute hoogtepunten! Wat betreft de geschiedenis van het land, waren het mausoleum van Ho Chi Minh, het War Remnants Museum en de Cu Chi tunnels het meest indrukwekkend.
De diversiteit van het land, waar communisme/socialisme en kapitalisme steeds meer mixen, maakt Vietnam bijzonder boeiend! 


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel