Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Fietsen in Vietnam

Vietnam is een fietsland! Veel locals gebruiken de fiets en ook voor reizigers is het een gemakkelijke en leuke manier om het land te ontdekken. Met een fiets zie je meer, andere dingen en is veiliger dan bijvoorbeeld de scooter. Hieronder lees je meer over fietsen in Vietnam.
 

Leuke fietstochtjes in Vietnam

  • Hanoi: fiets (met een gids) door het oude centrum en ontdek de mooie plekjes van Hanoi. Rij door smalle steegjes, langs het meer, langs gezellige markten en plan af en toe een stop om wat lekkers te eten.
  • My Son: bezoek de bijzondere ruïnes van tempels met een fiets vanaf Hoi An. Je rijdt onderweg langs een rivier, rijstvelden, rode peperplantages en tabaksboerderijen. Dus genoeg te zien onderweg!
  • Mekong Delta: accommodaties in deze regio bieden vaak fietsen aan hun gasten aan. Maak een ontspannen fietstochtje door dit prachtige gebied en ervaar hoe relaxed en vriendelijk de lokale bevolking is!
  • Mui Ne: een aantal leuke bezienswaardigheden in de omgeving van Mui Ne liggen niet ver van elkaar vandaan. Dus ideaal om met de fiets te bezoeken. Stop bij de “Fairy Stream”, de rode duinen en eet een lekker visje in een oud vissersdorpje.
  • Tam Coc: dit gebied wordt ook wel “Halong Bay op het land genoemd”. Fiets door de rijstvelden en de kalkstenen bergen door. Echt prachtig mooi!
 

Mountainbiken

Ben je sportief en ga jij graag een uitdaging aan? Dan kan je in de vele nationale parken van Vietnam ook prima een pittige fietstocht maken. Bijvoorbeeld in Cat Tien Nationaal Park of Cuc Phuong Nationaal Park. Ook in de omgeving van het hoger gelegen Dalat zijn goede mountainbike mogelijkheden. Heuvel op en heuvel af: gaan!
 

Op de scooter in Saigon

Scooters zijn erg populair in Vietnam, onder de lokale bevolking én toeristen.Footprint Travel raadt je niet aan om een scooter te huren. Het gemotoriseerde verkeer is chaotisch en een ongeluk zit in een klein hoekje. Je bent niet verzekerd als je geen Vietnamees rijbewijs bezit en je zult zelf op moeten draaien voor alle kosten van een aanrijding. Wil je toch de ervaring van het scooter rijden? Footprint Travel biedt wél een heel leuke Culinaire scootertocht in Ho Chi Ming City (Saigon) waarbij je achterop zit bij een ervaren chauffeur. Samen rijden jullie door deze bruisende stad en maken een aantal stops voor een lekker hapje!
 

Rondreizen en bouwstenen Vietnam

Footprint Travel biedt verschillende Vietnam rondreizen en Vietnam bouwstenen aan waarbij een leuke fietstocht in het programma zit of als excursie kan worden bijgeboekt. Bekijk op je gemak de bouwstenen die onze reisexperts met passie hebben samengesteld. Stel op die manier je eigen reis samen. Slaap in bijzondere accommodaties en ervaar Vietnam op een authentieke manier. De Vietnam reisexperts staan klaar om je te adviseren! Footprint Travel biedt bij iedere rondreis een privéchauffeur aan die jou en je reisgenoten zorgeloos door Vietnam rijden. Vraag vandaag nog een offerte aan voor jouw ultieme reisplan!
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter