Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Met Footprint Travel als je Cambodja reisspecialist regel je van te voren je tickets, huurauto en accommodaties. Het grootste deel van de kosten hoef je ter plekke niet meer te betalen. Het geeft een veilig gevoel niet met al te veel geld rond te hoeven lopen. Ter plaatse heb je alleen de kosten die je gedurende de dag maakt. Tijdens de individuele rondreizen zit je niet vast aan een groep of reisleider. Optimale vrijheid dus, je kunt zelf bepalen waar je naar toe wilt en wat je eet. Dagelijkse kosten liggen in Cambodja prettig lager dan in Nederland. Hieronder tref je indicatieve prijzen. 
 

Entreegelden

Entreegelden zijn niet inclusief in de reissom, tenzij dit nadrukkelijk anders staat weergegeven. Dit in verband met schommelende koersen en lokale prijswijzigingen. Tevens kun je zo ter plekke betalen voor wat je wilt bezoeken en betaal je niet teveel. Entrees voor musea variëren van een paar dubbeltjes tot een paar euro. Enkele bezienswaardigheden die erg veel toeristen trekken zijn meer westers geprijsd. 
 

Entree Angkor Wat

De entreepas voor het tempelcomplex Angkor is niet inclusief. De reden is dat je kunt kiezen uit een 1, 3 of 7-daagse Angkor entreepas. Op moment van schrijven zijn de entreepassen: $20, $40 en $60. Een pas voor drie dagen is een hele week geldig. Je mag dan dus binnen een week drie keer naar binnen. Op dezelfde manier is de pas voor zeven dagen een maand te gebruiken. Deze prijzen kunnen in de loop van het jaar wijzigen. Met de Angkorpas kun je een groot aantal tempels bezoeken. Een deel daarvan ligt buiten Siem Reap, zoals de Roluous-groep en Banteay Shrei. Als je naar Siem Reap reist, ga je de tempels van Ankgor in ieder geval 1 dag bezoeken (met de excursie ‘Angkor per tuk tuk’). Wanneer je 's ochtends door de tuk tuk naar het tempelcomplex wordt gebracht, koop je een entreepas. Er wordt ter plekke een foto van je gemaakt en op je entreepas afgedrukt. Als je zeker weet dat je de volgende dag of een andere dag diezelfde week weer naar de tempels gaat, kun je het beste een 3-daagse pas kopen. Zo ben je direct klaar voor alle dagen dat je de tempels van Angkor wilt bezoeken en hoef je later niet weer in de rij, bovendien kun je een extra (3e dag) naar de tempels als je kiest voor een extra dag in Siem Reap.
 

Maaltijden

In principe is je ontbijt bij je overnachting inbegrepen, tenzij dit nadrukkelijk anders staat weergegeven. Je lunch en diner zijn voor je eigen rekening, tenzij dit bij een excursie bijvoorbeeld als inclusief staat aangegeven.
 
Om je een beetje een idee te geven van het prijsniveau in Cambodja:
 
  • Een maaltijd bij een goedkoop restaurant
€  2,25
  • Een diner voor twee, drie gangen, in een mid-range restaurant
€ 14,50
  • Een biertje
€  0,90
  • Een koffie
€  2,00
  • Een flesje water (33cl)
€  0,35
 

Fooien

Fooien vormen een belangrijk en normaal onderdeel van de lokale economie. Dit beslaat niet alleen fooien van de toeristen, in Cambodja is het heel normaal om iemand die een service voor je verricht een klein bedrag te geven. Het zou dan ook niet werken, om de fooien reeds in de prijs van de reis op te nemen. In de cultuur zit ingebakken dat als iemand het financieel goed heeft, het normaal is om iemand die het financieel minder goed heeft een handje te helpen (werkgevers betalen dan ook vaak voor hun vaste personeel de scholing van de kinderen of ziekenhuiskosten en dergelijke). Fooien vormen in Cambodja dan ook meer dan een extraatje, zij vormen voor veel mensen een deel van het salaris. Chauffeurs, gidsen en hotelpersoneel rekenen dan ook enigszins op een fooi na afloop van hun diensten. In Nederland zijn we niet zo gewend aan fooien geven. De kunst is het juiste bedrag te geven, hieronder volgen enige richtlijnen:
  • Gids: 5 dollar per dag
  • Chauffeur: 3 à 5 dollar per dag
  • Ben je bijzonder tevreden of reis je met een grote groep, dan kunt je hier wat bij optellen. 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter