Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Halong Bay

Zeg je Vietnam, dan zeg je Halong Bay. Het is één van top bezienswaardigheden van Zuidoost Azië. Een enorm gebied met bijna 2000 eilandjes bieden een sereen uitzicht. De kalkstenen bergen met groene begroeiing in alle vormen en maten zijn meer dan 500 miljoen jaar oud. Halong Bay staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst met haar natuurlijke schoonheid.
 

Varen door Halong Bay

De beste manier om Halong Bay te zien is er doorheen te varen. De meeste mensen kiezen voor een twee- of driedaagse rondvaart. Je slaapt dan op een boot die van alle gemakken is voorzien. Zet je wekker maar vroeg want ’s ochtends is de baai op zijn mooist. Door de laagstaande zon zie je een fenomenaal uitzicht.
 

Activiteiten in de Halong Bay

Het is mogelijk om te zwemmen of bijvoorbeeld te kajakken in de baai. Duik vanaf de boot het water in of peddel een stukje richting een drijvend dorpje. Daar zie je hoe de locals wonen en hoe zij leven in dit bijzondere gebied. Op de boot worden vaak ook verschillende activiteiten georganiseerd: leer zelf hoe je die heerlijke Vietnamese loempia’s maakt of neem een lesje Tai Chi. Neem een zaklamp mee als je een excursie maakt om een grot te bezoeken!
 

De andere baai: Bai Tu Long Bay

Het rustige zusje van Halong Bay heet Bai Tu Long Bay. Het is even mooi met haar groene eilandjes, verborgen grotten en verscholen zandstrandjes. Ook hier kun je zwemmen, kajakken en genieten van de zonsopkomst of -ondergang.
 

Rondreis en bouwstenen Vietnam

Met passie stelt Footprint Travel haar reizen samen. Bij ons boek je losse Vietnam bouwstenen waarmee jij zelf je rondreis samenstelt. Of bekijk ons aanbod Vietnam rondreizen en ervaar de Vietnamese hoogtepunten op je eigen tempo. Met excursies en extensies kun je een rondreis verder op maat maken en beleef je Vietnam hoe jij het wilt. Halong Bay is een must-see als je naar Vietnam gaat. Of kies je toch voor Bai Tu Long Bay, dat kan natuurlijk ook! Vraag een offerte aan en onze reisspecialisten adviseren je graag.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter