Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Petra Koster - 16-12-2016
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Vietnam is een geweldig vakantieland. Het was een prachtige, afwisselende, perfect georganiseerde individuele reis door Vietnam! Wat een belevenis!
 
Accommodaties
Alle accommodaties overtroffen de verwachtingen. Variërend van de meer 'zakelijke' hotels tot de charmante boutique hotels en homestay. De Lodge in Nam Cang bij Sapa sprong er echt uit.Groots door zijn locatie, tegelijkertijd groots door zijn eenvoud en de liefdevolle zorg. De 'homestay' in Hoi An was ook zeer fraai gelocaliseerd en vormgegeven met zeer vriendelijk welwillend personeel en een heerlijk ontbijt! Het hotel in Ho Chi Minh City lag mooi centraal en is zeker ook een aanrader evenals het hotel in Hanoi.Vooral de ligging en het intieme sprak ons in Hanoi aan.

Excursies
  • De drie daagse privétocht in het noorden van Vietnam is een aanrader. Met de nachttrein naar Lao Cai is een belevenis. Van daaruit met een busje naar Sa Pa en vervolgens twee dagen gewandeld door dit bijzondere gebied met rijstterrassen en mooie bergdorpjes en kleurrijke bergvolkeren. De twee overnachtingen in de Lodge waren geweldig en onze gids was bijzonder vriendelijk en leerde ons veel. Wandelend door de dorpjes mochten we diverse huisjes bezichtigen en we werden hartelijk ontvangen door de bewoners. De terugreis vanuit SaPa naar Hanoi was in een zeer luxe bus zelfs met wifi, maar zou echt de treinreis heen adviseren vanwege de belevenis.
  • Naar Halong Bay met de bus was ook erg leuk. De overnachting op een mini cruise boot zeker ook een aanrader. De zorg en het eten waren geweldig en de prachtige kalkstenen eilanden die oprijzen uit zee zijn zeer bijzonder.
  • De excursie met onze supergids Hoa in Hué was zeer leerzaam.Zijn Engels was perfect en zijn enthousiasme groot. Op een dag kun je veel zien hebben we ervaren. Ten eerste de voormalige keizerlijke paleizen en graftombes. Met een drakenboot naar de Thien Mu Pagode was ook leuk met natuurlijk ook een commercieel kantje, maar de moeite waard. De lunch tussendoor was voortreffelijk. Een lange intensieve dag maar alleszins de moeite waard!
  • De streetfoodtour in HCM stad is geweldig. Achterop scooters bij jonge enthousiaste studenten die nieuwsgierig zijn naar ons leven en ondertussen op de scooter door het waanzinnige verkeer van HCM crossen en je op diverse plaatsen heerlijk laten eten. Zij oefenen hun Engels en wij leren weer veel over de eetgewoontes. Een 'Must do'!!
  • De Cu Chi tunnels hebben we bezocht vanuit Ho Chi Minh stad.Een relatief lange reis voor de tijd die je daar bent maar het hoort wel bij een bezoek aan Vietnam en zijn geschiedenis. Indrukwekkend.
 
De organisatie hebben we in een woord als fantastisch ervaren. Alles was van het begin tot het eind geweldig geregeld! Bij aankomst kregen we een pakket met alle benodigde reisinformatie waar werkelijk alles aan klopte. De diverse chauffeurs wisten wat er van hen verwacht werd en brachten ons waar we naartoe moesten. Overal werden we opgewacht en voelden we ons welkom als we onze namen weer op een vel papier zagen staan. Slechts één keer hebben we moeten bellen omdat de chauffeur wat verlaat was maar dit werd direct goed opgepikt. Tijdens onze individuele rondreis werden we een paar keer gebeld door de reisorganisatie ter plekke om te informeren of alles in orde was. Welk een service. Kortom.. Footprint krijgt van ons een 10 plus!

Drie weken van noord naar zuid trekken is intensief maar absoluut de moeite als je het niet erg vindt uit de koffer te leven en veel te reizen. De Vietnamese keuken is heerlijk; wees niet bang om in Hanoi op straat te eten en je te verwonderen over het straatleven en zijn levendigheid. De mensen zijn vriendelijk en gedienstig en soms ook wat afhoudend, vooral als het om foto's maken gaat. Eigenlijk is de hele vakantie één hoogtepunt! Het was ook heerlijk om te eindigen op Phu Quoc om nog 4 nachten te relaxen bij het strand en de hele vakantie te laten bezinken al hadden we ook daar thuis nog wel even voor nodig.
 
Tip! Het is ook wel aan te raden iets over de geschiedenis van het land te lezen zodat er nog meer begrip is voor het land en zijn bewoners.
 
Niet missen! de bergvolkeren in het noorden, daarnaast Hanoi en Halong Bay. Hoi An is een erg sfeervol plaatsje met veel leuke winkeltjes en eethuisjes. Helaas regende het toen wij er waren maar zelfs dan is het er leuk. Een bezoek aan de kleermaker is een must do, al is het maar voor de belevenis, maar zeker ook voor het resultaat! Hué is leuk voor cultuur en geschiedenis en HCM stad is ondanks het feit dat het een waanzinnig drukke stad het bezoeken waard en de Streetfoodtour een hoogtepunt! Kortom: Vietnam, wat een belevenis!
 


Vietnam reizen - Rondreis Vietnam: varen door Halong Bay Vietnam reizen - Rondreis Vietnam: lodge in Nam Cang nabij SapaVietnam reizen - Rondreis Vietnam: poseren voor pagode in HueVietnam reizen - Vietnam reizen - Rondreis Vietnam: bloemen op de marktVietnam reizen - Rondreis Vietnam: gezellig hotel in Hoi AnVietnam reizen - Rondreis Vietnam: kind in traditionele kleding bij Sapa in Noord-Vietnam Vietnam reizen - Rondreis Vietnam: bergen bij SapaVietnam reizen -