Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Sanne & Daniël - 06-05-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De nachttrekking door de jungle was het hoogtepunt van onze vakantie. We hadden nog nooit iets meegemaakt wat vergelijkbaar was. Alles was prachtig en er was zoveel te zien. Tegelijkertijd was het ook een fysieke uitdaging en af en toe best wel spannend met al de bloedzuigers en insecten. Het kamp lag prachtig naast de heldere en verfrissende rivier waar ik wel de hele dag in wilde blijven.
Op Pulau Weh hebben we een dolfijnen- en snorkel tour geboekt; een hele dag op de boot. We begonnen met de dolfijnen op te zoeken bij zonsopkomst en mochten zelfs het water in (ook al is dat niet aan te raden want er zullen veel meer dolfijnen zijn als je uit het water bent); de dolfijnen waren prachtig bij de zonsopkomst. Verder gingen we snorkelen bij een onderwater vulkaan en andere prachtige snorkelplekjes. Er werd een heerlijke lunch van vers gemaakte vis en lokale gerechten gerserveerd.
Wat we niet zo goed vonden was de eerste tour door Banda Aceh. De gids had niet zo veel te vertellen had en zijn Engels was nogal gebrekkig. Op de tweede tour was zijn baas mee als chauffeur. Hij wist veel meer te vertellen en ons hele leuke kleine lokale plekjes te laten zien. De mensen in Banda Aceh kenden hem ook, waardoor hij extra gastvrij werd ontvangen door de lokale marktverkopers en we mochten zo veel proeven. Die tweede tour was dus beduidend beter.
 
De variatie in accommodaties was super goed. Rustig afgebouwd qua luxe naar het meest primitieve hotel in Tangkahan om vervolgens weer heel snel te wennen aan luxe. Het was enorm welkom om een schoon en netjes hotel te krijgen in Berastagi na vies in de jungle te zijn geweest. Wij vonden de sfeer in de Eco Lodge heel erg fijn, we hadden een prachtige tuin (met open dak) in onze badkamer wat heel bijzonder was. We vonden het loungegedeelte boven het restaurant hier ook erg fijn. Het dakterras van het hotel in Berastagi was geweldig met heerlijke drankjes. De persoonlijkheid van Tabo Cottage was heel erg leuk, het contact met de eigenaresse die haar eigen koffie maakt en de vriendelijkheid van de werknemers (wat overigens overal fantastisch was). Freddies viel als hotel een beetje tegen omdat we de hygiëne en luxe van eerdere hotels een beetje misten. De sfeer, het uitzicht en de locatie waren echter fantastisch. Freddie is ook een ongelofelijk goede gastheer die elk moment klaar stond voor zijn gasten. We vonden zijn introductie van het buffet geweldig.

Alles is helemaal goed verlopen, onze chauffeur was extreem betrokken en leek ons zo zorgzaam te behandelen alsof wij zijn kinderen waren. Hij reed ook heel netjes, wat echt bijzonder lijkt voor Indonesische begrippen.
Onze gids in Bukit Lawang was geweldig. Na een bloedzuiger beet bij Daniël heeft hij dit mooi verzorgd. De lunch die hij voor ons geregeld had was ook fantastisch! De gids in Tangkahan was van een heel ander niveau, die duidelijk was opgegroeid in de jungle, wat het heel anders maar nog steeds erg leuk maakte. Deze gids wist veel beter lokale dingen uit de jungle te vertellen, zoals welke medicijnen ze uit de jungle halen. We hebben zelfs nog water gedronken uit een liaan! Onze lunch werd gebracht door een vriend van hem en dit was prachtig uitgestald toen we aankwamen met bloemen eromheen aan de voet van een waterval, echt prachtig en super goed geregeld!
De gids die ons de vulkaan op leidde hield erg veel van snel door wandelen, waardoor er altijd een redelijke afstand tussen hem en ons was, maar dit vond ik niet vervelend, want dit zorgde ervoor dat we ook een keer een beetje alleen op avontuur waren.
Op een van onze laatste dagen met onze chauffeur werden we ook nog gebeld door de lokale vertegenwoordiger of alles naar wens was en of er nog iets was wat ze kon doen voordat we onze binnenlandse vlucht naar Aceh zouden krijgen. We hebben deze vakantie helemaal niets te klagen gehad. alles was helemaal naar wens!


 


Indonesië reizen - Dolfijnen bij Pulau WehIndonesië reizen - Orang oetan in Bukit LawangIndonesië reizen - Verblijf bij het TobameerIndonesië reizen - Lampongaap in Gunung Leuser parkIndonesië reizen - Zee bij Pulau WehIndonesië reizen - Sipisopiso waterval, Sumatra