Sumatra reizen: Helemaal weg op Pulau Weh en Banda Aceh!

Strand Sumatra - Duiken Indonesie - Pulau Weh - Banda Aceh

Pulau Weh, het eilandje dat het noordelijkste puntje van Sumatra vormt, is onontdekt door het grote publiek. Toch wisten duikers het eiland door het bijzondere diepzeeleven en de goede reputatie van de duikschool al langer te vinden. Je kunt kiezen voor een strandvakantie om je Noord-Sumatra reis compleet te maken. Dan slaap je in rustieke bamboe cottages aan het paradijselijk witte strand aan de oostzijde van het eiland en kun je gaan snorkelen. Of je kiest voor een extensie met een upgrade naar een duikvakantie inclusief duikpakket. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Strandvakantie
  • Onontdekt Pulau Weh!
  • Stadstour Banda Aceh
  • Tsunami museum
  • Van de gebaande paden
  • Upgrade extensie: Duikvakantie
Reisschema
Dag 1: Medan - Banda Aceh - Pulau Weh, stadtour Banda Aceh-tsunami, ferry, transfers
Dag 2: Pulau Weh
Dag 3: Pulau Weh
Dag 4: Pulau Weh
Dag 5: Pulau Weh - Banda Aceh, boot, sightseeing met gids, transfer vliegveld
Dag tot dag

Dag 1: Stadstour Banda Aceh

Stadstour Banda Aceh
In de ochtend een transfer naar het vliegveld van Medan. Hier neem je een binnenlandse vlucht van Medan naar Banda Aceh (vluchten niet inclusief, maar op aanvraag). Op het vliegveld word je opgehaald door auto met chauffeur, die je bij de haven af zal zetten. Aangezien je toch op de boot naar Pulau Weh moet wachten, is dit een ideale gelegenheid om wat meer van Banda Aceh te zien. Zoals het indrukwekkende Tsunami museum, of de Boot op het huis. Inderdaad een enorme boot die bovenop een huis is gezwiept tijdens de tsunami. Ergens anders in de stad ligt een enorme boot, zomaar, midden op straat. De inwoners wilden niet dat dit werd weggesleept, maar een indrukwekkend monument werd. Het doet je zeker beseffen, met wat voor een onvoorstelbare kracht de zee de stad heeft overspoeld. Maar er zijn ook historische plaatsen te zien in Banda Aceh, zoals een kerkhof uit de Nederlandse tijd, de grote moskee of een oud koffiehuis waar de koffie 'getrokken' wordt. De koffie wordt met een armlengte afstand van de ene naar de andere kan over gegoten, waardoor deze Kafe Aceh extra lekker smaakt. Er is eigenlijk te veel te zien in Banda Aceh voor 1 dag! In overleg met je gids kun je bepalen wat je het liefste gaat zien.  Een en ander zal ook worden aangepast aan je aankomst en vertrektijden. Op vrijdagmiddag om 12 uur zal alles strikt gesloten zijn voor het vrijdagmiddag gebed. Je wordt dan naar een restaurant gebracht waar je kunt lunchen.
 
Na afloop van de stadstour word je naar de haven gebracht, waar je de passagiersboot naar Pulau Weh neemt. In de haven van Pulau Weh wordt je opgehaald met een lokale taxi (join in) en naar je accommodatie aan het strand gebracht. 

Dag 2: Strandvakantie Pulau Weh

Strandvakantie Pulau Weh
Pulau Weh is een klein eilandje 'op' de punt van Sumatra. In vroeger tijden was dit echt het einde van de wereld voor de lokale mensen. Weh betekent dan ook 'weg gaan'. Indonesiërs gebruiken ook wel de administratieve naam Sabang om het eiland aan te duiden. Twee namen voor het zelfde eiland dus. Pulau Weh heeft een aantal mooie stranden zoals Iboih, Gapang, Sumur Tiga en Kincir. 
 
Je verblijft in een robuuste bamboo cottage aan het strand van Sumur Tiga, onder de palmbomen met uitzicht op zee. Ook heerlijk is het eten wat de eigenaar en zijn lokale team maken. De eigenaar is een voormalig ontwikkelingswerker, die besloten heeft een guesthouse te beginnen. Het is duidelijk te merken dat het zijn passie is om de lokale mensen zelfstandig te leren werken en dit loopt inmiddels als een trein. Er is echt een prettige samenwerking. Wij denken dat dit het geheim is voor de intieme sfeer in het guesthouse. Zijn er genoeg mensen, dan wordt er gevraagd of je voor het diner mee doet en dan zijn er allerlei gerechten om van te kiezen. Heel gezellig. 
 
Dit is echt een lekker plekje om bij te komen van alle indrukken op je Sumatra reis. Maak een strandwandeling, waarbij je lokale vissersvrouwen schelpdieren ziet zoeken of kinderen ziet spelen in de waterpoelen tussen de rotsen. 

Dag 3: Vrije dag: lekker snorkelen op Pulau Weh

Vrije dag: lekker snorkelen op Pulau Weh
Als je op een eilandje bent omringd door al dat water, vinden wij het heerlijk om een snorkelexcursie te maken. Direct aan het strand waar je verblijft is de zeebodem vooral zand, daarom moet je wat verder de zee op om mooi te snorkelen. Bij je accommodatie kun je zelf een snorkeltripje regelen, misschien heb je leuke mensen leren kennen en deel je samen een bootje. Je kunt bijvoorbeeld er voor kiezen met een kleine lokale boot naar de 2 snorkelplekjes niet ver van je accommodatie. Voor de lunch ben je dan weer terug en de rest van de middag kun je zelf besteden. Uiteraard weet de bootsman als geen ander de beste spots te vinden. Want waar koraal is, zijn vissen en dat is natuurlijk van oudsher de belangrijkste voedselbron. Bijna iedereen op het eiland is dan ook visser of heeft een visser in de familie. Lekker op een bootje genieten van de zon en zee!

Dag 4: Vrije dag op Pulau Weh

Vrije dag op Pulau Weh
Heb je nog niet genoeg van snorkelen? Dan kun je via de accommodatie een grotere boot afhuren voor een hele dag die je naar verder gelegen snorkelplekjes brengt. Hiervoor is het voordeliger als je met meer mensen bent, dus kijk of je ter plekke leuke mensen treft, waarmee je samen een grotere boot kunt afhuren. Wil je iets anders dan zon en zee, dan kun je ook het eiland gaan verkennen. Sommige avonturiers willen zelf een brommer rijden, maar hou er rekening mee dat er bochtige en steile wegen zijn. Hiervoor kun je ter plekke kijken of er een local is, die zijn brommer een paar uur wil verhuren. Een andere optie is dat je een excursie boekt en met een bentor -een brommertaxi met zijspan- het eiland rondrijdt. Bespreek dan welke stops je gaat maken, want je kunt niet alles in 1 dag zien of je moet een langere excursie boeken. Hieronder volgen een aantal opties om een idee te geven wat je zou kunnen gaan zien op het eiland. Een grappig punt is het monument Kilometer Nol (kilometer 0), het meest noordelijke puntje van Indonesië! Je rijdt dan door een stukje beschermd bos. Het strand van Iboih is mooi voor een stop. Inlands ligt een waterval. Bij Siruit, ten oosten van Gapang, ligt een hotspring in zee, op 6 meter diep, dus je moet omlaag duiken om het warme water te voelen. Er ligt hier ook een hete modderpoel, waar de kokend hete modder omhoog borrelt. Een bewijs dat je je op de 'Ring of fire' begeeft!  In de hoofdplaats Sabang, zijn nog koloniale gebouwen uit de Nederlandse-Indische tijd te vinden. Hier kun je stoppen voor een Aceh koffie. Vaak wordt er een bordje met kleine zoete en hartige hapjes voor je gezet. Na afloop reken je af wat je hebt gegeten. Ga je door naar het uiterste oostpuntje, dan kun je bij Anoi Itam Japanse bunkers vinden. 

Dag 5: Van Pulau Weh naar Banda Aceh

Van Pulau Weh naar Banda Aceh
Vroeg in de ochtend ga je naar de haven van Sabang, de hoofdplaats van Pulau Weh. Hier ga je weer op de personenboot van Pulau Weh naar Banda Aceh. Er gaan maar twee boten per dag, de eerste vaart om 9 uur..Je guesthouse vertelt hoe laat de shuttle komt (deze deel je met andere reizigers). In de haven word je opgewacht door een auto met chauffeur en gids. Zij gaan met je mee om nog wat leuke plekken te bekijken in Banda Aceh, voor je naar het vliegveld wordt gebracht.
Tip: Garuda heeft enkele dagen per week een directe vlucht van Pulau Weh naar Medan. Vluchtdagen zijn op moment van schrijven op woensdag, vrijdag en zondag. Indien het past in je reisschema, kunnen wij deze vlucht voor je boeken (niet inclusief, op aanvraag). Als je vanaf Sabang terug vliegt, geldt een andere prijs en vervalt sightseeing op Banda Aceh.

Achtergrond

Strand en snorkelen op Pulau Weh

Je Sumatra vakantie sluit je af of begin je met een strandvakantie op Pulau Weh, een eilandje in het uiterste noorden van Sumatra. Om er te komen neem je een binnenlandse vlucht van Medan naar Banda Aceh (niet inclusief, op aanvraag op maat voor jouw specifieke reisdag). In Banda Aceh maak je een stadstour met stops zoals het indrukwekkende Tsunami museum, de grote moskee en een oud Kerkhof uit de Nederlands-Indische tijd. Daarna stap je op de boot naar Pulau Weh. Hier verblijf je een paar zeer relaxte dagen aan het strand. Een snorkeltripje doen we er vast bij in voor je. 
 

Extensie: Duiken op Pulau Weh

Duikers kunnen in plaats van een strandvakantie, kiezen voor een duikvakantie. Je verblijft dan op een ander strand in de accommodatie van de duikschool (alleen voor duikers). We doen er vast een duikpakket bij in voor je. Natuurlijk kun je ter plekke altijd extra duiken bijboeken.
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Op Sumatra (en eigenlijk overal buiten Java en Bali of grote steden) is accommodatie eenvoudig en lokaal. Verwacht hier dus geen luxe of westerse standaarden, hoewel wij de beste accommodatie boeken die beschikbaar is.
 
Op Pulau Weh slaap je in robuuste bamboo cottages met uitzicht op zee. Iedere kamer heeft zijn eigen badkamer met douche en wc, eigen veranda. Het is niet luxe, het blijft tenslotte Sumatra, maar zeker wel comfortabel, verschillende plekjes om te zitten en te zonnen en heerlijk eten! 
 
Kies je voor de upgrade duiken, dan slaap je bij een ander strand bij de accommodatie van de duikschool. Dit is luxer ingericht, maar er is geen ontbijt bij. Dit laat de duikschool aan de locals over, zodat zij ook een inkomen hebben. Alle duikers kun je dan ook 's ochtends voor pannenkoeken bij lokaal tentje naast de duikschool vinden.
 
Vervoer:
Naar Banda Aceh moeten binnenlandse vluchten worden bijgeboekt (niet inclusief, op aanvraag). In Banda Aceh staat een auto klaar om je van vliegveld naar haven te brengen. De overtocht maak je per publieke boot. Op PulauWeh ga je met een join in taxi naar de accommodatie. Visa versa idem dito.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Sumatra reizen: Helemaal weg op Pulau Weh en Banda Aceh!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Strandvakantie retour boot€ 523,- p.p.€ 285,- p.p.€ 268,- p.p.€ 264,- p.p.€ 240,- p.p.€ 241,- p.p.
Strandvakantie enkele reis boot€ 370,- p.p.€ 203,- p.p.€ 207,- p.p.€ 193,- p.p.€ 180,- p.p.€ 190,- p.p.
Inclusief:
 • Oversteek per publieke boot Banda Aceh-Pulau Weh
 • Transfer vliegveld - Haven
 • Stadstour Banda Aceh
Indien Strandvakantie:
 • 4 overnachtingen met ontbijt
Indien upgrade Duikvakantie:
 • 4 overnachtingen zonder ontbijt (zelf op het strand bij lokaal eethuisje bestellen)
 • Duikpakket van 5 duiken, inclusief tank en gewichten. Exclusief desgewenste uitrusting.

Exclusief:
 • Binnenlandse en internationale vluchten
 • Fooien, overige maaltijden en persoonlijke uitgaves zoals snorkeltrips
 • Duikuitrusting

Extensies

Extensie 1: Duiken op Pulau Weh


Vervang je verblijf aan het strand van Sumur Tiga met een duikvakantie. Deze extensie vervangt het normale dag-tot-dag programma in Pulau Weh. Je verblijft in de accommodatie van de duikschool en het duikpakket is inclusief! 

Dag 1: Stadstour Banda Aceh met indrukwekkend Tsunami museum

Stadstour Banda Aceh met indrukwekkend Tsunami museum
In de ochtend een transfer naar het vliegveld van Medan. Hier neem je een binnenlandse vlucht van Medan naar Banda Aceh (vluchten niet inclusief, maar op aanvraag). Op het vliegveld wordt je opgehaald door auto met chauffeur, die je bij de haven af zal zetten. Aangezien je toch op de boot naar Pulau Weh moet wachten, is dit een ideale gelegenheid om wat meer van Banda Aceh te zien. Zoals het indrukwekkende Tsunami museum, of de Boot op het huis. Inderdaad een enorme boot die bovenop een huis is gezwiept tijdens de tsunami. Ergens anders in de stad ligt een enorme boot, zomaar, midden op straat. De inwoners wilden niet dat dit werd weggesleept, maar een indrukwekkend monument werd. Het doet je zeker beseffen, met wat voor een onvoorstelbare kracht de zee de stad heeft overspoelt. Maar er zijn ook historische plaatsen te zien in Banda Aceh, zoals een kerkhof uit de Nederlandse tijd, de grote moskee of een oud koffiehuis waar de koffie 'getrokken' wordt. De koffie wordt met een armlengte afstand van de ene naar de andere kan over gegoten, waardoor deze Kafe Aceh extra lekker smaakt. Er is eigenlijk te veel te zien in Banda Aceh voor 1 dag! In overleg met je gids kun je bepalen wat je het liefste gaat zien.  Een en ander zal ook worden aangepast aan je aankomst en vertrektijden. Op vrijdagmiddag om 12 uur zal alles strict gesloten zijn voor het vrijdagmiddag gebed. Je wordt dan naar een restaurant gebracht waar je kunt lunchen.
Na afloop van de stadstour wordt je naar de haven gebracht, waar je de passagiersboot naar Pulau Weh neemt. In de haven van Pulau Weh wordt je opgehaald met een lokale taxi (join in) en naar je accommodatie aan het strand gebracht. 
 
Let op: deze extensie is een vervanging (en geen uitbreiding) van de dagen in Pulau Weh van het normale dag-tot-dag programma van deze rondreis. Je verblijft in een andere accommodatie aan een ander strand. 

Dag 2: Duiken op Pulau Weh

Duiken op Pulau Weh
Ben je een duiker, of wil je een duiker worden en PADI open water (er is geen zwembad, alle oefeningen in zee) of PADI Advanced doen, dan verblijf je op Pantai Gapang, in een van de kamers van de duikschool. Het zijn nieuwe, moderne gebouwen. De bungalows zijn ruim en hebben eigen badkamer en zelfs een eigen aanrecht, waar je ook thee kunt zetten of kunt gebruiken om onderwatercamera schoon te wassen. Zijn deze kamers volgeboekt, dan zijn er kamers met een gedeelde badkamer op de gang. Er is geen restaurant bij de accommodatie, dus ook geen ontbijt inclusief. In plaats daarvan tref je alle duikers 's ochtends voor een paar pannekoeken bij een lokaal eettentje. 
 
Aangezien de acccommodatie alleen duikers neemt, hebben we al een duikpakket inclusief gedaan. Wil je meer dan 2 duiken per dag maken, dan kun je ter plekke extra duiken bij boeken. Ook kun je kiezen voor een duikpakket met 5 duikdagen van totaal 10 duiken (op aanvraag). Ook de boot, duikgids, tanks en gewichten zijn inclusief. BCD, regulator & gauges, wetsuit, mask, fins, boots: zijn bij duikpakket van 6 duiken inclusief, bij duikpakket van 10 duiken exclusief: circa €5 per duik. 
 
Er is een gevarieerd onderwaterlandschap voor alle niveaus. Hierdoor is Pulau Weh in onze ogen ook zeer geschikt voor ervaren duikers, die we hier ook veelvuldig zijn tegengekomen. Omdat er veel dive masters zijn, kunnen er per niveau kleine groepjes worden gevormd.

Dag 3: Duiken op Pulau Weh

Duiken op Pulau Weh
Iedere dag verschijnen er op het bord de geplande duiken, ook voor een paar dagen vooruit, zo kun je goed plannen. Overleg met de instructeurs welke duiken geschikt voor jou zijn. In de Canyon staat bijvoorbeeld echt een heel pittige stroming, hier ga je echt vliegen! Gelukkig zijn er veel dive masters en vaak kleine groepjes voor ieder niveau. Heel prettig! 

Dag 4: Duiken op Pulau Weh

Duiken op Pulau Weh
Heb je ooit een onderwater warmwaterbron gezien? Nee? Dan is dit je kans. Misschien niet de meest spectaculaire duik, als je gaat voor koraal, vissen en macro leven, maar wel een totaal andere ervaring is de volgende duik die wij de laatste keer hebben gemaakt. Deze duik wordt namelijk alleen op verzoek en bij voldoende deelname georganiseerd, dus vraag er naar als je interesse hebt. Je gaat naar een gezonken wrak in de haven. Je hebt de tijd om rond te kijken bij het wrak, die vol met steenvissen zit, totaal in camouflage kleuren van het roestige dek. Je moet echt even twee keer kijken, voordat je beseft dat het dek er vol mee ligt. Blijf dus ruim uit de buurt en raak zeker niets aan, want de steenvis is een van de giftigste dieren. Vervolgens spendeer je een deel van je duik om plastic op te duiken, die overal om het wrak heen ligt. De duikschool doet dit, om aan de locale bevolking de boodschap over te brengen dat plastic niet in zee moet worden gedumpt, wat helaas wel de gewoonte is. Als je weer boven komt met een paar bakken plastic en rotzooi, voel je je wel even Plastic Superhero. Zo doe je ook nog iets goeds op je vakantie. Giving back!
 
Vervolgens ga je naar een 'onderwatervulkaan', je ruikt zelfs de zwavelgeur onderwater. Lekker om in het warme water te dobberen. Een soort hotspring, maar dan onderwater. Je ziet allerlei bubbels uit de grond komen, het deed ons denken aan 'omgekeerde sneeuw': een magisch gezicht! 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Duiken op Pulau Weh:
Dag 1: Medan - Banda Aceh - Pulau Weh, stadtour Banda Aceh, transfers, ferry
Dag 2: Pulau Weh, 2 duiken
Dag 3: Pulau Weh, 2 duiken
Dag 4: Pulau Weh, 2 duiken
Dag 5: Pulau Weh - Banda Aceh, boot, sightseeing met gids, transfer vliegveld

Extensie 1: Duiken op Pulau Weh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 232,- p.p.€ 241,- p.p.€ 227,- p.p.€ 232,- p.p.€ 232,- p.p.€ 241,- p.p.


Indonesië reizen - Sumatra - Relaxen tussen de palmbomen bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Wandelen langs één van de mooie stranden van Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Robuuste bamboo cottage aan het strand van Sumur TigIndonesië reizen - Suamtra - Relaxen op het strand van Pulau WehIndonesië reizen - Suamtra - Een lekker terrasje om even bij te komen van alle indrukkenIndonesië reizen - Suamtra - Tijd om een lekker lokaal hapje te proevenIndonesië reizen - Sumatra - Bamboo cottage aan het strand van Sumur TigaIndonesië reizen - Sumatra - Maak een heerlijke strandwandeling op Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Mooi uitzicht op de blauwe zeeIndonesië reizen - Sumatra - Ga opontdekking over Pulau Weh eilandIndonesië reizen - Sumatra - Spelende kinderen op het strandIndonesië reizen - Sumatra - Lokale visser Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Snorekelexcursie bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld schoonmaak bij Pulau Weh Indonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Duiken bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumatra - Onderwaterwereld bij Pulau WehIndonesië reizen - Sumtra - Duiken bij Pulau wehIndonesië reizen - Sumatra - Sumatra - Stadstour Banda Aceh met indrukwekkend Tsunami museumIndonesië reizen - Sumatra - Stadstour Banda Aceh met indrukwekkend Tsunami museumIndonesië reizen - Sumatra - Stadstour Banda Aceh - Boot op het huisIndonesië reizen - Sumatra - Stadstour Banda Aceh - Café Aceh, lekkernijenIndonesië reizen - Stadstour Banda Aceh - Een kopje koffie drinken in Café Aceh, het oude koffiehuisIndonesië reizen - Sumatra - Stadstour Banda Aceh - Tsunami monumentIndonesië reizen - Sumatra - Stadstour Banda Aceh - Begraafplaats

Ontdek het eiland Pulau Weh


Reacties van reizigers (6)

"Back to basic en genieten van de ongerepte natuur!"

Tangkahan - Bukit Lawang - Berastagi - Sibayak - Tobameer - Tuktuk - Banda Aceh - Pulau Weh - duiken

Stefan Tuyp - 24-09-2018
De jungle trekking in Bukit Lawang was zeker de moeite waard. Wij hebben één overnachting gedaan maar wij raden aan om dit minimaal twee nachten te doen. Daarnaast was de adventure trekking in Tangkahan ook mooi. Hier komen veel minder toeristen waardoor de gids met een ka...
Verder lezen
Sumatra reizen: Helemaal weg op Pulau Weh en Banda Aceh!
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"De kleine guesthouses zorgden voor veel persoonlijk contact met de eigenaars!"

Tangkahan - Bohorok - Tobameer - Sipirok - evenaar - Bukittinggi - Harau Vallei - Banda Aceh - Pulau Weh

Jeroen Bracke - 15-08-2018
De reis was super: prachtige natuur, heel lieve, open en gastvrije mensen. heel afwisselende cultuur. pikant eten en veel rijst. Het was heel leuk dat er op het einde verrassend genoeg nog een luxueus hotel (in Medan) was. De hotels waren vaak mooier dan de besch...
Verder lezen
Sumatra reizen: Helemaal weg op Pulau Weh en Banda Aceh!
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Sumatra is niet te beschrijven , je zal zelf moeten ervaren hoe fijn het er is"

Sumatra - Bukit Lawang -olifanten - orang oetangs- Tobameer - Weh

Debby van Kooten - 26-01-2017
Geweldig ! Dit was de reis van mijn leven. Sumatra is mijn nieuwe favoriete bestemming.   Het is moeilijk om te benoemen wat je niet mag missen van Sumatra omdat alles even geweldig was. Het (ei)land, de mensen...
Verder lezen
Sumatra reizen: Helemaal weg op Pulau Weh en Banda Aceh!
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een fijne ervaring op Noord-Sumatra"

Bukit Lawang - Tangkahan - Berastagi - Tobameer - Medan - Banda Aceh - Pulau Weh

Jan van Ommen - 22-08-2016
De ontmoeting met de orang-oetans was een hoogtepunt in onze reis. Uit onze gesprekken met de mensen in Bukit Lawang bleek dat zij zich zeer bewust zijn van het ecologisch belang van de instandhouding van de jungle en dat zij ecotoerisme ook zien als een mogelijk...
Verder lezen
Sumatra reizen: Helemaal weg op Pulau Weh en Banda Aceh!
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een fantastische en afwisselende reis op Sumatra!"

Sumatra - Bukit Lawang - jungletrek Gunung Leuser - Tobameer - Banda Aceh - Pulau Weh - Sibayak vulkaan

Jannie Jonker - 15-08-2016
We hebben veel ondernomen tijdens onze reis. De hoogtepunten vonden wij het snorkelen bij Pulau Weh en de jungletrek in Bukit Lawang! Maar ook het beklimmen van de vulkaan Sibayak bij zonsopgang was een mooie ervaring. Het r...
Verder lezen
Sumatra reizen: Helemaal weg op Pulau Weh en Banda Aceh!
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijk: Orang oetans en olifanten op Sumatra!"

Bukit Lawang - Tangkahan - Berastagi - Parapat - Orang Oetangs - Olifant wassen

Sonia en Geert de Quick - 14-06-2016
De orang oetang wandeling in Bukit Lawang was onvergetelijk. Het wassen van de olifant bracht het kind in me naar boven en zeker een topper voor families met kinderen. Het is een unieke ervaring om deze olifanten te kunnen aanraken. De wande...
Verder lezen
Sumatra reizen: Helemaal weg op Pulau Weh en Banda Aceh!
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie