Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Bezienswaardigheden Hanoi

Vietnam is één van de mooiste landen van Zuidoost Azië. De combinatie van een rijke geschiedenis, de cultuur, de natuur, strand, het lekkere eten en een goed wegennetwerk maken Vietnam een topbestemming voor velen. De hoofdstad is Hanoi en voor velen het begin- of eindpunt van hun rondreis door Vietnam. Welke bezienswaardigheden in Hanoi mag je niet missen? Footprint Travel stelde deze top 5 voor jou samen!
 
 • 36 straatjes van Hanoi​
  Hanoi kan overweldigend zijn, niet op de laatste plaats door het hectische verkeer. In de “36 straatjes” zal je dit wellicht nog het meeste ervaren. In de smalle straatjes en steegjes, die vroeger per ambacht waren georganiseerd, zie je het Vietnamese dagelijks leven aan je voorbij trekken.
 • Ho Chi Minh Mausoleum
  In 1969 stierf de nationale held van Vietnam: Ho Chi Minh. Hij was de grootste communistische leider die Vietnam gekend heeft en strijdde jarenlang voor onafhankelijkheid. Zijn lichaam werd na zijn dood gebalsemd en je kunt hem nog steeds een laatste eer brengen. Samen met andere reizigers en locals, onder streng toezicht van speciale bewaking, beweeg je langzaam langs zijn lichaam.
 • Hoan Kiem Lake
  Wandel een rondje langs het Hoan Kiem Lake midden in het centrum van Hanoi. Aan de oevers zie je locals sporten en vakantiegangers selfies nemen. Neem zelf lekker plaats op een bankje en geniet van het uitzicht over dit mythische meer.
 • Bezoek een tempel
  Vietnam is bezaait met tempels! In Hanoi vind je een paar heel mooie en bijzondere. De Tempel van Literatuur of de Bach Ma Tempel zijn honderden jaren oud en goed bewaard gebleven. Of bezoek de Quan Thanh Tempel, een van de vier heilige tempels van de stad.
 • Street food van Hanoi​
  Als je aankomt in Vietnam, valt je waarschijnlijk meteen op dat de lokale bevolking geniet van een biertje, pelpinda’s en zonnebloempitten zittend op lage plastic krukjes op straat. Neem ook plaats op deze kabouterkrukken en bestel wat lekkere lokale lekkernijen. Nu je er toch zit, de Vietnamese loempia is natuurlijk een echte must-eat! Vietnamezen zijn kletsmajoors, dus knoop ook gewoon een gezellig gesprekje aan met je buurman op het terras.
 

Rondreis Vietnam

Een rondreis door Vietnam start vaak in Hanoi en biedt een goed beeld van wat er nog meer te verwachten valt in Vietnam. Footprint Travel biedt verschillende Vietnam rondreizen aan, die allemaal met veel zorg en passie zijn samengesteld door onze Vietnam reisexpert Denise. Door jarenlange (reis)ervaring kan ze ook jou adviseren wat je het beste kunt doen als je Hanoi bezoekt. Vanuit Hanoi zijn er verschillende Vietnam bouwstenen te kiezen die stuk voor stuk hoogtepunten zijn van het land zoals varen door Halong Bay en wandelen door de bergen van Sapa. Neem contact met Denise  op en zij stelt een offerte voor je op. We bieden reizen-op-maat aan, dus geef aan wat jij graag wilt doen als je in Vietnam bent. Wij nemen zorgen over (privé) vervoer, accommodatie en activiteiten van je over zodat je heerlijk kunt genieten!
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter