Maurits Super - 29-10-2013
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Een heerlijke, avontuurlijke, goed georganiseerde, ontspannen en eerlijke reis voor een echtpaar, dat al veel van de wereld heeft gezien, maar weer mooie nieuwe plekjes heeft ontdekt en weer zoveel nieuwe, lieve, lachende mensen heeft ontmoet.
We gaan Footprint Travel absoluut aanraden en geven de reis een cijfer tussen de 9 en 10!
 
In het algemeen waren de accommodaties goed met wat variaties. Aman’s in Ambon goed, Putti Lesi is door z’n eenvoud, door z’n personele bezetting met Aziz en Sawa en hun ‘stomme’ vriend een grandioze plek. Dat moet iedereen beleven. Net als het overwater guesthouse in Saway. Ik doe beslist de een of andere te kort. Ik wou dat ik meer tijd in Makassar had, zodat ik had kunnen genieten van Pantai Gapura en omgeving. Bambapuang is schitterend gelegen, in Pondol Eka hadden we een grote kamer en de stad er omheen is magnifiek.
 
We hebben m.u.v. het bezoek aan de Huaulu alle excursies gedaan. De trip met de longboot de rivier op, de wandeling door de jungle en de terugreis in de stromende regen moet iedereen doen. Werkelijk inclusief het door en doornat worden. Dat is echt.
 
Jullie gidsen en chauffeurs waren erg goed. Heel behulpzaam, niets was een probleem. Ze kennen hun werk, weten hoe ze het moeten brengen en wij hebben veel waardering voor jullie mensen in het veld. 
Jullie eigen beschrijvingen waren compleet, goed en overzichtelijk.
 
Wij kunnen deze reis zeker aan andere mensen van alle leeftijden aanbevelen. Sulawesi is een mooi eiland, soms nog wild, maar zeker heel vriendelijk, heel vrolijk. Veel lieve mensen. Prachtig gewoon weg. Gelukkig niet de gebaande paden waar zo veel andere toeristen komen. Ja, natuurlijk waren er toeristen bij de begrafenis ceremonie, maar dat waren er maar weinig. Ambon is dan nog een graadje erger. De enige toeristen waren Nederlanders die er bij familie op bezoek waren. Wij vinden de eilanden bijzonder, maar de lokale bevolking vond ons bijzonder. Een onontdekte plek, waar als je een bijzondere vakantie wilt beleven rustig naar toe kunt gaan en je voelt je nog een ontdekkingsreiziger ook.
 
Ik zou zo weer naar de Molukken gaan. Niet zo gemakkelijk om er te komen.