Marinde van Loo - 08-11-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Vietnam heeft ons verrast. Nog nooit hebben we zo goed gegeten op vakantie, wat heerlijk zeg!
 
Daarnaast is de energie, de spirit van mensen ons erg bijgebleven. Je voelt dat na zo'n lange tijd van oorlog en de introductie van een normale markteconomie mensen echt graag willen. Deze goede wil, de mogelijkheid tot ondernemerschap en het eindelijk wat meer onbezorgd in het leven kunnen staan, in combinatie met je eigen lot in handen kunnen hebben, kenmerkt voor ons een prachtige spirit van mensen.
 
Hoogtepunten activiteiten Vietnam
 1. Wat we echt willen adviseren aan iedereen is de Saigon Foodtour. Geweldig om bij enthousiaste goed Engels sprekende studenten achterop door het verkeer in Saigon te gaan. Pas met deze tour zijn wij het drukke (meer westerse/moderne) Saigon gaan waarderen. We hebben zelfs een hapje van het beruchte kuiken ei genomen...
 2. Ha Long Bay moet je ook echt gezien en meegemaakt hebben. Wat een pracht en wat is het voor zoveel pracht relatief onontdekt nog. We hebben genoten van het varen, het zwemmen met ondergaande zon, het kanoën door een vleermuisgrot en de zonsopgang om 5.00 's ochtends, gevolgd door een Tai Chi les. Wij denken dat je dit binnen enkele jaren moet gaan bekijken:voordat het toerisme weer een spurt trekt.
 3. De wandelingen rondom Nam Cang waren ook heel mooi. De gids was niet helemaal goed voorbereid en we waren dan ook blij toen 2 Red-dao vrouwen ons uit de voor ons onbegaanbare hele gladde rijstvelden zijn komen redden.
 4. Op Phu Quoc hebben we een fietsje gehuurd en hebben onze ogen uitgekeken op de lokale markt.​
 
Tips
In Hoi An heb je genoeg tijd om zelf je excursies en dagen in te vullen. Wij hebben hierbij veel gebruik gemaakt van Tripadvisor en een kookcursus gedaan bij Herbs and spices. Dit was geweldig! Eerst over de markt met de kok en daarna samen de gerechten bereiden. Met deze ervaring doen we nu thuis met koken ons voordeel. Ook hebben we heerlijk gegeten bij: Anh Boa BBQ & Hotpot.

Accomodaties
 • Hanoi: Erg fijn hotel. Zeker qua ligging in de stad ook. Fijn om zo als eerste in Vietnam aan te komen. 
 • Ha Long Bay: Wat een mooie accommodatie aan boord! Verrassend luxe, erg fijn! De gids tijdens de reis vonden we erg goed. 
 • Nachttrein: De meningen over 'in slaap wiegen' varieerde. Soms voelde het best ruig. Maar absoluut een leuke ervaring en een nette trein. 
 • Nam Cang: Heerlijk om na de Hanoi en Ha Long Bay hier op zo'n rustige plek te overnachten. Wat een mooie plek zeg! Heerlijk ook in vergelijking met Sapa. Dat vonden we echt saai. Niets te doen en veel te toeristisch. Opvallend aan deze plek was het uitgebreide lekkere eten. 
 • Hue: Waanzinnig luxe en mooi hotel. Echt lekker voor een keertje. Normaal houden we niet van zo luxe, maar hier was het erg fijn. Ook een goede locatie. 
 • Hoi An: Hier werden we erg blijk van. Een paradijsje. Vriendelijke familie, prachtige tuin en fijn huisje. Ook het zwembad was heerlijk tijdens de warme dagen om een duik in te nemen. Qua locatie ook fijn omdat je met de fietsen zo overal bent. 
 • Ho Chi Minh City: De minste locatie van allemaal. Prima kamers, maar slecht ontbijt. Zeker in vergelijking met de rest. In de buurt zit een Indiaas restaurant dat we iedereen aanraden (Baba). 
 • Phu Quoc: Een verademing na Ho Chi Minh. Niet luxe, maar daarom juist zo leuk. Hele vriendelijke mensen die altijd goed lachen en je kunt er ook super eten. We hebben ook luxere resorts gezien, die zitten dan verder van het strand. Geen betere optie wat ons betreft. Dit knusse, vriendelijke en direct op het strand is top.

Vlekkeloze organisatie. De enige opmerking hier is dat het soms over georganiseerd was. En er was een keer onduidelijkheid met de gids over de vliegtijden.

Beelden zeggen meer dan woorden! Check onze avonturen hieronder of via deze link: http://we.tl/k5GizzsdPn


Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen -


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel