Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Sapa

Tegen de grens met China, in het noorden van Vietnam, ligt Sapa. Dit stadje is het beginpunt van veel mooie wandeltochten door het Hoang Lien Nationaal Park. De rijstvelden op de terrassen zijn fantastisch om met eigen ogen te zien. Hoe ver je ook kijkt, je zal overal de terrassen zien. De waterbuffels lopen los en struinen door de velden. De mensen wonen in simpele huizen in een aantal kleine dorpjes. De kinderen ontvangen je vrolijk, zwaaiend en lachend. Deze bijzondere regio moet je zeker bezoeken als je naar Vietnam gaat.
 

Minderheden van Sapa

In deze regio wonen drie minderheden: Hmong, (Red) Dao en Tay. Elke groep heeft zijn eigen tradities, gewoonten en kleurige klederdracht. Ze leven van de landbouw en sinds enkele jaren ook van het toerisme. Veel vrouwen hebben zichzelf Engels geleerd en werken nu als gids. Zij nemen je mee door de prachtige rijstvelden. Een goed initiatief dat vrouwen op deze manier wat bij kunnen verdienen.
 

Homestay in Sapa: slapen bij de locals

De lokale bevolking zet zijn deuren voor jou open. Je kunt bij hen overnachten en ervaren hoe het dagelijks leven voor hen is. Ervaar de strikte taakverdeling tussen de mannen en de vrouwen, drink met hen rijstdrank, die zij zelf hebben gebrouwen en laat je verrassen door het lekkere eten dat ze voor je bereiden. De vrouwen maken al hun kleding zelf en sommigen verkopen dit ook. Wellicht zit er een heel mooie souvenir voor je tussen?
 

Vietnam rondreizen & bouwstenen

Footprint Travel biedt je de mogelijkheid om Sapa te bezoeken. Met de nachttrein en bus vanuit Hanoi ga je richting Sapa. Deze Sapa-bouwsteen is één van de favoriete onderdelen van menig reiziger die je voorgingen in Vietnam. Combineer Sapa met andere bouwstenen en creëer je eigen reisplan. Sapa is ook opgenomen in een aantal van onze rondreizen of is daaraan toe toe voegen als een extensie. Verblijf in bijzondere plekjes, reis zonder zorgen en op je eigen tempo. Bekijk ons aanbod op je gemak en vraag een vrijblijvende offerte aan. Onze reisexperts helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter