Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Saskia en Ad - 11-06-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Accommodaties

 
De lodge in Nam Cang en de bungalow op Phu Quoc sprongen er echt uit door de locatie, de tropische sfeer, het heerlijke eten en de goede service. Een echt pluspunt waren de fietsen bij de homestay in Hoi An en het strand op ‘struikel’ afstand.
 
Het slapen in de nachttrein naar en van Sapa was een ware beleving, heerlijk geslapen.​ De cruise door Halong Bay was geweldig! Een mooie, veelzijdige boottocht, lekker eten, een grote kamer aan boord, heel netjes.​
 
Door de luxe in de hotels in Hanoi en Hue hadden deze een wat onpersoonlijkere sfeer, maar waren daarentegen heel netjes, goed ontbijt, personeel sprak perfect Engels en de hotels waren midden in het centrum van de stad. De accommodatie in Saigon was oké, alleen in vergelijking met de rest, viel het wat tegen. De locatie in het hart van Saigon was echter top.
 

Leuke excursies: stadstour in Hanoi en Hué, koken Hoi An, Cu Chi tunnels en streetfoodtour in Saigon

 
Alle excursies waren erg leuk. De stadstour in Hanoi was een goede introductie van Vietnam en de reis. We hebben gewandeld rond Sapa, mooie omgeving. Wij zagen erg veel toeristen, maar hadden toch routes die niet door iedereen gelopen werden, daardoor was de beleving intenser.​
 
De stadstour in Hué was erg indrukwekkend, hoewel de gids met een sneltreinvaart door de Citadel ging. Overigens wel erg veel mooie culturele dingen gezien die dag, met een overheerlijke lunch.
 
Kookworkshop in Hoi An gedaan, en een leuke fietstocht gemaakt. Tip is om op het heetst van de dag, lange kleding te dragen, anders verband je zo. Het bezoek aan de markt was een hele ervaring, het koken was vooral erg leuk en lekker.
Bij Saigon de Cu Chi tunnels bezocht, erg indrukwekkend, vooral om zelf te mogen schieten (niet inclusief). De excursie 'Ontdek het straatleven van Saigon achterop de brommer': geweldig om zo het stadsleven te ervaren en de goede restaurantjes van de locals te bezoeken. De scooterbestuurders lieten het ons ervaren als een van hun vrienden, erg lekker, heel gezellig en veel gekletst en ervaringen uitgewisseld.
 

Prima organisatie, enthousiaste en gemotiveerde gidsen

De organisatie was prima geregeld. Na elke vlucht stond er iemand te wachten om ons naar het hotel te brengen en vóór elke vlucht werden wij netjes opgehaald. De meeste gidsen spraken goed Engels, hoewel sommigen niet begrepen wat wij voor vragen stelden over bijvoorbeeld politiek, historie of het Vietnamese leven, maar allemaal waren zij erg vriendelijk, gemotiveerd en enthousiast. Chauffeurs spraken over het algemeen geen Engels, maar met een gids erbij was dit geen probleem. Op onze laatste dag zagen wij dat onze boeking van de terug vlucht was gecanceled. Wij zijn na telefonisch contact met de lokale vertegenwoordiger goed door hen geholpen. Zij stuurden ons direct een gids om ons naar het kantoor van de vluchtmaatschappij te vergezellen. Heel prettig om als back-up te hebben.