BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Dit zijn de absolute hoogtepunten van een rondreis door Namibië!

Windhoek - Sossusvlei - Etosha Nationaal Park - spookstad Kolmanskop - Spitzkoppe

Roëll en Jeroen van het populaire reisblog We Are Travellers reisden met Footprint Travel door Namibië. Ze nemen je mee en laten je zien waarom zij helemaal overdonderd zijn door Namibië.

Namibië | 06-04-2020
Roëll de Ram

Rondreis Namibië: Ultieme route + handige tips!

Rondreis Namibië: Ultieme route + handige tips!

Namibie, een van de mooiste landen waar wij de afgelopen tijd zijn geweest! Het was avontuurlijk, het was groots, het was leeg en tegelijkertijd enorm overdonderend. Voor ons was Sossusvlei een hele grote reden om ooit in Namibie een rondreis te willen maken, maar er bleken nog zoveel meer toffe plekken te zijn. Denk aan de ruige rotsen bij Spitzkoppe, het verlaten spookdorp bij Kolmanskop of de onwijs toffe safari die we maakten in Etosha. Wij stelden in overleg met Footprint Travel onze Namibië reis samen. Als je er nog over twijfelt of je naar Namibië moet gaan of niet, moet je zeker dit artikel de ultieme route in Namibië helemaal uitlezen, want grote kans dat je aan het eind meteen je ticket wilt boeken en je eigen Namibie rondreis wilt plannen!

Afbeelding
De Sossusvlei in Namibië, hier moet je ooit heen en zo plan je dat!

De Sossusvlei in Namibië, hier moet je ooit heen en zo plan je dat!

De zanderige Sossusvlei met in de Deadvlei die mega fotogenieke boompjes met op de achtergrond die reusachtige rode duinen en fel blauwe lucht, waren misschien wel dé reden waarom wij ooit in ons leven naar Namibië wilden. Wat een surrealistische en onvergelijkbare plek. Zowel op de foto’s als in het echt. Hier overheerst echt de natuur en voel je je als mens zo minuscuul klein en enorm kwetsbaar. Zand, zand en nog meer zand domineert er het landschap, met daartussen, in een verlaten vallei, heel af en toe een dor boompje. Zo bizar en indrukwekkend en 100% een plek waar jij ook ooit in je leven wilt zijn geweest. Benieuwd hoe je dat kunt plannen en wat je precies allemaal wilt zien en doen? In dit artikel lees je alles over de Sossusvlei in Namibië.

Afbeelding
Spitzkoppe: Hier wil je hiken & kamperen in Namibie!

Spitzkoppe: Hier wil je hiken & kamperen in Namibie!

Zodra wij een foto op social media voorbij zagen komen van de Rock Arch in Spitzkoppe, wisten we 100% zeker dat we daar ook naartoe moesten tijdens onze Namibie rondreis. Diep rood gekleurde rotsen, een imponerende bergpartij op de achtergrond en een turquoise lucht die prefect afsteekt tegen al die oranjerode kleuren. Dat kan met geen mogelijkheid teleurstellen dachten we en dat deed het uiteindelijk ook niet! Vanuit Swakopmund, waar wij toen twee dagen sliepen, pakten we onze huurauto en binnen twee uur reden we tegen de imponerende eilandberg aan die Spitzkoppe genoemd wordt. 700 meters hoog torende de pieken boven het omliggende landschap uit en man… wat was het alleen al tof om via de ruige dirt road tegen al die bergen aan te rijden!

Afbeelding
Kolmanskop: Deze spookstad in de woestijn van Namibië wil je ooit bezoeken

Kolmanskop: Deze spookstad in de woestijn van Namibië wil je ooit bezoeken

Aan de kust van Namibië vind je een extreem fotogenieke spookstad. Ooit ging men hier op jacht naar diamanten, maar tegenwoordig overheerst hier het zand. En niet zomaar een paar korrels. De woestijn domineert hier huizen en wegen. Welk raam je ook inkijkt en welke deur je ook naar binnen stapt, het zand is overal. Glooiend, golvend en met tientallen korreltjes tegelijk. En dat zorgt, in combinatie met al die vervallen gebouwen, voor de meest surrealistische beelden. Bekijk onze fotoreportage van spookstad Kolmanskop.

Afbeelding
Etosha National Park, de plek om wildlife te spotten in Namibie

Etosha National Park, de plek om wildlife te spotten in Namibie

In het noorden van Namibie vind je een spectaculair natuurgebied, Etosha National Park, dé plek om wildlife te spotten in heel het land. En in ons geval niet zomaar wildlife, maar vooral heel veel leeuwen! En met veel bedoelen we niet twee of drie. Nee, onze teller stopte pas bij 18, waarbij we er op het hoogtepunt zelfs 12 tegelijk zagen! Waanzinnig tof om te zien en een dag die we daardoor ook niet gauw meer gaan vergeten. Bekijk hier welke dieren we zagen in Etosha Nationaal Park.

Afbeelding

Waar ga jij naar toe in Namibië?

Ons team van reisfanaten zit over de hele wereld en weet de weg. Ook als er helemaal geen weg is. Wij gaan ver om jou dichtbij te brengen. Bij locals, cultuur, natuur, bij elkaar en bij jezelf. Welke bestemming wil jij beter leren kennen? Bekijk onze Namibië rondreizen, die je verder op maat kunt maken met extensies en excursies. Zoek je iets anders? Stel dan zelf je reis samen met onze Namibië bouwstenen. Onze reisexperts maken er een reis op maat van voor je. 

Blogs over Namibië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter