Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Pulau Weh, het eilandje dat het noordelijkste puntje van Sumatra vormt, is onontdekt door het grote publiek. Toch wisten duikers het eiland door het bijzondere diepzeeleven en de goede reputatie van de duikschool al langer te vinden. Je kunt kiezen voor een strandvakantie om je Noord-Sumatra reis compleet te maken. Dan slaap je in rustieke bamboe cottages aan het paradijselijk witte strand aan de oostzijde van het eiland en kun je gaan snorkelen. Of je kiest voor een extensie met een upgrade naar een duikvakantie inclusief duikpakket. 
Hoogtepunten

Strandvakantie

Onontdekt Pulau Weh!

Stadstour Banda Aceh

Tsunami museum

Van de gebaande paden

Upgrade extensie: Duikvakantie

€ 203,- p.p. Prijs bij 2 personen 5 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Sumatra reizen: Helemaal weg op Pulau Weh en Banda Aceh!
8,4

Beoordeling van deze reis:
8,4/10 - 7 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (7)
Reisschema
Dag 1: Medan - Banda Aceh - Pulau Weh, stadtour Banda Aceh-tsunami, ferry, transfers
Dag 2: Pulau Weh
Dag 3: Pulau Weh
Dag 4: Pulau Weh
Dag 5: Pulau Weh - Banda Aceh, boot, sightseeing met gids, transfer vliegveld
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Op Sumatra (en eigenlijk overal buiten Java en Bali of grote steden) is accommodatie eenvoudig en lokaal. Verwacht hier dus geen luxe of westerse standaarden, hoewel wij de beste accommodatie boeken die beschikbaar is.
 
Op Pulau Weh slaap je in robuuste bamboo cottages met uitzicht op zee. Iedere kamer heeft zijn eigen badkamer met douche en wc, eigen veranda. Het is niet luxe, het blijft tenslotte Sumatra, maar zeker wel comfortabel, verschillende plekjes om te zitten en te zonnen en heerlijk eten! 
 
Kies je voor de upgrade duiken, dan slaap je bij een ander strand bij de accommodatie van de duikschool. Dit is luxer ingericht, maar er is geen ontbijt bij. Dit laat de duikschool aan de locals over, zodat zij ook een inkomen hebben. Alle duikers kun je dan ook 's ochtends voor pannenkoeken bij lokaal tentje naast de duikschool vinden.
 
Vervoer:
Naar Banda Aceh moeten binnenlandse vluchten worden bijgeboekt (niet inclusief, op aanvraag). In Banda Aceh staat een auto klaar om je van vliegveld naar haven te brengen. De overtocht maak je per publieke boot. Op PulauWeh ga je met een join in taxi naar de accommodatie. Visa versa idem dito.
Prijzen
Sumatra reizen: Helemaal weg op Pulau Weh en Banda Aceh!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Strandvakantie retour boot€ 530,- p.p.€ 288,- p.p.€ 271,- p.p.€ 266,- p.p.€ 241,- p.p.€ 241,- p.p.
Strandvakantie enkele reis boot€ 374,- p.p.€ 203,- p.p.€ 210,- p.p.€ 193,- p.p.€ 181,- p.p.€ 189,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Strandvakantie retour boot€ 530,- p.p.€ 288,- p.p.€ 271,- p.p.
Strandvakantie enkele reis boot€ 374,- p.p.€ 203,- p.p.€ 210,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Strandvakantie retour boot€ 266,- p.p.€ 241,- p.p.€ 241,- p.p.
Strandvakantie enkele reis boot€ 193,- p.p.€ 181,- p.p.€ 189,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Duiken op Pulau Weh
Vervang je verblijf aan het strand van Sumur Tiga met een duikvakantie. Deze extensie vervangt het normale dag-tot-dag programma in Pulau Weh. Je verblijft in de accommodatie van de duikschool en het duikpakket is inclusief! 

Dag 1: Stadstour Banda Aceh met indrukwekkend Tsunami museumStadstour Banda Aceh met indrukwekkend Tsunami museum
In de ochtend een transfer naar het vliegveld van Medan. Hier neem je een binnenlandse vlucht van Medan naar Banda Aceh (vluchten niet inclusief, maar op aanvraag). Op het vliegveld wordt je opgehaald door auto met chauffeur, die je bij de haven af zal zetten. Aangezien je toch op de boot naar Pulau Weh moet wachten, is dit een ideale gelegenheid om wat meer van Banda Aceh te zien. Zoals het indrukwekkende Tsunami museum, of de Boot op het huis. Inderdaad een enorme boot die bovenop een huis is gezwiept tijdens de tsunami. Ergens anders in de stad ligt een enorme boot, zomaar, midden op straat. De inwoners wilden niet dat dit werd weggesleept, maar een indrukwekkend monument werd. Het doet je zeker beseffen, met wat voor een onvoorstelbare kracht de zee de stad heeft overspoelt. Maar er zijn ook historische plaatsen te zien in Banda Aceh, zoals een kerkhof uit de Nederlandse tijd, de grote moskee of een oud koffiehuis waar de koffie 'getrokken' wordt. De koffie wordt met een armlengte afstand van de ene naar de andere kan over gegoten, waardoor deze Kafe Aceh extra lekker smaakt. Er is eigenlijk te veel te zien in Banda Aceh voor 1 dag! In overleg met je gids kun je bepalen wat je het liefste gaat zien.  Een en ander zal ook worden aangepast aan je aankomst en vertrektijden. Op vrijdagmiddag om 12 uur zal alles strict gesloten zijn voor het vrijdagmiddag gebed. Je wordt dan naar een restaurant gebracht waar je kunt lunchen.
Na afloop van de stadstour wordt je naar de haven gebracht, waar je de passagiersboot naar Pulau Weh neemt. In de haven van Pulau Weh wordt je opgehaald met een lokale taxi (join in) en naar je accommodatie aan het strand gebracht. 
 
Let op: deze extensie is een vervanging (en geen uitbreiding) van de dagen in Pulau Weh van het normale dag-tot-dag programma van deze rondreis. Je verblijft in een andere accommodatie aan een ander strand. 

Dag 2: Duiken op Pulau WehDuiken op Pulau Weh
Ben je een duiker, of wil je een duiker worden en PADI open water (er is geen zwembad, alle oefeningen in zee) of PADI Advanced doen, dan verblijf je op Pantai Gapang, in een van de kamers van de duikschool. Het zijn nieuwe, moderne gebouwen. De bungalows zijn ruim en hebben eigen badkamer en zelfs een eigen aanrecht, waar je ook thee kunt zetten of kunt gebruiken om onderwatercamera schoon te wassen. Zijn deze kamers volgeboekt, dan zijn er kamers met een gedeelde badkamer op de gang. Er is geen restaurant bij de accommodatie, dus ook geen ontbijt inclusief. In plaats daarvan tref je alle duikers 's ochtends voor een paar pannekoeken bij een lokaal eettentje. 
 
Aangezien de acccommodatie alleen duikers neemt, hebben we al een duikpakket inclusief gedaan. Wil je meer dan 2 duiken per dag maken, dan kun je ter plekke extra duiken bij boeken. Ook kun je kiezen voor een duikpakket met 5 duikdagen van totaal 10 duiken (op aanvraag). Ook de boot, duikgids, tanks en gewichten zijn inclusief. BCD, regulator & gauges, wetsuit, mask, fins, boots: zijn bij duikpakket van 6 duiken inclusief, bij duikpakket van 10 duiken exclusief: circa €5 per duik. 
 
Er is een gevarieerd onderwaterlandschap voor alle niveaus. Hierdoor is Pulau Weh in onze ogen ook zeer geschikt voor ervaren duikers, die we hier ook veelvuldig zijn tegengekomen. Omdat er veel dive masters zijn, kunnen er per niveau kleine groepjes worden gevormd.

Dag 3: Duiken op Pulau WehDuiken op Pulau Weh
Iedere dag verschijnen er op het bord de geplande duiken, ook voor een paar dagen vooruit, zo kun je goed plannen. Overleg met de instructeurs welke duiken geschikt voor jou zijn. In de Canyon staat bijvoorbeeld echt een heel pittige stroming, hier ga je echt vliegen! Gelukkig zijn er veel dive masters en vaak kleine groepjes voor ieder niveau. Heel prettig! 

Dag 4: Duiken op Pulau WehDuiken op Pulau Weh
Heb je ooit een onderwater warmwaterbron gezien? Nee? Dan is dit je kans. Misschien niet de meest spectaculaire duik, als je gaat voor koraal, vissen en macro leven, maar wel een totaal andere ervaring is de volgende duik die wij de laatste keer hebben gemaakt. Deze duik wordt namelijk alleen op verzoek en bij voldoende deelname georganiseerd, dus vraag er naar als je interesse hebt. Je gaat naar een gezonken wrak in de haven. Je hebt de tijd om rond te kijken bij het wrak, die vol met steenvissen zit, totaal in camouflage kleuren van het roestige dek. Je moet echt even twee keer kijken, voordat je beseft dat het dek er vol mee ligt. Blijf dus ruim uit de buurt en raak zeker niets aan, want de steenvis is een van de giftigste dieren. Vervolgens spendeer je een deel van je duik om plastic op te duiken, die overal om het wrak heen ligt. De duikschool doet dit, om aan de locale bevolking de boodschap over te brengen dat plastic niet in zee moet worden gedumpt, wat helaas wel de gewoonte is. Als je weer boven komt met een paar bakken plastic en rotzooi, voel je je wel even Plastic Superhero. Zo doe je ook nog iets goeds op je vakantie. Giving back!
 
Vervolgens ga je naar een 'onderwatervulkaan', je ruikt zelfs de zwavelgeur onderwater. Lekker om in het warme water te dobberen. Een soort hotspring, maar dan onderwater. Je ziet allerlei bubbels uit de grond komen, het deed ons denken aan 'omgekeerde sneeuw': een magisch gezicht! 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Duiken op Pulau Weh:
Dag 1: Medan - Banda Aceh - Pulau Weh, stadtour Banda Aceh, transfers, ferry
Dag 2: Pulau Weh, 2 duiken
Dag 3: Pulau Weh, 2 duiken
Dag 4: Pulau Weh, 2 duiken
Dag 5: Pulau Weh - Banda Aceh, boot, sightseeing met gids, transfer vliegveld

Extensie 1: Duiken op Pulau Weh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 232,- p.p.€ 241,- p.p.€ 227,- p.p.€ 233,- p.p.€ 232,- p.p.€ 241,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 232,- p.p.€ 241,- p.p.€ 227,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 233,- p.p.€ 232,- p.p.€ 241,- p.p.
Inclusief:
  • 4 overnachtingen zonder ontbijt (de accommodatie heeft geen restaurant, zelf bij lokaal eettentje regelen zoals alle duikers doen). Deze overnachtingen VERVANGEN de overnachtingen uit het basispakket. 
  • Duikpakket van 6 duiken/3 duikdagen inclusief gebruik boot, gewichten, tanks, duikgids (dive guide). Tevens INCL duikuitrusting (wetsuit, BCD, vinnen, duikbril)
  • Indien je kiest voor een verlenging van een duikpakket van 10 duiken/5 duikdagen inclusief gebruik boot, gewichten, tanks, duikgids (dive guide). Echter EXCL duikuitrusting, dit huur je ter plekke bij afhankelijk van wat je nodig hebt. Dit verlengingspakket is bij ons op te vragen. 

Exclusief:
  • Binnenlandse vluchten, internationale vluchten (op aanvraag)
  • Fooien, overige entrees, overige maaltijden, overige persoonlijke kosten

Excursies
Van dag tot dag
Impressie

Ontdek het eiland Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Relaxen tussen de palmbomen bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Wandelen langs één van de mooie stranden van Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Robuuste bamboo cottage aan het strand van Sumur TigIndonesië reizen - Suamtra - Relaxen op het strand van Pulau WehIndonesië reizen - Suamtra - Een lekker terrasje om even bij te komen van alle indrukkenIndonesië reizen - Suamtra - Tijd om een lekker lokaal hapje te proevenIndonesië reizen - Sumatra - Bamboo cottage aan het strand van Sumur TigaIndonesië reizen - Sumatra - Maak een heerlijke strandwandeling op Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Mooi uitzicht op de blauwe zeeIndonesië reizen - Sumatra - Ga opontdekking over Pulau Weh eilandIndonesië reizen - Sumatra - Spelende kinderen op het strandIndonesië reizen - Sumatra - Lokale visser Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Snorekelexcursie bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld schoonmaak bij Pulau Weh Indonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Duiken bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumtra - Duiken bij Pulau wehIndonesië reizen - Sumatra - Sumatra - Stadstour Banda Aceh met indrukwekkend Tsunami museumIndonesië reizen - Sumatra - Stadstour Banda Aceh met indrukwekkend Tsunami museumIndonesië reizen - Sumatra - Stadstour Banda Aceh - Boot op het huisIndonesië reizen - Sumatra - Stadstour Banda Aceh - Café Aceh, lekkernijenIndonesië reizen - Stadstour Banda Aceh - Een kopje koffie drinken in Café Aceh, het oude koffiehuisIndonesië reizen - Sumatra - Stadstour Banda Aceh - Tsunami monumentIndonesië reizen - Sumatra - Stadstour Banda Aceh - Begraafplaats
Reacties van reizigers (7)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten