Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Wandelen in Vietnam

Wandelen is een uitstekende manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Vietnam. Het is een enorm groen land met mooie vergezichten, die je tijdens een wandeling heel goed in je op kunt nemen. Met name het noorden van Vietnam biedt excellente mogelijkheden om te wandelen. Footprint Travel heeft voor jou een paar must-walks op een rijtje gezet!
 

Wandel in Sapa door de rijstvelden

Een absoluut hoogtepunt van Vietnam is een bezoek te brengen aan Sapa, in het noorden van het land. Het hooggelegen Sapa staat bekend om de uitgestrekte rijstvelden waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. Onder begeleiding van een gids loop je letterlijk door de rijstvelden en bezoek je kleine dorpjes waar traditionele bergstammen nog wonen. De frisse lucht, de mooie uitzichten en de bijzondere ontmoetingen zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke hike.
 

Cat Ba National Park bij Halong Bay

Nadat je gevaren hebt door het fenomenale Halong Bay, kun je daarna de wandelschoenen aantrekken om Cat Ba Nationaal Park te ontdekken. Het park ligt op een eiland voor de kust en is groen, groener, groenst. Met of zonder ranger kun je door het gebied wandelen en genieten van de flora en fauna. Ook een bezoek aan een grot behoort tijdens het wandelen tot de mogelijkheden. Neem dan wel een zaklamp mee!
 

Wandelpaden door Cuc Phuong National Park

Ten zuiden van Hanoi ligt het oudste Nationaal Park van Vietnam. De toppen van de kalkbergen steken gracieus af tegen de groene omgeving. Het park telt meer dan 300 verschillende vogelsoorten en ruim 250 andere dieren. In april en mei deel je het wandelpad met honderden gekleurde vlinders, een heerlijk gevoel!
 

Hiken in Cat Tien National Park

Ook het zuiden van Vietnam heeft prachtige wandelgebieden, bijvoorbeeld Cat Tien Nationaal Park op zo’n 4-5 uur rijden van Ho Chi Minh City. Het park heeft een enorme biodiversiteit en heeft bomen die meer dan duizend jaar oud zijn. De riviertjes en watervallen in het park zijn ook hoogtepunten van het park.
 

Wandelen in de vallei van Mai Chau

Het geïsoleerde Mai Chau ligt in een indrukwekkende vallei. De combinatie van kalksteenbergen en de knalgroene rijstvelden zijn een genot voor het oog. De inheemse bevolking leeft van de landbouw en een vrolijke lach verschijnt op hun gezicht als je langs loopt. Overnachten bij deze locals is een hele belevenis en zal een onvergetelijke ervaring opleveren. Mai Chau kun je bereiken vanuit Hanoi.
 

Lopen rondom het meer van Ba Be

Het grootste meer van Vietnam is het meer van Ba Be. Gelegen tussen de kalksteen bergen is het uitzicht over het meer prachtig. Het gebied is erg goed om te wandelen, want naast het meer zijn er meerdere riviertjes met watervallen goed te voet te bereiken. Je ziet de locals werken op het land, al dan niet met een fotogenieke waterbuffel! Het Ba Be meer ligt 220 km, zo’n 5 uur rijden, ten noorden van Hanoi.
 

Rondreis en bouwstenen Vietnam

Een of meerdere wandelingen kunnen tijdens je rondreis Vietnam niet ontbreken op het activiteitenlijstje. Gebaseerd op eigen ervaringen van de reisspecialisten biedt Footprint Travel verschillende Vietnam bouwstenen aan waarmee je heerlijke wandelingen kunt maken in Vietnam. Onze specialisten helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis. Zij adviseren je over de mooiste accommodaties in de meest bijzondere gebieden van het land. Footprint Travel biedt je een privéchauffeur aan, zodat jij op je eigen tempo kunt reizen door Vietnam.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter