Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Saigon

Het hippe Ho Chi Minh City (of zoals de locals het nog steeds noemen, Saigon) is bruisend, wervelend en heeft veel te bieden! De combinatie van een interessante geschiedenis met het moderne stadsleven komt samen in HCMC. De miljoenen inwoners die allemaal een scooter lijken te hebben bepalen het straatbeeld. Een leuke chaos die zijn weerga niet kent. Vijf niet te missen activiteiten die je zeker moet doen je in HCMC bent, zijn:
 
 • War Remnant Museum (oorlogsmuseum)
  De vele tragische verhalen en beelden van de Vietnam oorlog (of zoals de Vietnamezen zelf zeggen “de Amerikaanse oorlog”) zijn te zien en te lezen in het Oorlogsmuseum. Buiten staan bovendien een aantal trofeeën die de Vietnamezen hebben buit gemaakt: tanks, vliegtuigen en ander groot geschut.
 • Ben Thanh markt
  Wapen jezelf als je hiernaar toe gaat. Het kan druk zijn Ben Thanh, maar dat heeft natuurlijk zijn charme! Test je onderhandelingsvaardigheden op de markt. Koop een paar leuke souvenirs, zoals eetstokjes, koffie en kleding op deze overdekte markt. Als de markt aan het einde van de middag sluit, gaat men buiten verder met een gezellige avond markt.
 • Cu Chi Tunnels
  De Vietcong heeft kilometers aan tunnels gegraven tijdens de Vietnam oorlog. Deze tunnels werden voor o.a. transport en verblijf gebruikt. Een bezoek aan een deel van dit tunnelnetwerk is mogelijk vlakbij HCMC. Gepassioneerde gidsen vertellen je het interessante verhaal van het leven in de tunnels. Natuurlijk kun je ook zelf (gebukt) door de tunnels lopen! En je krijgt de kans om te proeven wat de Vietcong aten als zij lange tijd onder de grond verbleven. Vind je het lekker?
 • Herenigingspaleis
  De lange oorlog tussen Amerika en Vietnam kwam ten einde bij het paleis doordat de Noord Vietnamezen met een tank het terrein op kwamen rijden. Die tank staat er nog steeds!
 • Drink een Vietnamese ice-coffee
  Het kan in Ho Chi Minh City broeierig warm zijn. Do as the locals do, en bestel een ijskoffie. Vietnamese koffie is zoetig en heeft een chocolade aroma. De gecondenseerde melk maakt het nog wat extra zoet. En met een paar ijsblokjes er in, creëren ze een lekkere dorstlesser. Neem plaats op een van de lage plastic krukjes bij een street food stalletje en bekijk het gewone leven van de Vietnamezen terwijl je slurpt aan de ijskoffie.
 

Rondreis & bouwstenen Vietnam

Footprint Travel biedt verschillende rondreizen aan waarbij je Ho Chi Minh City bezoekt. Onze passie voor dit fantastische land resulteerde in ons aanbod van deze verschillende rondreizen door Vietnam. Bouw je liever zelf je rondreis, bekijk dan onze losse Vietnam bouwstenen. Een aantal van deze bouwstenen, sluiten heel goed aan bij een verblijf in HCMH. Bezoek de Mekong Delta of ga relaxen op het stand van Phu Quoc nadat je HCMH hebt ontdekt. Vraag een offerte aan bij Denise onze Vietnam reisexpert. Zij adviseert je graag hoe je een onbezorgde reis kunt maken waarbij je niet hoeft na te denken over bijzondere accommodaties en goed georganiseerd (privé)vervoer en dat alles in je eigen tempo.
v
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter