Daphne en Erik - 03-11-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was echt fantastisch om naar Azië te reizen. Voor ons de eerste keer. Vietnam bleek een uitstekende keuze. Wat een land! Wat een variatie! Wat een mensen! Wat een mooie tijd!
 
Footprint heeft duidelijk z'n best gedaan om bijzondere accomodaties te vinden. We waren zeer tevreden met onze slaapplaatsen. Slapen op de boot bij Halong Bay was onvergetelijk, net zoals slapen op de berg bij Bach Ma. De hotels in Saigon en Hue waren niet zo bijzonder, maar ze lagen wel centraal.
 
Bach Ma (excursie vanuit Hue) was echt van de gebaande paden af. Dit waren twee dagen waar we over tien jaar nog steeds over zullen vertellen aan vrienden en familie. De trekking door het oerwoud, de beklimming naar de top, het 's avonds drinken bij het vuur, de dieren die we hebben gezien, heel bijzonder allemaal.

We hadden steeds prima contact met onze gidsen en ook met onze drivers. We hadden wel een gids in Hanoi waar we minder blij mee waren. Zijn Engels was onder de maat. Alles was perfect geregeld. We werden steeds op tijd opgepikt bij stations en op het vliegveld. Het was heel prettig om in een nieuwe stad aan te komen om daar dan meteen iemand met een welkomstbordje met onze namen aan te treffen.
 
Bach Ma, Halong Bay, Hoi An en Saigon waren voor ons de hoogtepunten. Maar eigenlijk was het hele land een groot hoogtepunt te noemen. Fantastisch. 


Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen -