Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ed en Marijke - 28-09-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Heerlijke vakantie gehad, bijzondere ervaringen opgedaan.
 
We waren blij verrast met de hotels, zeker in Hanoi en Hoi An hebben ontzettend genoten. In Hoi An werd er elke ochtend iets anders voor ons gemaakt, van omelet tot noodlesoep en vers fruit met yoghurt. De mensen bij de homestay waren heel gastvrij, zo lief. De boot in Halong Bay was luxer dan we hadden gedacht, heerlijk geslapen al schommelend op het water. Je merkt wel dat het bij Halong Bay druk is met toeristen. Er is een vast programma dat je volgt en daar willen ze liever niet van afwijken. Maar voor ons was het prima, aan het eind van de middag op het dek op een ligbedje van de zonsondergang genieten, wat wil je nog meer. 
 
De excursies waren tip top in orde. 
  • Absoluut hoogtepunt van onze reis was Sapa – geweldig mooie natuur! Ook al zijn we geen jongelui meer, we hebben flink wat gewandeld, de gids paste het tempo aan ons aan en was zeer behulpzaam. De gastvrouw van de lodge in Nam Cang was zo'n lieverd, we werden in de watten gelegd. Locatie was fantastisch; middenin de natuur, weinig toeristen. Dat raden we iedereen zeker aan, want in Sapa vonden wij het erg druk.
  • De stadstour in Hué was leuk, afwisselend programma en prima gids. Anders zouden we toch veel van het verhaal gemist hebben.
  • In Ho Chi Minh stad achterop de brommer door het drukke verkeer was even slikken. Maar na een half uurtje zaten we toch echt te genieten. We hebben veel lol gehad met onze gidsen, vrolijke meiden die de hele tijd wilden kletsen.  
 
Niets aan te merken op de organisatie van de reis. In Hue was het even zoeken naar de chauffeur op het vliegveld, maar gelukkig namen ze bij het lokale kantoor op en kwam alles snel in orde. Chauffeurs spreken bijna geen Engels, dat was soms lastig, maar met handen en voeten kom je ook een heel eind! 


Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen -