Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Anja van Winkelhof - 30-06-2017
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Het was een reis met zoveel indrukken, maar ook met een luie dag in Hoi An en wat stranddagen op Koh Rong Samloen. En in Cambodja en Vietnam wonen zulke gastvrije en vriendelijke mensen die je veel willen vertellen, maar die zelf ook heel nieuws-/ leergierig zijn.

De accommodaties waren allemaal prima De meeste indruk hebben de hotels in Hoi An, de Mekong Delta, Chau Doc, Siem Reap en op Koh Rong Samloem gemaakt. Alle hotels hadden een PERFECTE ligging. De hut op de boot in Ba Tu Long bay was heel bijzonder.
 
Over de excursies die we gedaan hebben:
 • Ontdek Hanoi op de fiets: Een absolute aanrader, even weg uit de drukte met een perfecte gids.
 • Hue city- tour: Deze hebben we gedaan i.c.m zelf de citadel te verkennen door gidsen per riksja. Het voelt even vreemd alsof je echt bediend wordt maar de mensen die je vervoeren vertellen veel en ze verdienen er ook nog mee. Hue is verder niet zo bijzonder.
 • Hoi An: My Son tempels en fietsen op het platteland, ook dit is een echte aanrader: veel gezien al fietsend tussen de rijstvelden met een perfecte gids.
 • Saigon: foodtour in één woord 'DOEN!';
 • Mekong Delta: 2 dagen; fietsen en bezoeken van floating market echt de moeite waard, ondanks het vroege opstaan: Een wereld van verschil wordt daar pas echt heel duidelijk.
 • Phnom Penh; mountainbiken over Koh Dach Silk island; weer een perfecte enthousiaste gids, weg uit de drukte van de stad, veel vrolijke kinderen! Je hoort heel vaak "hello" of je krijgt een high five. 
 • Sunset cruise over de Mekong; Bijzondere ervaring, dineren op een floating island in alle rust met uitzicht op de stad
 • Siem Reap; 2 dagen tempels helemaal bijzonder, zeker met een gids die heel enthousiast is en die je ook meeneemt naar minder drukke gedeeltes bij de tempels die je bezoekt maar die wel heel bijzonder zijn.
 
De organisatie was prima. In Vietnam was het ook een verwennerij; ieder keer als je opgehaald werd vanuit je hotel of bij tussenstops tijdens een excursie was er steeds koud water en verfrissingsdoekjes.
Contact met gidsen, chauffeurs was allemaal goed.
In Vietnam hadden we geen vouchers voor de excursies en in Cambodja hadden we helemaal geen vouchers; dit voelde vreemd, soms werd er ook om gevraagd, maar het was steeds geen probleem.  
We hadden een afwijkend programma in de Mekongdelta, wat door de gids niet helemaal goed was opgepikt. We hebben toch lokale werkpplaatsen bezocht en de fietstocht moest meer geïmproviseerd, wat wel jammer was, want dat was vooral een rechte weg heen en weer.
In Cambodja kwam de lokale vertegenwoordiger naar het hotel met het draaiboek

Als je dit leest, klinkt het wellicht een beetje lyrisch, maar eigenlijk is dat ook zo, Ik kan het niet goed uitleggen, maar wat een andere hectische wereld met heel vriendelijke en gastvrije mensen!
 
Hoogtepunten;
 • Hanoi; wat een hectiek, heerlijk zo'n hotel in de oude wijk en ontdek hanoi op de fiets is iets wat je zeker moet doen, even weg van de hectiek maar wel meer hanoi
 • BaTu long Bay: rust op het water, varen tussen het karstgebergte, mooie zonsondergang en -opkomst en een heerlijke massage. (het waterpoppentheater vonden we minder bijzonder)
 • Hoi An is een kleine stad en ook bijzonder druk, wel heel fijn dat er een strand vlak bij is om even bij te komen en fietsen over platteland met ontdekken My Son tempels geeft een beeld van het dagelijks (harde) leven op het platteland, waarbij het zo bijzonder is dat mensen steeds vriendelijk en vrolijk zijn
 • Saigon foodtour; dit mag je absoluut niet missen, in de hectiek van de grote stad achter op de brommer bij studenten die je meenemen naar lokale restaurantjes (streetfood), maar die je ook een stukje van hun stad laten zien.
 • Ga zeker de Mekongdelta bezoeken en de floating market.
 • Phnom Penh; fietsen over Koh Dach silk island; respect voor de familie die het zijdenfabriekje runt.Verder een mooie fietstocht over eilanden, ferry oversteek met locals en kinderen die steeds "Hello" roepen 
 • Siem Reap;  Twee dagen in Angkor Wat complex, waarvan de tempel Angkor de bekendste is, maar  Angkor Tom is zeker zo indrukwekkend en ook de 2e dag moet je zeker doen; deze tempels zijn kleiner maar zeker zo mooi!