Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Verschillende soorten eetgelegenheden

Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om uit eten gaan. Het eenvoudigst zijn de straatstalletjes die voor een habbekrats een maaltje verkopen dat in een karretje bereid wordt. Straat restaurants zijn sfeervolle terrasjes vol plastic stoeltjes en tafeltjes waar voornamelijk Cambodjaanse mensen eten. Ook al zal je vaak niets van de menukaart begrijpen; het is zeer de moeite waard om aan te sluiten. Soms wordt er op de kaart aangegeven of iets heet is.
 
Binnen elke prijsklasse is er, in de toeristische gebieden, ontzettend veel keuze. In Phnom Penh zijn er een aantal chique restaurants die zeer goed worden aangeschreven. Wil je van een bijzonder uitzicht genieten ga dan naar café/restaurant Le Moon aan de rivier. 
 

Typisch Cambodjaans eten

Een typische Cambodjaanse maaltijd bestaat uit veel verschillende gerechtjes die worden gedeeld door de tafelgenoten. Rijst ontbreekt nooit! Er staan altijd lege schaaltjes (voor rijst), stokjes, vork en lepel op tafel en een aantal sauzen. Cambodjaanse gerechten zijn zeer smaakvol. Er worden veel diverse verse kruiden en specerijen toegevoegd. Met al die verschillende gerechten en smaaksensaties is er altijd wel iets dat je lekker vindt bij. Meestal is het eten niet zo pittig in Cambodja.
 

Typisch Cambodjaans eten  

 
  • Visgerecht: Amok trey
  • Rundervlees gerecht: Loc Lac
  • Gebakken spin
  • Noodlesoep
  • Varkensworst
  • Papaya salade
  • Zoetigheden met kokos en rijst
     

Westers eten en foodcourts

In de grote steden tref je veel gezellige restaurants aan, die naast Cambodjaanse gerechten ook westerse gerechten serveren. In de shoppingmalls in de grote steden vind je foodcourts, een verzameling fastfood restaurantjes, variërend van Thais, Vietnamees, Japans of meer westers georiënteerd. Het is geen enkel probleem als iedereen aan tafel bij een ander restaurant zijn gerecht haalt. 
 

Drinkwater en ijs

Drink alleen water uit flessen. De Cambodjanen wassen de groente vaak in het kraanwater. Je moet daarom oppassen met rauwe groentes, zoals salades. Overal zijn flessen drinkwater te koop. Het ijs voor een drankje wordt dikwijls uit een fabriek gehaald, en is dus gemaakt van schoon water. Over het algemeen levert ijs geen gezondheidsproblemen op, maar om elk risico uit te sluiten, kun je vragen om het ijs uit je drankje te laten.
 

Vegetariërs

Vegetariërs kent men in Cambodja nauwelijks. Ben je vegetariër, dan zul je duidelijk moeten maken dat je, behalve vlees, ook geen kip of vis wilt. De meeste restaurants maken met alle liefde een vegetarisch gerecht voor je klaar.
 

Alcohol

De Cambodjanen drinken veel alcohol, met name de mannen houden wel van een biertje en rijstwijn. Omdat er vaak met alcohol op achter het stuur (van de brommer) gekropen wordt, is het verstandig 's avonds en op feestdagen extra voorzichtig te zijn als je je in het verkeer begeeft.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter