Leon - 09-03-2020
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Eerste reactie
Het was een heerlijke vakantie. Goed gezelschap, leuke ontmoetingen, fijne accommodaties, lekker eten heerlijk op reis.

De reis was super georganiseerd
Indonesie is prachtig, de mensen zijn fantastisch. Overal onderweg hulpvaardige mensen die graag ook een praatje maken of op de foto met mensen die twee koppen groter zijn dan zij. Met de Footprint reis hebben we steeds het gevoel gehad dat we alles hebben gezien wat we wilden zien maar ook de mensen die daar bij horen ontmoet hebben. De reis was super georganiseerd, vluchten, overstappen, opvang door chauffeurs, de accommodaties alles is tot in de puntjes geregeld. Daardoor hebben we ook gewoon van alles kunnen genieten. Wij hadden bewust voor een heel druk programma gekozen met weinig rustdagen. Voor ons gaf dat een heerlijk tempo aan de reis waar we ook hadden kunnen kiezen voor zo hier en daar een extra rustdag en wat langer genieten van een plek. Dat is een keuze die je zelf moet maar ook kunt maken. Wij moesten wegens omstandigheden de reis plotseling afbreken en zijn toen ook door de organisatie goed geholpen om zaken geregeld te krijgen en terug te kunnen naar Nederland. We gaan zeker nog terug om het gemiste deel van de reis te maken. Ook dan gaan we dat zeker weer met Footprint doen. We verheugen ons nu al op dat leuke hotelletje op Bali en de kookcursus.

De excursies
Borobudur en Prambanan zijn een 'moet zien'. De sunset bij de Borobudur is zeker een aanrader omdat het simpelweg niet zo druk is. in Yogya hebben we de culinaire excursie gedaan op de brommer in de stromende regen. Gidsen waren allemaal studenten die het vooral heel leuk vonden om iets te delen en vertellen. Samen op een brommer maakt het dan heel speciaal. Vrouwen natuurlijk bij vrouwen achterop mannen bij de mannen. Vooral eten wat en waar zij ook eten was erg leuk. Stukje trein tussen Yogya en Malang geeft een echt gevoel van reizen. We hebben ons kostelijk vermaakt met een "we zijn er bijna" reisgezelschap. vanuit Malang naar jeeptocht Bromo door chauffeur nog even langs colourful village gereden. Paste prima in programma. Hadden we niet willen missen. Daarna met gelukkig niet de meest nieuwe jeep richting Bromo. Soms geeft gebrek aan comfort echt een betere beleving. Eigenlijk hebben we nergens spijt van gehad. Er zat een heerlijk tempo in de reis. Hoewel we uiteindelijk maar 5 dagen gedaan hebben hadden we toch het gevoel al veel langer weg te zijn.

De organisatie van de reis
Alle lof voor de snelheid waarmee jullie een goed vluchtschema in elkaar hadden geschroefd voor een best ingewikkeld gezelschap met verschillende vertrekpunten en data. Ook de tip voor een net iets luxer hotelletje op Bali werd erg gewaardeerd. Lokaal was alles goed geregeld. informatie in draaiboek klopte steeds. Altijd prima chauffeurs gehad met oog voor wensen en zo hier en daar een extra verrassing (coulourful village). Jullie werden werkelijk op de proef gesteld toen we dinsdag aankondigden dat er slecht nieuws op komst was uit Nederland. Waren meteen helder waar we voor wat moesten zijn en wat jullie konden betekenen. Toen we woensdagavond het signaal kregen terug te moeten kregen we eerst de alarmcentrale niet te pakken (spitsuur Indonesie en Europa). Jullie lokale agent heeft toen heel snel geregeld dat het Nederlandse kantoor de alarmcentrale contact met ons heeft laten zoeken. Vanaf daar is het eigenlijk heel snel gegaan. Chauffeur heeft ons in plaats van naar Bali naar Surabaya gebracht. Ook het nabellen bij terugkomst is van onze kant op prijs gesteld.