Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marga, Thomas en Marjan - 05-06-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Indonesië is een geweldig land. Wij hebben genoten van onze bijzondere reis en zijn heel tevreden over de goede organisatie. De chauffeurs en gidsen waren stuk voor stuk aardig en behulpzaam. Zij zorgden voor veel gezelligheid onderweg en vertelden ons en passant ook veel over hun land en leven. Het was heel bijzonder om als moeder en dochter samen Indonesië te bezoeken en alle bekende plaatsen te zien: het ziekenhuis in Malang waar mijn moeder geboren is, het huis waar ze is opgegroeid en natuurlijk Toko Oen.
 
Wij hebben het meest genoten van de extra excursies die Footprint wel aanbiedt en andere organisaties niet: het koken bij een familie op Bali; de Culinaire tocht achterop scootertjes in Yogyakarta en het fietsen langs de werkplaatsen in Solo. Deze excursies maakten onze reis bijzonder. We hebben dankzij deze extraatjes niet alleen de toeristische highlights gezien, maar ook veel van het dagelijkse leven.
 
Een goed voorbeeld is de jeeptocht bij de Bromo vulkaan. De sunrise bij de Bromo is prachtig en hoort gewoon bij je reis over Java: je moet het gezien hebben. Hier sta je dan ook met honderd andere reizigers de zonsopgang te bewonderen. De extra jeeptocht maakt je reis naar Bromo echter toch nog uniek. Als alle toeristen rechtsaf slaan, op weg naar hun volgende bestemming, sla jij met de jeep linksaf. En opeens ben je de enige! Heel vreemd: het ene moment sta je tussen drommen mensen en het andere moment ben je in een gebied waar alleen locals komen.


Indonesië reizen - Meisjes Yogyakarta, Java.Indonesië reizen - Tempel Monkey Forest. Ubud, Bali.Indonesië reizen - Met jeep door de Bromo zandvlakte. Bromo, Java.Indonesië reizen - Koken thuis bij een Balinese familie. Sidemen, Bali.Indonesië reizen - Rijstvelden Sidemen, Bali.Indonesië reizen - Markt Bali. Indonesië reizen - Slapen aan voet Borobodur. Yogyakarta, Java, Indonesie. Indonesië reizen - Fietsen door dorpen bij Solo. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Gili eilanden. Lombok, Indonesie.Indonesië reizen - Kinderen bij Sukuh. Java, Indonesie. Indonesië reizen - Achterop de brommer bij Culinaire Tocht Yogyakarta. Java.Indonesië reizen - Kraampje met kleurrijk lekkers. Culinaire tocht Yogyakarta, Java.