Maaike de jong - 06-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze reis was fantastisch, geweldig dit mee te mogen maken en als familie met elkaar te mogen delen.
 
Hoogtepunten van de reis
Nam Cang (Sapa off beaten track) met onze gids en fantastische homestay. Door het dorp lopen en de locals ontmoeten. We waren daar de enige toeristen en dit voelde als een verademing, heerlijk! Ook de foodtour in Saigon vonden we echt gaaf om te doen!
 
Excursies tijdens de Vietnam reis
De excursie bij Sapa heeft met vlag en wimpel de eerste plek gekregen van ons allemaal. Prachtig, echt of the beaten track met onze super geweldige gids Gioi (spreek uit als Zoie). Hier hebben we allemaal zo van genoten, het is echt best bepalend wie je gids is. Gioi was erg enthousiast, was zelf naast gids boer en kon dus van alles vertellen over de omgeving. Hij ging heel leuk met onze kinderen om.
Verder was de food tour in Saigon ook super gaaf! Echt een aanrader. Je krijgt contact met de locals, doordat je achterop zit op de scooter en over van alles en nog wat kunt praten. Dit hebben we als heel waardevol en zeeeeeer gezellig ervaren. Het eten was echt fantastisch!! Halong bay was een beetje een teleurstelling. Kijkend naar de prijs en wat we hier hebben gedaan, zou ik dit niet aanraden. We kwamen echt middenin de plastic soup terecht, alleen maar plastic overal waar je keek. Oog voor de schoonheid van de omgeving hebben maakte het hierdoor echt moeilijk. Onze gids was lief, maar vonden wij niet echt van toegevoegde waarde hier. De kok en schipper waren wel heeeel lief en super gekookt.
 
Hotels 
De accomodaties die we via Footprint hadden waren allemaal zeer goed. Vooral de earth villa in Hoi An sprong er echt uit. De mensen hier waren echt oprecht fantastisch! Een heerlijk zwembad, zo fijn. Zo dicht bij het centrum, gratis fietsen, heerlijk! Ook lekker dichtbij het strand door de rijstvelden te bereiken. Echt leuk. Het Lief hotel vonden wij zelf heel mooi, maar echt veel te luxe voor ons. Hier voelden we ons minder op ons gemak. Ben Tre was heerlijk vertoeven, wel vonden we hier het eten wat westers, jammer. Wij wilden meer noedels en gewoon fried rice met vegetables en springrolls, want het Vietnamese eten is echt zo lekker! Wel was het zwembad heel fijn ;-). Fijne plek om voor onze terugreis nog even te chillen. Ook hier gratis fietsen, echt aanrader om de route langs de rijstvelden te fietsen.
 
Organisatie van de rondreis
Ik kan echt alleen maar lovend zijn over de organisatie. We werden direct gebeld hoe onze vlucht was geweest en of alles in orde was. Ook als er iets was konden we appen en kregen vrijwel altijd direct reactie, heel fijn. Alles was tot in de puntjes geregeld. Het vervoer en alle accomodaties, behalve Lief hotel waren op de hoogte van onze excursies en belden de chauffeurs. De chauffeurs waren stuk voor stuk echt goed, voorzichtig maar leuk! Spraken allemaal geen woord Engels, maar dat maakt niet uit als je je veilig voelt. Luxe om in zo'n bus te zitten met vier personen. Wellicht een idee te kijken of er soms mensen samen kunnen reizen i.v.m. milieu? Ik vond het zelf wel fijn hoor, kon goed naar buiten kijken geen last van misselijkheid gehad ;-).