Ivet en Jaap - 02-04-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Onze trip naar Noord-Vietnam met onze 2 kinderen (8 en 3 jaar) was een prachtig avontuur. Echt terug naar de natuur bij Sapa in een verrassend authentiek dorp.
 
 

Nachttrein Hanoi - Sapa

De treinreis was een groot feest voor de kinderen. Zo spannend om te gaan slapen in een stapelbed in een rijdende trein! We pasten maar net in de bedjes, die zijn natuurlijk niet op onze lengte gemaakt. ​Toen we in alle vroegte aankwamen, werden we naar een hotel in Sapa gebracht voor ontbijt. Eten was prima; pannenkoek, fruit, eieren en brood met beleg. We zouden daar ook een douche mogen gebruiken, maar dat ging niet door. Na aandringen lukte dat gelukkig toch. Na een nacht in de trein hadden we dat wel even nodig om op te frissen. Verder was de lokale organisatie zeer goed op orde; netjes ontvangen in hun kantoor voor een briefing en met prive-auto naar het startpunt van de wandeling gebracht. We hadden een heel aardige/vrolijke gids mee die er alles aan deed om ons een geweldige reiservaring te bezorgen. 
 
 
In Sapa schrokken we enigszins van de hoeveelheid verkopende dames die op ons afkwamen. Zeker met 2 kleine blonde kinderen trokken we de aandacht. Een beleefd doch volhardend nee hielp gelukkig wel.
 

Wandelen

De wandelingen rond Nam Cang waren het hoogtepunt van onze Noord-Vietnam reis! Dit is het echte Vietnamese plattelandsleven. Het echte leven van de bergstammen. Onze gids vertelde vanalles over het lokale leven van de bergstammen rond Sapa. Fascinerend om te horen hoe ze hier tot voor kort zonder elektriciteit leefden. In Nam Cang, een Red Dao-dorp, liet hij ons uitgebreid het dorp zien. De plaatselijke bevolking is hier ontzettend vriendelijk. Overal lachende gezichten. De gids was heel flexibel. Toen 1 van onze kinderen te moe was om verder te lopen, loste hij dat snel op en bedacht een andere (kortere) route. 
 
 

Logeren in Nam Cang 

De accomodatie (een houten lodge) was heel fijn en sfeervol. Geen overbodige luxe, bijvoorbeeld alleen een fan (geen airco), maar 's avonds koelt het lekker af dus dat is geen probleem. Er waren hele fijne bedden. De kinderen sliepen in hun eigen 2-persoonsbed bij ons op de kamer. De douche en wc zijn op de gang, dat vonden wij niet erg, want je deelt het met slechts een paar andere mensen. We sliepen op de 1e verdieping, en dat is wel een aanrader, want daar is een veranda met stoelen en uitzicht op de rivier. Beneden deel je de badkamer met meer mensen. De inrichting voelt heel authentiek, het meeste van hout gemaakt. Er hangt een goeie sfeer; de gastvrouw, die alle maaltijden voor ons heeft gekookt, was werkelijk een schat. Ze sprak geen Engels, maar de gids tolkte af en toe, zodat we haar wat vragen konden stellen. 
 

Kinderen

Onze twee jongens hebben zich uitstekend vermaakt met de kinderen uit het dorp. Lekker samen spelen in de rivier. Omdat je geen bereik hebt met je telefoon in Nam Cang, en er ook geen wifi is, moesten we even afkicken van de digitale wereld. Dat gebeurt niet vaak, dat je afgesloten bent van het internet. Het was uiteindelijk heerlijk en het meest ontspannen deel van onze reis. Eindelijk mijn boek uitgelezen en lekker de hele avond zitten kletsen met elkaar. 's Avonds is het er aardedonker, want elektriciteit wordt zo min mogelijk gebruikt door de dorpsbewoners. Lekker vroeg gaan slapen dus en dat kwam de rust natuurlijk ook ten goede. 

 
We raden deze trip naar Sapa zeker aan! Geschikt voor mensen die houden van actieve vakanties en op ontdekkingstocht willen. Kinderen hebben hier ook de tijd van hun leven; buiten spelen middenin de natuur en een andere cultuur van dichtbij meemaken. 


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel