Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Eltje Loman - 14-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Super-reis; goed georganiseerd, mooie locaties, alles klopte precies. Zij organiseren en wij genieten.
 
Hoogtepunten
Hanoi, Whale Island, Halong Bay, Siem Reap, Ankor Wat. Eigenlijk is het gewoon teveel om op te noemen. Alle markten, lokale bezoeken en contact met de bevolking zijn echt super. Aardige en informatieve gidsen en niet te vergeten de studenten op de brommers in Saigon. Supergoed georganiseerd, je kan er echt vanop aan dat het top is geregeld met Footprint. Fijn dat je altijd daar een (lokaal) aanspreekpunt hebt.
 
Tours en excursies
Foodtour achterop de brommers in Ho Chi Minh City: hele aardige, goed Engels sprekende studenten. Je kon ze alles vragen en ze waren ook geïnteresseerd in ons. Erg lekker, leuk en gezellig. CookingClass in Siem Reap: leuke gids en kok. Maar ook in Hoi An was leuk > eerst het fietsen, de markt, de rondleiding op de tuinderij en de cooking class daar. De Mountain Bike tour in Siem Reap ging voor ons niet door (agv diarree), dit is omgezet in een dagtour met die gids. Echt supergaaf wat hij ons nog van het platteland heeft laten zien, zeker de Rijstwijn maken bij zijn familie, de lokale markt (weer heel anders dan in de stad) en floating village. De zijdeplantage mag er wel uit > deze was veel te commercieel (dat past niet bij Footprint).
 
Hotels
The Earth Villa in Hoi An is voor de allerbeste accomodatie van de reis; kleinschalig, superaardig personeel, ontbijt dat je zelf kon kiezen van de kaart, leuk zwembad, goede locatie.
The Ankor Boutique Hotel in Siem Reap, mooi zwembad, behulpzaam personeel, lekker eten, goede ligging.
Whale Island, prima plek met heerlijk eten, alleen geen airco, waardoor het uiteindelijk ook lang genoeg was.
Nha Trang, dit hotel vonden wij het minste, gelukkig was het maar voor 1 nachtje. Het was een erg groot hotel, grootschalig - matig ontbijt, te weinig tafels bij ontbijt voor aantal gasten.
Het Victory Hotel in HCMC, was nog prima, we hadden minder verwacht van zo'n groot hotel. Iedere dag hebben we gezwommen in het hotel, redelijk ontbijt.
Boottocht door Bai Tu Long (Ha Long Bay) was prima en erg leuk.
Hotel 252 in Phnom Penh was leuk; kleinschalig hotel, prima zwembad, heel aardig en behulpzaam personeel.
 
Organisatie
Goed geregeld, fijn dat we daar ook een contactpersoon hadden, die Nederlands of Engels sprak. Goede ontvangst op de vliegvelden, zowel in Hanoi als HCMC. Beide gidsen van vliegveld naar hotel gaven gelijk al hele goede informatie, ook gaven ze op ons verzoek al tips voor restaurantjes. We hadden alleen meer informatie over Vietnam en Cambodja verwacht in het pakket dat we bij aankomst ontvingen. Vier jaar geleden in Indonesië kregen we wel meer info in de reispakketen per eiland.
In Cambodja hebben ze 1 dag ziekte heel goed opgevangen. In Vietnam belde de lokale organisatie iedere keer naar de hotelkamer, met informatie en de vraag of alles goed ging. Het was fijn dat ze even belden.


Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen -