Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Hans Wagenaar - 26-09-2018
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Vietnam is een geweldig land voor een vakantie. Zeer vriendelijk, zeer veilig, zeer mooi en goedkoop. Dit was voor ons de eerst reis naar Azië. Vietnam lijkt mij een land dat zeer toegankelijk is voor iedereen. Ook voor gezinnen. Als je, zoals wij, de bouwstenen zo laat plannen en regelen waren wij verzekerd van een goed georganiseerde reis. Lokaal wordt ook alles aangeboden. Ik raakte er ook wel van overtuigd, dat er geen wezenlijk prijsverschil was, maar nu was alles (van te voren) perfect geregeld in dit voor ons onbekende land. Hanoi, Ha Long bay en Sapa zijn must-see-bestemmingen. In Hoi An is een fietstour een must en ga daar shoppen (schoenen, tassen, kleren). Dit komt ergens anders niet meer zo uitgebreid terug. Mekong Delta is een leuke ervaring. Uitstapje naar de Cu Chi tunnelsysteem vanuit Ho Chi Minh stad is ook een must-see.

Excursies
Ha Long bay: Super mooi eigenlijk hadden we daar een dagje/nachtje bij moeten boeken. Sapa bouwsteen was geweldig. De Homestay is echter een Guesthouse, desalniettemin erg mooi gelegen en goed. De nachttrein naar Sapa is een ervaring waard en ook wel zwaar i.v.m. te weinig nachtrust, maar fijner dan het traject alleen maar heen en weer met een bus te doen.
Hoi An: fietstour is een must (zelf geboekt).
Mekong Delta is een leuke ervaring.

Organisatie
De lokale organisatie was extreemgoed met goede gidsen. Zonder melding was de chauffeur een keer 1 uur vroeger i.v.m. een vervroegde vlucht en 1 keer werden we in ons hotel gebeld voor een half uur latere afspraak i.v.m. een iets later vertrek van onze vlucht.
 
Hotels
Boutique Hotel in Hanoi. Erg goed gelegen, mooi, goed ontbijt, prettig sfeervol.
Alba Hotel (zelf geboekt) in Hue een aanrader. Goed gelegen, goed ontbijt, correct. Goedkoop en daardoor een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
Earth Villa in Hoi An. Een toppertje qua sfeer, contact en inrichting. Een extreem luxe gevoel. Ontbijt werd op aanvraag besteld en is dan iets minder dan bij de grote buffeten in andere hotels. Maar dat was geen punt.
Lavender Boutique Hotel in Ho Chi Minh Stad. Erg goed gelegen, goed ontbijt, maar sfeerloos. De eenvoudig dubbel kamer (zelf geboekt) vonden wij rumoerig en aan de achterkant. De door Footprint ge-upgrade kamer was hoger gelegen en aan de voorkant, die was oké. 


Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen -